SviStyle Отговорено Март 4, 2009 Отговорено Март 4, 2009 Е, какви кабели да ползвам, като от едната страна има пърдялник, а от другата гъз?Все си мисля, че ако си купя кабел за 80 кинта, рано или късно ще го настъпя в тясната репетиционна и ще взема да се обеся с него, заради загубата.Затова стагове, проели, поялник и к'вото е по-евтино по нашите ширини балкански. Нека всичко друго е наред, че до избор на кабели да стигнем(ама това е друга тема). В крайна сметка, като трещим по концерти, звукът е здраво прецакан, та не виждам как един кабел ще оправи тотално работата. Цитирай
sasog Отговорено Март 5, 2009 Отговорено Март 5, 2009 A за Proel какво мислиш?Ще поясня, че вървят ( или поне вървяха ) по 15 лева в Динакорд. Това провокация ли беше, или се интересуваш от мнението ми? Не, няма провокация, интересно ми е какво мислиш Цитирай
Yves Отговорено Март 5, 2009 Отговорено Март 5, 2009 Някой има ли идея с какво качество са "sssnake" на thomann.de? Защото тва беше кабела, който ми подариха като си купих първата китара и оттогава насам не съм се замислял дали е читав и дава отражение на звука. И понеже другия ми кабел също вървеше с китара и ми изглежда много мизерен, реално нямам база за сравнение... Та някой друг използвал ли е тоя ссснейк и има ли впечатления? Цитирай
Hillbilly Отговорено Март 5, 2009 Отговорено Март 5, 2009 Е, какви кабели да ползвам, като от едната страна има пърдялник, а от другата гъз?Все си мисля, че ако си купя кабел за 80 кинта, рано или късно ще го настъпя в тясната репетиционна и ще взема да се обеся с него, заради загубата.Затова стагове, проели, поялник и к'вото е по-евтино по нашите ширини балкански.Нека всичко друго е наред, че до избор на кабели да стигнем(ама това е друга тема). В крайна сметка, като трещим по концерти, звукът е здраво прецакан, та не виждам как един кабел ще оправи тотално работата. Абе и ти си прав ,но е дразнимо от "пуканките" при изцепен амп ,иначе и аз съм с правен Проел и един пратен от Италия Reference. Цитирай
SomeoneElse Отговорено Март 5, 2009 Отговорено Март 5, 2009 Не, няма провокация, интересно ми е какво мислиш Ами готов кабел от магазина си купих само този въпросния Fender, останалите ми кабели са правени от мен самия с кабел на метър от Викиват и жакове от Конрад, като им кажа кабел за китара те се сещат какво да дадат Този фендерският има само едно предимство пред другия - доста по-безшумен е. ОБАЧЕ Звукът е зле. В сравнение с другия кабел е все едно съм намалил Tone потенциометъра, т.е. по-глух е. Има много тънко жило и прекалено дебела екранировка, която го прави много дебел и твърд кабел, който лично на мен постоянно ми пречеше в краката и стоеше винаги със собствено мнение, ако мога така да се изразя, и това беше причината да го настъпвам постоянно - последният път фатално Е, сега е поправен, но го ползвам само като си настройвам китарата с тунера на компютъра, където качеството на звука няма особено значение. Държа си го само като резервен вариант. Цитирай
sasog Отговорено Март 5, 2009 Отговорено Март 5, 2009 Благодаря, SomeoneElse. Аз свиря с 3 правени кабела от по 1 метър и един 6-метров Проел и бих казал, че съм доволен. Цитирай
Azwraith Отговорено Март 5, 2009 Отговорено Март 5, 2009 Скоро си взех нов кабел на Проел със Г образен жак от единият край и съм доволен за сега. Цитирай
gmoykin Отговорено Януари 11, 2012 Отговорено Януари 11, 2012 'Lava' са доста сериозен производител. Освен собствената си марка, произвеждат кабели и за висококласни брандове, kato 'Van Den Hul'; 'Evidence'; 'Zaolla'; 'Vovox' ( тези смятам обезателно, да ги пробвам).... За кои кабели ме питаш, дали имам конкретно мнение? - за тези с които разполагам - мнението ми (колкото и да е субективно) би могло да се илюстрира с груповата подредба, която съм направил в поста си. - за кабелите по принцип - имам мнение, заключение и отношение. Бих го споделил с теб (ако те интересува, разбира се) на ЛС. - за кабели от които имам впечатление, но не работя/разполагам в момента: 'Monster' Rock - несъмнено добър кабел, но нищо специално. Ще ми е интересно, да пробвам сериитe 500 Performer и Acoustic, а непременно ще пробвам серия 1000 Studio pro! (да отбележа, че като "пробване" разбирам, да си купя поне 2 бр. от поне 6м. и да се занимавам с експерименти, и практически сравнения известно време. 'Canare' GS6 - добър кабел на про-ниво Имам и далечни спомени от 'Horizon', но не бих могъл да възпроизведа конкретно мнение. Здравей DOCC, Случайно да знаеш, дали някъде се продават LAVA Cable в България? От сайта им знам, че нямат дистрибутори у нас, нито on-line опция за пазаруване за България. Благодаря! Цитирай
crazy_train Отговорено Февруари 12, 2012 Отговорено Февруари 12, 2012 най-евтините по 5 лева made in chine.шегичка иначе си свиря от китарата до педала със оригинален фендерче а от педала към усилвателя със stagg него обаче го купих по спешност и още не съм го сменил а и работи не мисля че ще има смисъл. Цитирай
Fats Отговорено Февруари 13, 2012 Отговорено Февруари 13, 2012 Отдавна съм се отказал от фирмените кабели, не отричам качествата на някои от тях, но предпочитам да си ги правя сам. От години не е проблем да се купят жакове Neutrik, цената е около 6.00 лв. за бройка. Продават се прави, "винкел", както и стерео варианти. Напоследък се появиха и такива, които прекъсват връзкатат при вадене от инструмента (предотвратяват пуканките). Кабели купувам само от големите музикални магазини, използвам тези с две активни жила. Приличен поялник в Конрад струва от 3.00 до 10.00 лв. Когато ползвам "камиончета" ги свързвам с някакви американски кабелчета, на които отдавна съм забравил марката. Но след като вярно и безпроблемно ми служат близо 20 години не виждам причина да ги сменям. Мисля, че по силите на всеки е да си направи сам кабел с нужната дължина и желаните жакове. Темата е обсъждана във форума, доста неща има и в You tube. 1 Цитирай
atanas_shishkov Отговорено Февруари 13, 2012 Отговорено Февруари 13, 2012 Vovox, Klotz, Elixir, Fender - Vovox определено са №1 )) Цитирай
Лими Отговорено Юли 20, 2013 Отговорено Юли 20, 2013 ... използвам тези с две активни жила. Каква е причината да използваш с две жила при моно жак и как ги свързваш? Цитирай
Лими Отговорено Юли 20, 2013 Отговорено Юли 20, 2013 (Редактирано) При тези Planet Waves PW-AGRA-20 ключето се задейства с ръка и не се запояват. http://www.thomann.de/gb/planet_waves_pw_agp_1.htm но не разбрах - към този жак специален кабел на "Планет" ли се ползва или става и всякакъв друг инструментален кабел? Редактирано Юли 20, 2013 от Лими Цитирай
Fats Отговорено Юли 20, 2013 Отговорено Юли 20, 2013 ... използвам тези с две активни жила. Каква е причината да използваш с две жила при моно жак и как ги свързваш? Избираш едното жило за активно, а другото използваш за маса. Свързваш го с ширмовката, но само в единия край на кабела. Колкото по-дебел кабел, толкова по-добре. Отдавна съм се отказал от жакове с "екстри", никога не знаеш кога "екстрата" ще те прати в тиквите, обикновено се случва в най-неподходящия момент. Neutrik са с доказано качество и не желая да си създавам проблеми с разни експерименти 2 Цитирай
Recommended Posts