Demiurg Отговорено Януари 24, 2006 Share Отговорено Януари 24, 2006 Аз от Хранов съм много доволен - имам фретлес от него - почти много добра изработка ("почти" - щото по стар български обичай си остави ръцете на едно място, ама то почти не личи ). Просто баса ми има нужда от основен ремонт и ми се искаше при него да го правя. Но щом не се занимава, като поотминат студовете ще търся Диката. Треа да се баси... ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Март 6, 2006 Share Отговорено Март 6, 2006 Здравейте, Имам един древен "Стратокастер",който се опитах да боядисам(на нищо не приличаше)със спрей,но не стана добре.Повторно я пръсна с пистолет един мебелджия-по добре,ама..требе си майстор. Впечатлен съм от работата на Диката,особено от Телекастера в "Сънбърст" цвят!Някой може ли да ми даде телефона му?Или на някой майстор от София,който боядисва добре? Страт-а му трябва малко китване на места и лак(не държа да е цветен) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ninjaboyfromhell Отговорено Февруари 26, 2011 Share Отговорено Февруари 26, 2011 Петър Давидов - that's the one!!! айде да не се заблуждаваме взаимно. незнам какви критерии имате и какви китари сте носили на по горе изброените, но определено в София няма майстор-лютиер на китари (добър) а за тоя мистър Астерикс- Петър Давидов да не съм и чул, който се е прецакал, прецакал!!! нека недопускаме некви застаряващи чичковци, които само на думи са майстори да ни прецакват китарите повече!!!!!!!!аз лично съм крайно недоволен от него... скъпо ми стуваше грешката да се доверя на тоя п.....! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
cmoko Отговорено Февруари 26, 2011 Share Отговорено Февруари 26, 2011 Да попитам къде в Пловдив мога да намеря лютиер(въпреки че не съм сигурен дали точно към лютиер трябва да се обърна)...Таа почти съм сигурен , че проблема в китарата е в електрическата част - настройвах си тона от потенциометрите и сигналът(предполагам тва е терминът) от китарата изчезна...Преди време ми се беше разпоило нещо в куплунга за жака и го запоих , ноо до там стигат скромните ми умения по електротехника...Логично е да попитам към кого да се обърна Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the pick Отговорено Февруари 27, 2011 Share Отговорено Февруари 27, 2011 (Редактирано) Петър Давидов - that's the one!!! айде да не се заблуждаваме взаимно. незнам какви критерии имате и какви китари сте носили на по горе изброените, но определено в София няма майстор-лютиер на китари (добър) а за тоя мистър Астерикс- Петър Давидов да не съм и чул, който се е прецакал, прецакал!!! нека недопускаме некви застаряващи чичковци, които само на думи са майстори да ни прецакват китарите повече!!!!!!!!аз лично съм крайно недоволен от него... скъпо ми стуваше грешката да се доверя на тоя п.....! Подкрепям! Стойте далеч от тоя опосум! Иначе, скъпо ще ви струва! Редактирано Февруари 27, 2011 от the pick Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valeri_pj Отговорено Февруари 27, 2011 Share Отговорено Февруари 27, 2011 (Редактирано) Към Cmoko!На теб не ти трябва лютиер а някой разбиращ от елктроника щом като нещата са от потенциометри и др.Иначе в Пловдив си имате добър лютиер в лицето на Диката,като се има предвид какво съм виждал в форума изработено от него. Редактирано Февруари 27, 2011 от Valeri_pj Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jabs Отговорено Февруари 27, 2011 Share Отговорено Февруари 27, 2011 Диката е #1. Отговорен, разбиращ, върви му приказката и от километър се вижда че е влюбен в работата си. От собствен опит. Ако някой иска телефон - ЛС. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
travelcaster2 Отговорено Март 22, 2011 Share Отговорено Март 22, 2011 Архитект Веселин Белевски, лютиер от Хасково знае всичко за архитектурата на китарата. Изкушените от арч топ модели го познаваме. Самият той свири много добре. Изнасял е инстументи в Щатите. Има сайт. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lukedk Отговорено Март 24, 2011 Share Отговорено Март 24, 2011 Добре де чета, чета, ама йок. Дайте телефон на този Венци от София, може и на лична ако е проблем за модераторите. Стана само говорилня ама ако требе да се свърши работа Ц. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dido777 Отговорено Март 28, 2011 Share Отговорено Март 28, 2011 Здравейте, чета тука аз и си мисля - какво би липсвало на един майстор да бъде 100 % лютиер..ми за да създадеш или оправиш инструмент ,който създава изкуство трябва да си част от това нещо.Ако произвеждаш тесли или мебели може и да няма значение, тогава си дърводелец - лош или добър!Зависи колко са криви, здрави и тн.т. Но ако правиш китара...трябва да си китарист, музикант...Затова гласувам "за" и препоръчвам лютиери като Валери Градинарски - хора на които живота им е музиката. На мен ми помогна, доволен съм от резултата и то на доста приемлива цена при това. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Георги Тотев Отговорено Април 8, 2011 Share Отговорено Април 8, 2011 Извинявам се, че повдигам темата, но някой може ли да ми даде актуален телефон на Валери Градинарски на лично. Ще му бъда много задължен! Поздрави! Герги 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Snaky Отговорено Май 6, 2011 Share Отговорено Май 6, 2011 Здравейте. Търся си човек от София който да ми нагласи floyd rose-а и да ми направи височината на струните максимално ниски и меки.Китарата си я взех наскоро втора ръка Korean BC RIch NJ Series Моля да ми дадете тел за връзка или други контакти Мерси китарата е 1 към 1 с тази тук http://www.youtube.c...feature=related Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Георги Тотев Отговорено Май 6, 2011 Share Отговорено Май 6, 2011 ^ A прочете ли темата въобще??? 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
naymov Отговорено Август 20, 2011 Share Отговорено Август 20, 2011 Ееее, хайде пък чак най -добрия, и то в цяла БГ... За Владо Тилев чувал ли си ? Приятелка свири с цигулка на Тилев - не бих си купил негова цигулка - чували сме за Владо Тилев. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vihro Отговорено Октомври 5, 2011 Share Отговорено Октомври 5, 2011 Не съвсем по темата на автора, но пиша тук от благодарност към човек, който много ми помогна с информация и морална подкрепа в една неприятна ситуация наскоро. На кратко, намерих дупчица от дървояд в барабаните си. Направих запитване към фирмата производител, на което все още не съм получил отговор, а именно дали и как обработват вътрешността на корпусите на въпросния модел, който притежавам, така че да са защитени и от какво. Потърсих съдействие и сред българските лютиери. Първи на помощ се притече И.Войков от Лютиерски Център в Русе http://luthierscentre.com/bg Разисквахме на дълго и широко и останах със страхотни впечатления от човека-отзивчив и възпитан, който не крие информация, може да се разчита на него дори за подобен род дистанционни консултации, от които той не печели. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts