Jump to content
Българският форум за музиканти

naymov

Members
  • Мнения

    41
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    цигулка

naymov's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Обществена Репутация

  1. Не, не е за заточване на вериги, обикновена плоска и широка пила. Ако ти дотрябва пила за метал това е пилата. Нямам магаре с подвижни крака, ще гледам да го подмина тоя разход, не бързам. В момента заготовката ми е от дъбов паркет, имам два броя паркет. Като се науча ще използвам материала, който един приятел ми подари. Освен тези напасватели какви други инструменти мога да си купя от тях, или от когото и да било - без инструменти за правене на цигулки и лък, само за ремонт.
  2. Вероятно защото е важно. Купих си пила Хускварна - луда работа, не дава да я пипнеш! Аз не работя по чужди инструменти. Продължавям бавно с магаренцето, но вече опирам до онзи инструмент за напасване към цигулката.
  3. Така подострих вилицата, че .... да не бях пипал въобще.
  4. Виждал съм го. Да, наистина е груб инструмент!
  5. Имам ги всичките. Основният инструмент ... неможе да се забоде душичката, вероятно трябва да го подостря, колкото и зверски да звучи. Гледал съм как става в Ютуб. Ето с какво се сдобих: - http://www.georgeheinl.com/products/view/post-gauge-to-measure-post-length-for-violins-and-violas за дължината на душичката Този не е добре, не се забива в душичката - http://www.georgeheinl.com/products/view/sound-post-setter-s-type-for-violin-viola А "клещите" за какво са тогава? С.
  6. Днес си получих подаръците за И.Д. http://www.georgeheinl.com/products/view/sound-post-setter-scissor-type-for-violin-viola +други джунджурии за напасване на душичката. Този нетрябва ли да се изкриви, за да може да се работи с него? Инструментът за който пишеш (Колкото до напасването върху цигулката си има инструмент в който се затяга магарето. (Ако е интересно ще го снимам) може ли да се купи от тук, в БГ. Весели празници.
  7. Бутам помъничко магаренцето. От какъв материал се прави то? Френдът дето разбира от електроника не вдига телефона, вероятно е извън БГ. Като се чуя с него ще пиша. С.
  8. Приятелка свири с цигулка на Тилев - не бих си купил негова цигулка - чували сме за Владо Тилев.
  9. Имам френд, който разбира от електроника, не е аматьор. Преди време си направи някаква джуджавка за бас китарата. Ще го питам дали би искал да се заподнае с теб и ще ти пиша на лично. С.
  10. МОйто е от най-евтините AUBERT и от двете страни е почти еднакво. Вероятно ще направя 2 опита с такива евтини магарета и след това ще си купя по-хубаво. Това с молива е хитро, аз се опитвах, и постигнах мижави резултати, но с въглен. С.
  11. Ако хептен не разбираш, както съм аз, прегледай в ютюб. Там има качени клипове. Видях какви ли не шмекерии - посредством отворът за копчето цигулката е вързана за някаква машина, която задвижва инструмента хоризонтално напред-назад. На мястото на магарето е залепена шкурка и фокусникът натиска леко магаренцето в/у шкурката и така напасна основата му към цигулката - смях! Доколкото ми е известно вече се продават магаренца с подвижни крачета, така че работата на лютиера е улеснена, но дали влияе на звука незнам. Щом су преборя с моето магаре ще се похваля. Може да си направим клуб на любителите "лютиери", ама как да го кръстим :-)
  12. Гледам отговаряш на доста хора и заваш съвети, явно си сърцат човек. Дано дойде сгода да те почерпя я биричка я кафе.
  13. Благодарско,а ре и ла?, струните са метални. С
  14. Късно видях въпроса, сори! Слагаш цигулката в поза свирене и опъваш лявата ръка към охлювчето. С пръстите "прегръщаш" охлюва. Ако цигулката е таман върхът на пръстите трябва да обхване целият охлюв и докосне краят на грифа, там където са сложени ключовете и започва охлювът. Успех. С.
  15. Искам да се пробвам да си напасна ново магаренце на цигулката, цяла. Може ли някой да даде съвет - какво е отстоянието на струните от грифа ... Благодарско предварително.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.