Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
  Hillbilly написа:
Някой знае ли колко ще струва мой човек да ми изпрати китара от Англия,с някаква гаранция че няма да се почупи по пътя?

Как така твой човек да ти я праща и да питаш нас за пари :curse: питай този твоя човек... Т.Е. Аз така го разбирам :pray:

• 3 weeks later...
Отговорено

Значи момчета днес става точно 1 месец откакто са ми изпратили мейл, че парите са получени и пратката е изпратена. Тук всички пишете, че си взимате нещата от митницата в София. Проблемът е, че съм от Ловеч и редовно проверявам в пощата дали е дошло нещо за мен, но не би... Разтършувах се и разбрах, че такива пратки пристигат в митницата в София и после отиват в митницата в Горна Оряховица, а оттам - по цяла България. Също така разбрах (но за това не съм сигурен изобщо), че ако една пратка престои 2 седмици и никой не си я вземе, се връща на подателя. Ако всички си получавате нещата за около 3 седмици, моля дайте акъл, къде да я търся тая китара, бе мама му *****! Отчаях се вече. В София ли да я търся, в Горна Оряховица, да чакам да ми падне на главата от пощата ли? Да бях знаел да я поръчам експресно, че да не си скубя сега косите...

Отговорено

Аз доколкото съм запознат срокът да си ги вземеш нещата е до 30 дни. Имах малък проблем с пощенската кутия и няколко известия от митническия клон към пощата се бяха затрили. И аз не знаех, че имам пратки и чаааакам ли чаааакам, а то... Накрая понеже ставаха близо 30 дни от първата пратка (бяха се събрали 4) служителката ми се обади по телефона, защото била изпратила 3 известия, а аз никакъв не съм идвал и наближавал крайния срок. Така ми го обясни тя!

Моят съвет е да я потърсиш там, където идват пратките подлежащи на митнически контрол. В Русе това е пощенски клон 7001, който отговаря за такива пратки изпратени по пощата. Върви във вашата поща и питай къде се намира клонът, къде пристигат такива пратки. И като ти кажат - бегом натам и вече каквото стане.

Успех, дуде!!! ;)

• 1 month later...
Отговорено

Голям филм с тоя Томанн. Ама и аз се хванах на хорото миналата седмица. Да видим сега за колко време и каде ще ми пристине новия процесор. Като гледам коментарите по темата може да се организират залагания по този въпрос. :greenangel:

Отговорено

Няма никакви филми,просто трябва да го преживееш,да разбереш как е (щото,алилуя,тука никой нищо не ти казва в БГ)...аз лично при първата поръчка от Томан навъртях около 60лв телефон само да разбера как са я изпратили поръчката и как ше пристигне тук...уви,всеки от тукашните доставчици (БГ Пост,ДиЕйчЕл,Митници) ме препращаше към някжи номера,дето ми отговаряха с въпрос..."Ама тук е администрация,я звъннете на еди кой си номер..."...след 2 седмици си получих пратката,и от тогава осхте други,та...

1.Томан са железни - пращат смс,че е изпратено,значи е!

2.Към БГ пращат с германските пощи,не с ДиЕйчЕл.

3.Тук пристига за (съдейки по моя опит,китари,ефекти и т.н) около 10 дни.

4.От тук нататук отиваш в митницата зад централна автогара през ден,даваш 1,15лв такса за справка и ти казават дали е тук или не.ПО ТЕЛЕФОНА НЕ СТАВА!

5.Ако си от друг град и разчиташ митницата да те осведоми - тъмна индия.

6.На въпроса "...ами ако е повредена стоката,тя има гаранция,да я отворя ли пред вас?" се отговаря с "ами...ъъъ..то си има комисия...не знам точно...ъъъ..".(тук е мястото да благодарим на Томан за перфектните опаковки)

ХИНТ!!!

В митницата има два вида пратки - частни лица и фирмени...ако в регистрацията в Томан (в полето организация/група) сте написали (като мен)името на групата си (нищо не подозирайки),СПОМЕНЕТЕ ПРИ СПРАВКАТА,ЧЕ ПРАТКАТА Е ФИРМЕНА,а не като батко ви Абат да чака 3 седмици и случайно да открие,че така стоят нещата,щото няма кой да му обясни...

и още нещо - не търсете пратки над 4кг в обикновената поща,а на митницата

ПИТАЙТЕ И НАХАЛСТВАЙТЕ,ЩОТО ТУК Е БГ И НЯМА КОЙ ДА ТИ КАЖЕ

иначе за Томан - 6 :)ние сме си виновни,надявам се да съм бил полезен,който има въпроси - да пише!

• 1 month later...
Отговорено

Здравейте,

Може ли някой който е пазарувал от thomann.de или musicstore.de да ми каже как стои въпроса с гаранцията.Ако инструмента се развали докато е в гаранционен срок има ли сервизна база в България която да отстрани дефекта или трябва да се праща в Германия?

• 3 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

^

Бях чел някъде по хелповете на томан че трябва да се шипне до там в случай на проблем.

Реших да споделя и аз моя горчив опит с Thomann/Deutsche Post/Бългаски пощи за архива:thumbs_up:

- Случка 1: лято'07

Поръчвам си усилвател +разни дреболии от Томан. Чета във сайта :4-6 дни доставка с DHL. Поискаха ми 70 евро доставка вместо 30 и се навих, понеже усилвателя беше единична бройка и се страхувах да не го вземе някой друг докато си разменяме обяснителни е-мейли.

Между петия и десетия работен ден след шипинга се оглеждах като ненормален за оранжеви DHL камиончета:)

На десетия работен ден (2 седмици) писах писмо до томан с молба да проверят какво става, като успоредно с това почнах собствено разследване. След няколкодневно четене на сайтове, ходене по различни пощенски станции, офиси на DHL и пр. стигнах до извода че трябва да си търся пратката на митницата. Там все още нямаше нищо за мен. Една служителка ме информира че в зависимост от това "кога тръгва кораб"(!!!!) пратката спокойно може да пътува 2-3 месеца от Германия до тук! Може да си помислите че се шегувам, но цитирам точно:)

Междуременно томан ми пратиха някакъв неизползваем tracking number и ме посъветваха да се обърна към "local DHL office". Наложи се да им разясня в един подоробен е-мейл как точно са ми пратили пратката и от кого трябва да търсят информация за нея.

В крайна сметка точно 3 седмици след изпращането ми казаха че пртката е била качена на грешен самолет (за Гърция), и понеже не се знае кога (и дали!) ше стигне до мен ми дадоха една декларация да попълня и да им пратя в която делегирам правото си да търся обещетение на Томан, за да ми възстановят парите от застраховката.

За щастие същия ден, още преди да им пратя декларацията получих известие и си прибрах колета.

-Случка 2: нова година'08

Въпреки опита ми от случка 1 реших да си поръчам китара от томан с идеята че няма да я мисля- когато пристигне, тогава.

Шипнаха я на 3 януари. На втората седмица започнах да очаквам да пристигне. На третата седмица (23 януари) отидох до митницата, където ми казаха че "има забавяне" и в момента получават пратки от декември, така че нямало смисъл да проверявам. Аз все пак проверих, но уви- нищо.

На четвъртата седмица (31 януари) също нямаше нищо. Казаха ми: спокойно, ще дойде:)

Утре стават 5 седмици откакто пратката пътува. Вече тотално изгубих търпение!

Яд ме е че разбрах за musicstore.de след като поръчах, но имах около ден възможност да отменя поръчката, която не използвах.

Извода: Повече НИКОГА, ама никога няма да пазарувам оттам. Поне не и докато шипват по този начин!

Редактирано от byclops
Отговорено (Редактирано)

Бих искал да разясня нещо, което и Abbath е казал, но някак си ми изглежда, че бива пропуснато да бъде прочетено.

Фактът, че навсякъде из сайта на Томан е нарисувано и изписано DHL, е поради простата причниа, че в Германия пощите и ДХЛ са "общо взето" едно и също :recourse: Всичко пратки, над определено тегло и/или размер биват пренасяни със DHL.

Всичко това е само и единствено до границите на Германия (в случая - летището) С други думи те като пращат нещо в чужбина, DHL нямат абсолютно нищо общо.

примерно, колегата byclops, не ми е ясно защо си се оглеждал (първо) за камиончета на ДХЛ и (второ и доста по-малковажно), за оранжеви такива, като те са жълти :recourse: .

Всичко се праща по пощите в чужбина. В случая Томан нямат никаква вина, за това колко време му трябва на кораба :recourse: да мине покрай Индия, за да дойде в Черно море през Босфора...

Musicstore.de паращат по същия начин, тъй че това няма да ти разреши проблемите с Пенка, която работи вече 40 години в пощата...

Между другото номера който дават е неизползваем в момента в който пратката напусне очертанията на Германия, а по цифрите на номера *осем или десет, може да се разбере по какъв начин е пратено. Но, тъй като всички неща се пращата с пощите, номерата винаги имат еднакъв брой цифри :recourse: (забравих кое колко беше) и този номер е неизползваем, примерно в сайта на ДХЛ, но е валиден на сайта на Deutsche Post (все пак само докато напусне Германия).

Дано съм помогнал. :recourse:

Редактирано от Fenix
  • 4 weeks later...
Отговорено
  Feuermeister написа:
Някой може ли да ми каже адреса на тхоманн в Германия?

Благодаря

Musikhaus Thomann

Treppendorf 30

D-96138 Burgebrach

Germany

Явно си решил да ги посетиш на място, а? :punk_guitar:

Ето ти и карта:

compinfo_routemap.jpg

И още една:

compinfo_routemap_detail.jpg

Таз информация е от сайта на Томан! Всички права запазени! :(