Cutthroat Отговорено Август 25, 2008 Отговорено Август 25, 2008 (Редактирано) Аз винаги съм си мислел, че е обратното. ЛП и СГ китарите са с по-къса мензура и нямат флойд(редакция: или каквото и да е тремоло). Редактирано Август 25, 2008 от Cutthroat Цитирай
Йети Отговорено Август 25, 2008 Отговорено Август 25, 2008 (Редактирано) По-натегнат тръсрод = по-твърда китара Не мислиш ли, че след като тръс родът е по-натегнат, струните ще са по-ниски? С други думи, китарата няма ли да е по-мека? Редактирано Август 25, 2008 от Йети Цитирай
Cutthroat Отговорено Август 25, 2008 Отговорено Август 25, 2008 По-натегнат тръсрод = по-твърда китара Не мислиш ли, че след като тръс родът е по-натегнат, струните ще са по-ниски? С други думи, китарата няма ли да е по-мека? При еднакъв екшън: по-натегнат тръс род >> по-опънати(твърди) струни. Цитирай
Metanoia Отговорено Август 25, 2008 Отговорено Август 25, 2008 Защо има тенденция китарите с фиксиран бридж да се правят с по-дълга мензура? Аз пък имам по-важен въпрос - защо боклучавите китари за начинаещи винаги ги правят с тремоло! Едвам си намерих китара, която няма ръчки и подобни шитни! Цитирай
Overdrive Отговорено Август 25, 2008 Отговорено Август 25, 2008 еб*си темата "Соло vs ритъм проектиране на китарите" - какво е това? Аз не знам да има ритъм и соло китари, че и проектирани различно И кои китари с фиксиран бридж са с повече прагове - Телекастер или някой от всичките Гибсъни? Цитирай
Valserp Отговорено Август 26, 2008 Отговорено Август 26, 2008 Защо има тенденция китарите с фиксиран бридж да се правят с по-дълга мензура? Мисля, че никой няма идея за съществуването на тази тенденция. Цитирай
Slacoth Отговорено Август 26, 2008 Автор Отговорено Август 26, 2008 ^,^^ Вие май скоро не сте разглеждали каталозите. За*би... Соло и ритъм проектиране на китарите - това го има от време оно още, и се дължи на факта, че когато един китарист свири ритъм партията в една група - примери има много - много неща по неговата ел. китара са му излишни: - от 12 до 24 прагче - излишни - флойд роус - строго излишен - тънък гриф - не е за предпочитане и т.н. Точно обратното е при соло китарата. Точно затова един добър китарист вместо да си търси китара накичена със скъп хардуер, и 5 адаптера с 25 комбинации, и който няма възможност да си купи много китари за всяка нужда ще търси златната среда. Някой даде пример със Gibson, което е некоректно, защото това си остава много яка марка, на която никога няма да имам възможност да свиря, защото предпочитам да си купя лека кола с толкова пари, но консервативна марка китари откъм иновативност. Айде да спираме темата. Цитирай
Valserp Отговорено Август 26, 2008 Отговорено Август 26, 2008 Ъм... не? Тънкия гриф се търси както за сола, така и за рифове - ако са ти малки ръцете ще ти е трудно да си мяташ пръстите по някоя дебела пръчка, независимо какво свириш. Пък има страшно много китаристи, които не ползват флойд в солата си. А какво правим ако "ритъм" китаристът трябва да се включи в някое соло, за някой 30-секунден двуглас? "Сори, брат, няма да мога да ти свиря терци тука, щото съм си купил китара само за ритъм". "- от 12 до 24 прагче - излишни - флойд роус - строго излишен - тънък гриф - не е за предпочитане и т.н. Точно обратното е при соло китарата." А кое е точно обратното? На соло китарата не й трябват от 0 до 12 прагче, а флойда и тънкия гриф са строго задължителни? На всяка китара на света можеш да свириш и рифове и сола. А и не познавам човек, който да е седнал и да е казал "аз съм ритъм китарист!" и да си е изкъртил прагчетата от 12 нагоре, защото не му трябват... Цитирай
Slacoth Отговорено Август 26, 2008 Автор Отговорено Август 26, 2008 А и не познавам човек, който да е седнал и да е казал "аз съм ритъм китарист!" и да си е изкъртил прагчетата от 12 нагоре, защото не му трябват... Предполагам че познаваш: Cronos от Venom - баса му от 83 година. Max Cavalera от Sepultura пък не слага 1 и 2 струна... Цитирай
Slacoth Отговорено Август 26, 2008 Автор Отговорено Август 26, 2008 А иначе еталонът ми за КИТАРИСТ - Чък Шълдинър - освен, че свири като луд на 22 прага има и само един хъмбъкер! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 26, 2008 Отговорено Август 26, 2008 Ти нещо си повреден, мен... Цитирай
satanas Отговорено Август 26, 2008 Отговорено Август 26, 2008 ^хахахаха, май си прав @Slacoth, аз до сега не съм чувал за излишни прагчета, ама щом казваш... Цитирай
Slacoth Отговорено Август 26, 2008 Автор Отговорено Август 26, 2008 (Редактирано) Пичове, вижте кво: Нека спрем навреме с нападките щото първо ми изопачихте темата, а после си позволявате да се мислите и за много компетентни. Когато през 1997 свирехме с мойта група на един фестивал в Берковица, след нас на сцената се качиха Епизод и Драго извади китара с 33 прагчета.Вие може да си сложите 44 прага примерно и ще сте най-добрите. Редактирано Август 26, 2008 от Slacoth Цитирай
Cutthroat Отговорено Август 26, 2008 Отговорено Август 26, 2008 Пичове, вижте кво:Нека спрем навреме с нападките щото първо ми изопачихте темата, а после си позволявате да се мислите и за много компетентни. Когато през 1997 свирехме с мойта група на един фестивал в Берковица, след нас на сцената се качиха Епизод и Драго извади китара с 33 прагчета.Вие може да си сложите 44 прага примерно и ще сте най-добрите. А друг вариант е да свириш на седемструнка с 0.008 за първа струна. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 26, 2008 Отговорено Август 26, 2008 Авторе, обобщи кои китари(като марка и модел) са "ритъм" китари, кои са "соло" китари, и кои с каква мензура са, та те притесняват тия въпроси. Цитирай
Recommended Posts