Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Китарата изглежда добре но все си мисля че направата на тялото от две части може да се окаже фатално дори и да е сухо дървото поема влага както и обратното та мисълта ми е следната когато дойде моментът за изкопаване на място за електрониката се освобождава дървесина и точно от там може да тръгне да се деформира самата дъска.И до колкото знам китарите с твърдо окачване грифа има наклон 2 градуса спрямо тялото изключваме тези с тремоло и флойд. Аз лично направих мойто тяло о 8 части за да избегна тази деформация за която говоря , тъй като аз съм предвидил 3 хъмбъкера и има още по голяма опасност от частично измятане. Иначе китарата изглежда яка предполагам че звучи добре.

Отговорено (Редактирано)
Та сдобих се и известно количество ясен и по малко орех

талпите са над 15г.

За тялото е ясно че ще го правя от ясена понеже ореха не ми достига.

Но дилемата е за грифа.За фретборд съм решил от ореха да правя.

Дали да го правя от едно цяло парче или да го слепям от 3 по малки

освен това дали до комбинирам ясена с ореха ако го слепям

виж на какво попаднах случайно

интересно е какви дървета са използвани за направата на този инструмент

http://www.seymourduncan.com/forum/showthread.php?t=171191

поздрави и да пуснеш да чуем звука

Редактирано от Acei
Отговорено

^Използван е американски орех и лимба и двете се намират но са скъпи, на американския орех цената беше около 4000лв кубика с точност не мога да кажа трябва да се види в каталога на JAF.

Отговорено

Без бой ще си призная че китарата е по моя поръчка и спецификации. Също така аз набавих дървото, хардуера и електрониката:

Тяло:Африкански Махагон (почтиии едно парче)

Гриф: Орех

Fingerboard: Wenge 24 frets

Хъмбъкер: Dimarzio PAF Pro

Ключове: Wilkinson Locking tuners

Скала: 25'5

1 volume pot

Тепърва предстоят звукови изпитания зада мога да споделя впечатления. Цената също остава военна тайна.

Отговорено (Редактирано)

Толкова ли е сложно да си отговориш на въпроса или ей тъй лаф да става...

Редактирано от Благородникът
Отговорено (Редактирано)
Толкова ли е сложно да си отговориш на въпроса или ей тъй лаф да става...

Не знам какъв ти е проблемът, но аз поне питам конкретен въпрос, на който получих отговор и без неадекватния ти изстъп. :punk_guitar:

Питах, защото ми беше интересно дали ключът не е специално с обратна резба, според конкретната нужда.

Редактирано от SomeoneElse
Отговорено

Бравос за усилията и поздравления за крайният резултат! Летвата е все по високо, усещаш ли? Честито на собственика и очакваме впечатления в комплект с семпли.

Сподели как намираш Американският орех като материал, в сравнения с нашенския?

К. Димитров

Отговорено

^ Аз се занимавам с дърворезба и мога да кажа че Американския орех е доста по твърд от нашия но смятам че нашия по нищо не отстъпва като качества и красота на фладера . За мен лично това е най-хубавото дърво изобщо не може да се сравнява с махагона ако пак тръгна да си правя китара пак ще е от орех.Не е случайно че едни от най-скъпите модели на Капарисън са от орех а не от елша или липа да речем.

Отговорено

^Съгласен съм с по-горе казаното от теб. Аз също силно симпатизирам на Ореха и продължавам да имам доказателства за неговите качества. Не бях правил гриф от такъв Американски Орех, правил съм топ, но не успях да го изследвам по-детайлно този материал. Когато се прави гриф, тогава по-добре се усеща дървото.

К. Димитров

Отговорено
:D :D :surprise: Tая синята китара ми остана в очите лелееее. Пич ти си страшен :thumbs_up::);) Само да те питам колко пари ти трябваха, за да я завършиш тая красавица? :wacko: