Jump to content
Българският форум за музиканти

Mark Avrelii

Members
  • Мнения

    639
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Mark Avrelii

  1. Пробвай това може и да ти хареса с три канала имам такова има добри възможности най вече директния изход звучи прекрасно не слагам микрофон пред говорителя. Само че ще ти трябва и малка колона. Също така можеш директно в копютъра да правиш реампинг и записи с него става и на 1W мощност да свириш. Моето го направих да изглежда така ..
  2. Mark Avrelii

    Line 6 Helix vs Kemper

    Правилният избор е кемпер на различен принцип работят и кемпера за мен е по добрият колкото по хубави звуци си купиш толкова по добре ще звучиш било то за студио или за живо свирене защото има разлика в профилите.
  3. На сляпо съм купувал само адаптери за китара и не съжалявам колкото и да слушам ревюта не мога да се доверя на 100 процента защото има много фактори а и зависи какво купуваш. Когато живеех в Германия беше лесно даваха да се пробва всичко без ограничения имаше си звукоизолирани стаи влизаш и пробваш.
  4. Вяра, точно аз имам с кой да свиря и да пея, правя го не се оплаквам живея живота който искам. Пея в 4 групи хората с които свиря са прекрасни музиканти и това ми е предостатъчно.Изобщо не се оплаквам даже просто така ти се струва а музиката която свирим е точно тази която за мен е важна,и честно нямам време да се занимавам с това да пускам семли и да правим джемове защото съм на ясно с кой и какво искам да правя. Опитваш да бъдеш критична към определени хора без изобщо да ги познаваш това не знам дали е най - правилния подход явно не си разбрала за какво точно се издразних не съм тръгнал да търся кусури на никого .....ето ти един цитат (има нещо затормозяващо в доста голяма част от авторската музика на българските банди. А точно за това са си виновни майсторите)
  5. Ядосва ме не друго а това че в место да се свири повече се говори.Преди много често влизах тук коментирах отдавна спрях да го правя ей така преди 3 дни погледнах като си мислех че нещо се е променило но явно съм се лъгал.Нямам нищо против никого най-малко пък към теб познаваме се знаеш с какво се занимавам и как го правя влагам много в това, имам много участия за сега не се оплаквам и всъщност никак не ми е лесно.Знам колко блъскане трябва за да се случат нещата би трябвало да е ясно това ... А какво чета тук ?
  6. Ми слушайте чалга като е сериозна рок музиката ни.....това за мен не причина да не слушам Българси групи.На мен пък ми е тъпо да слушам малоуни текстове с още по малоуни песни.Засягам се защото в нашите песни се пее за сериозни неща не дискотечни стихотворения превърнати в рок. Айде у лево......
  7. Според мен има няколко варианта : 1.Да правиш само авторска музика и да свириш един път на 3 месеца някъде , да се чудиш с какви клизми да я вкараш в радио телевизия което пак нищо не ти гарантира защото търпението е нещо което в един момент се изчерпва. 2.Да правиш качествено интересни кавъри по клубове хората да се кефят между тях авторски песни и така лека по лека хората започват да ги научават. 3. Да се занимаваш с трибюти нещото което ти води повече хора съответно и повече пари. Относно свиренето на вход зависи къде кога имам в предвит следното в клуб който не ходят хора по принцип на вход не може да се свири защото в повечето такива места на собственика изобщо не му пука дали ще дойдат хора или няма да дойдат.Съответно не прави реклама никой не идва ,ти си отиваш с 10лв. Напоследък пробвам една друга схема с предварителна продажба и резервация която работи добре има продадени билетчета има концерт ако няма достатъчно просто няма концерт.По този начин Шефчето се ангажира с теб и малко или много нещата се случват защото ако събитието пропадне няма да пострадаш само ти а и той ,защото като почне да връща пари на хората познай дали ще дойдат втори път там. Друг вариант е твърдия хонорар казваш си цената и точка но има риск ,ако първото свирене е пълно фиаско може да не те викнат повече както много често се случва на утвърдени Български музиканти дето искат по 1500 лв и влизат 12 човека. Още един вариант казваш си цената колко да речем 700лв. в повечето случай ти казват- това са много пари за моят клуб.. поставяш си един минимум който е да речем 400лв който има няма хора ти си взимаш всичко отгоре е добре дошло за теб. На чист вход без адекватна реклама не бих свирил никога или пък в някой забутан град дето има 20 човека рокаджий да разчиташ на вход е смешно.В този случай се действа само на твърдо и точка ако на собственика му е кеф да те викне вади пари и те вика, ако не има и други групи. Копане му е майката рискуваш лавираш и действаш. Нали преди време и аз предлагах синдикат всички ревнаха срещу тази идея затова се оправям както мога. Времето отсява кое е добро и кое не! Успех на всички колеги!
  8. Деформации със сигурност няма да допусна просто не знам как ще звучи това е ще ползвам стандартни параметри но разликата е че ще направя го направя с суха гратова сглобка и ще го залепя за здравина няма да мръдне по скоро ме интересува дали ще се отрази на звука много ми се иска- прани валяк - да каже кое дърво би станало.
  9. Аз знам че е доста меко но може и да се шперва с 5мм твърда дървесина например ясен или явор от външната страна защото аз не смятам да свиря в къщи въпроса е дали ще скапе звука ако е от масив за колони никога не съм се интересувал за това питам.
  10. Купуваш безцветен грунд за дърво пръскаш оставяш го седмица две и след това лакираш не си купувай евтин Български лак взимаш двукомпонентен полиуретанов но търси точния разредител за него пръскаш 2 ръце шлайфаш с водна шкурка 2000 и на горе и пръскаш още веднъж. Нищо сложно няма важно е около теб да няма мръсотия и пепел че ще вдигнеш всичко в въздуха и после трябва да ретушираш.
  11. Мисля да си направя един кабинет изцяло от масив вариантите са ми два да използвам липа тъй като е по-леко дърво мога да взема и бук или дъб но ще стане доста тежък но пък за сметка на това ако е с дъб може да се избегне слагането на толекс и да се се вижда естествения фладер на дървото.Знам че повечето хубави кабинети са от шперплат но ми се иска нещо по нестандартно.Та ми се иска да чуя и друго мнение по въпроса.
  12. Всичко на този фест е платено останах учуден но е факт даже смята да организира още фестове.
  13. Значи аз имам GT 6 и се поразрових в нета и намерих едни настройки тази http://www.kissdominion.com/heavy.htm лично ми пасна добре акустичните са доста прилични но соловите не ми харесаха това което разбрах за този процесор е че трябва да си инженер и да разбираш какво правиш защото най малките грешки могат да се окажат фатални и да те откажат да свириш с него на мен лично ми допада включвам го в крайното стъпало на кубето и звучи много добре и не смятам да го продавам плюс това има много възможности смятам че е добър продукт всичко зависи от това как е настроен и как се включва например ако притежаваш лампова глава с миди с него можеш да си управляваш без да ползваш футсуйча на уредбата.Мога да ви кажа че през лампа в ретърна звукна уникално свирих на едно участие с един Крейт на който драйва не ми допадна изобщо пуснах си процесора и стана супер.
  14. Когато се шкури напречно на порите и жилите на дървото винаги си личат драскотини, след това много трудно се оправя да не кажа че при тази деликатна ситуация едиственото рещение е едно малко по специално приспособление което да сложиш на дрелка или фреза за да се постигне без да жулиш напречно.
  15. Аз само ще добавя този линк просто нямам думи коментирайте вие....ако почна ще използвам нецензурни думи http://vbox7.com/play:9fe8fe80
  16. Каква е цената на грифа проявявам интерес

  17. Чудя се как може някой да запълва дупките за адптерите и да доведе китарата до това състояние за какво му е притрябвало с тая бездарнрост предполагам че толкова е можел и да свири.
  18. Със сигурност тази китара ще звучи фалшиво видимо позицийте не са на мястото не се занимавай да я реставрираш няма смисъл.Ако носиш на майтап от нея би станала чудесна тупалка за килими.
  19. Добре ние сме сериозни и си търсим мениджър не импресарио за чужбина, не продуцент, нищо друго само един мениджър.Имахме нещо като мениджър но човека нямаше достатъчно опит в музиката и по взаимно съгласие се разделихме с него.Очаквам да разсееш заблудите ми.
  20. Първо искам да ти кажа че не си намерила човека който трябва да цитираш от къде на къде ще наричаш хората аматьори като не ги познаваш аз нищо обидно не казах за групата Сигнал познавам ги и съм в добри отношения с тях и точно преди няколко дни си говоих с Сашо точно по тези въпроси така че айде без обиди.ДА НЯМА МЕНИДЖЪРИ В БЪГАРИЯ а и мениджъра не налива пари в групата имам представа какво представлява един мениджър.И като за край ще ти кажа че твоят пост не е по-малко грозен от останалите които плюеха група Сигнал. Харесвам група Сигнал израстнал съм с техните песни както и много други Български рок групи.
  21. Това беше и моята идея то тук няма един свестен мениджър дето да се справя с участията на групата после PR дето да създаде облик лицеприятен за феновете подходящ за стила на свирене.Аз за песни ли да мисля за участия ли за дрехи ама не съм само аз има и още 4 човека всеки вижда облеклото си по различен начин то така не става..и на края за капак почва едно пазарене по тукашните кръчмици айде да свирите ма ако може ей така за по една две бири и пет кебапчета и някой лев за пътя.
  22. В малкото ми свободно време не бих си губил от спокойсвието да гледам един вече изтъркан водещ който се чуди какво да измисли за да го гледат.Сигнал са си Сигнал и едно тъпо щоу няма да промени историята въпросът е какво правят новите групи следват своя път правилен или неправилен ясно е че няма голям пазар за такава музика особенно Българска,а и според мен не е достатъчно качествена никой нама да ти гледа китарата колко пари струва а ще иска да чуе какво ще излезе от нея.Аз виждам единствения изход да се прави музика която да бъде конкурентна поне на това което става в Европа успееш ли на вън няма как да не успееш и тук.Тогава ще кажат еййй я чакай малко виж ги тия какво са направили дай да ги чуем да си вдигнем малко рейтинга на изтърканите предавания и тогава такива като Славчо ще мигат на парцали и ще се чудят какво става.А тук става обартното идва сценариста и казва днес гост ще е еди си кой щот правят албум и им трябва малко реклама да ги видят хора пък каквото стане.Според мен пътя е един само на вън клубове в България няма и не е имало с малки изключения просто има заведения в който се слуша и свири рок.За мен това е клуб и ето тук има и друго да обърнем внимание как изглеждат групите в БГ кво правят на сцената изобщо за какво си говорим а и къде има такава сцена. Колко хора дават 20-30 лв за билет повечето искат да гледат без пари ако може или на вход 5лв.Еми няма да има Рок няма да има и клубове ще си гледате възмутитекно телевизия в къщи и после всички дружно ще пишем в форума.
  23. За вектора колегата е абсолютно прав някой колеги явно не са се зблъсквали с проблема и не им е ясно как се правят тези неща.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.