Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Мисля да си вземам Dunlop Crybaby GBC 95, но имам един въпрос.

Къде подяволите се включва това нещо?

Имам кубе и процесор (Digitech RP50,а кубето е XP) 0 кубето има 3 свободни изхода - External Speaker,Head Phones и Low Output както и Input High и Input Low - използвам Input High за да включвам китарата.

Ефекта има само 1 свободен изход - Control In.

И къде се включва това нещо?

Отговорено

Преди или след процесора.Въпрос на вкус,но повечето музиканти включват уа уа педала преди дистърите,в началото на чейна(и според мен е по-удачния вариант).В твоя случай ще стане китара-процесор-кубе.

Това си е камионче като всички останали и се вклчюва като такова.

Отговорено

Здравей! Няма нищо идиотско във въпроса ти - затова е форума.

Ефектите най-често се слагат между китарата и кубето - тоест китара-кабел-ефект-кабел-кубе. Повечето кубета (явно не и твоето), имат едно нещо наречено Send-Return (два жака, които са свързани с част от усилвателната верига), което се използва за включването на някои ефекти, но това в случая няма значение.

Поздрави,

Петър

Отговорено

Ако съм разбрал правилно трябва да включа wah wah педала в кубето, а от него с друг кабел в процесора и от там в китарата?

Благодаря за отговорите.

Отговорено

Ми... общо взето :rocker:

Аз обаче също бих го сложил първо, както колегите споменаха. Т.е. китара оттам кабелче до in-а на Ваха, от аута кабелче до процесора и от него в кубето.

В смисъл бих го сложил между китарата и процесора.

но е хубаво и да се експериментира

Отговорено (Редактирано)

малко офф:

"the legendary wah wah pedal used by Jimi Hendrix" - Хендрикс е използвал Vox v846, а този не е съществувал по това време

друго което се сещам е че май не беше с тру байпас

не че нещо, но малко злоупотребяват май като казват "еди кой си го е ползвал или го ползва"

Редактирано от Overdrive
Отговорено

Прав си, но все пак тоя модел е готин - един френд си купи скоро и ги сбихме с мойта 95-ца. На Джими "сигнатурния" модел не е метален, а от някаква хитра сплав и тежи осезаемо по-малко! А саунда е доста различен и интересен. :)

Съвет към купуващия - напъни се и си вземи 535Q модела, защото има сума ти врътки с които можеш да пипаш няколко параметъра. Аз вече 2 години отлагам, ама...

Отговорено
малко офф:

"the legendary wah wah pedal used by Jimi Hendrix" - Хендрикс е използвал Vox v846, а този не е съществувал по това време

друго което се сещам е че май не беше с тру байпас

не че нещо, но малко злоупотребяват май като казват "еди кой си го е ползвал или го ползва"

Това е смешно... На Woodstock го дават в краката и се вижда как натиска напред-назад Vox-a.

535Q нещо не ме кефи... По-добре Vox V847. :)

Отговорено (Редактирано)

Vox е нива над дънлопа,но бая скъп,а за връзването-както каза Никифена,ако уа-то е след драйва не става добре.

Редактирано от Hillbilly
Отговорено

Сериозно ли Cry Baby -то няма тру байпас?

Искате да кажете, че когато не е включено имс осезаемо оцветяване на звука?

Отговорено

По принцип оригиналния превключвател на край бебето е единичен.

На изключен ефект - ефекта "блиидва" в основния сигнал.

Решението е да се модне с двоен ключ.

Ето схема на която е обяснено и как да се модва.

dunlopgcb95.gif

Отговорено (Редактирано)
Сериозно ли Cry Baby -то няма тру байпас?

Искате да кажете, че когато не е включено имс осезаемо оцветяване на звука?

Да, въпросният модел няма тру" байпас и оцветяването е значително в посока скапване на звука(когато е изключен).

Което може да се установи лесно с проба в качествен амп, с и без него.

Като ефект обаче кефи , тоест когато работи е ОК.

Така че, модванто му с цел "тру" байпас е силно препоръчително.

Байпаването може и да се избегне, ако се ползва луп буфер, като такъв на Бос (АБ1 - ако не греша модела) например.

Редактирано от TONY
Отговорено

Яде трънки! Нищо му няма, дори сток версията както е си цепи мрака! :)

П.П. Тази седмица ще си го мод-на, за всеки случай... :D

Отговорено

хаха

те и бос камиончетата уж нищо не променят и имат качествен не-тру байпас - имам 4 в момента и усещам как скапват звука като са между ампа и китарата :hysterical:

на чиста китара най се усеща