Hillbilly Отговорено Април 4, 2008 Отговорено Април 4, 2008 ^Важното е че става готина,а и си е друго да сътвориш нещо от гробницата,която беше А за капачето на тръс-рода откъде му намери трицветна пластмаса? Цитирай
ultramega Отговорено Април 4, 2008 Автор Отговорено Април 4, 2008 Може би имаш предвид трипластова(черно , бяло ,черно), щото иначе тя си е двуцветна... Ами там където си е поръчано за изработка си имаха такъв материал... Цитирай
Dikata Отговорено Април 5, 2008 Отговорено Април 5, 2008 добре се справяш!аз започнах по подобен начин,и установих,че е по-добре да вземеш нещата в свои рьце!!! а за това ,че излиза скьпо-то е ясно.по-трудно се поправя нещо,отколкото да се прави от начало. има дреболии за доизкусуряване,ама при следващата вече ще си наясно.браво за мерака! Цитирай
stratevcaster2 Отговорено Април 5, 2008 Отговорено Април 5, 2008 ще стане китара от това , успех ! Цитирай
boreto Отговорено Април 6, 2008 Отговорено Април 6, 2008 Бях сигурен, че с черното ще стане топ ъл дъ лайн! Много гот, направо приказката за пепеляшка превъплатена в реалност. Сега остава само да направиш и плочка с "ултра мега къстъм, хенд мейд, мада факин Леско Полов" и ще оглавиш класациите Предполагам с хубави адаптори даже и ще зазвучи прилично. Винаги ми е КЕФ, когато някой има УСПЕХ. Супа дупаааа... Цитирай
ultramega Отговорено Април 24, 2008 Автор Отговорено Април 24, 2008 Здравейте, Имам питане към тази част от форума , която е по добре запозната с електроника, защото аз никак не съм наясно. Значи става въпрос за единия адаптер който си беше на китарата. За него бях пуснал отделна тема даже. De Armond: Не съм убеден за това дали е истински или е ползвана само капачката и вътре има нещо друго, или пък не е пипан нещо. След замерване на съпротивлението му стана ясно че е 3,3 килоома. Казаха ми че това е твърде малко дори и за сингъл адаптер. По принцип беше предвиден да е на нек позицията на китарата но сега не съм много сигурен дали изобщо ще влезе в употреба. Ето поглед отвътре Някой може ли да предположи дали има вероятност да е правено нещо по адаптера, което да му е повлияло по някакъв негативен начин? Дали това че се отчитат само 3,3 килоома е сериозен проблем и дали изобщо може да влезе в употреба въпросния адаптер или да търся нещо друго? Благодаря предварително. Цитирай
TONY Отговорено Април 24, 2008 Отговорено Април 24, 2008 (Редактирано) Изглежда оригинален, това че магнита е отчупен - би трябвало да влияе, как и колко ще кажат по-запознатите. Премери ли го като размер, стандартер хъмбекър или малко по- малък. (да не би да е някакъв вариант на П-90) (на мен ми изглежда керамичен). Евтим се занимава с адаптери и мисля, че е достатъчно навътре.(сигурно ще се намеси) Дори да е нещо прецакан, може да се смени магнита , да се пренавие. След това естествено няма да звучи така, както когато е бил млад и зелен. Гаранция, че ще ти хареса няма, но няма да знаеш, ако не го оправиш. И на мен ми се струва 3,3 кОма малко , поне не си спомням да съм чувал за такъв досега, както казваш, тове е по-малко от сингълите, които са 4,4 кОма - примерно. Редактирано Април 24, 2008 от TONY Цитирай
Hillbilly Отговорено Април 24, 2008 Отговорено Април 24, 2008 Би трябвало да има капаче отзад,то си личи спойките къде са били,значи е играно с него.Алнико е бял магнит,а за нек би трябвало да е около 6-7 к/ома,но нека кажат по знаещите. Цитирай
ultramega Отговорено Април 24, 2008 Автор Отговорено Април 24, 2008 (Редактирано) Капачето го махнах(по точно падна). Това с пренавиването съм чувал че е сложна работа, дали си заслужава да търся човек , който да се занимава с това..а и дали изобщо някой ще се наеме... А като размер е по-голям от стандартен хъмбекър и по-точно в ширина с около 5 мм. Това беше и друг проблем с рамките, но да не изпадам в подробности... Редактирано Април 24, 2008 от ultramega Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 24, 2008 Отговорено Април 24, 2008 Принципно 3К е малко, но не е изключено този адаптер да е различен. Аз съм навивал хъмбъкер с общо съпротивление 3К, който нямаше никак малък аутпут. Възможно е да е с по-дебел проводник, както е възможно и 2-те бобини да са паралелно свързани, вместо последователно. Цитирай
TONY Отговорено Април 25, 2008 Отговорено Април 25, 2008 Оказва се, че има адаптери на ДеАрмонд с такова съпротивление(и то от този тип хъмове), и отчупеният магнит няма да влияе (или ако влияе - ще е незабележително, незначително) за промяна в тона. Така че, като китарата е готова, го пробвай и ако ти хареса как звучи - го оставяш, ако не продаваш и взимаш друг. Цитирай
ultramega Отговорено Април 25, 2008 Автор Отговорено Април 25, 2008 Благопдаря ви за отговорите Така и ще направя ще го чуя как е и ще преценя дали да остане този или ще го сменям... Цитирай
RockoBG Отговорено Април 25, 2008 Отговорено Април 25, 2008 предлагам леко идиотската теория, че т'ва парче магнит е т.н. Винтидж сингъл патентован от Деармонд по някое си време. По принцип си е с по-нисък аутпут, 'щото като ги закачат на онези техните полукухи бангии (справки Мони Същия и Буги Барабата), ше пищи до припадък. И продылжавам с предположенията, че некой умник е взел адаптера от полукухата бангия и го шибнал на солидбоди ЛП-то. Така че ти кяр от тая работа нямаш. Нищо че има екзотика в тоя пиниз. Явно е стар и истински адаптера, но требе на куха талпа да се ръга. П.С. не ангажирам никого с това мнение, изводите ми са от ровене в нета преди година и нещо заради на Мони китарата. Обикновено размислите ми около ел.магнитната индукция се оказват близо до истината, но толкова. Цитирай
ultramega Отговорено Юни 6, 2008 Автор Отговорено Юни 6, 2008 (Редактирано) Най-после май съм готов И си мисля че тук е момента да изкажа благодарности на хората които много ми помогнаха. Цецо Цветанов(Zvetano във форума), който направи много неща по китарата(лакиране, полиране и т.н.), а каквото не направи ми обясни как да направя... Без неговата помощ мисля че резултата щеше да е много по различен , но в лошата посока.Препоръчвам с две ръце на който му трябва майстор за китари. Kolio_k ми оказа огромно съдействие също и ми даде ценни съвети. Благодарности и на Dikata. Kakто и на всички , които писаха и четоха темата. Започна да ми звучи много тържествено, това благодарствено слово, като на церемония по връчване на оскари затова спирам (но все пак е важно да се знае) Да ви припомня как изглеждаше китарата в началото: Ето снимки от крайния резултат: Естествено не всичко , което зависеше от мен е безупречно , но това не ми е първи опит все пак. А ето и как звучи китарата в джема на Хилбили : http://media.putfile.com/frediq-blues Редактирано Юни 6, 2008 от ultramega Цитирай
Recommended Posts