Jump to content
Българският форум за музиканти

Dikata

Members
 • Content Count

  210
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Dikata

 • Rank
  Редовно навъртащ се

Previous Fields

 • Инструмент
  Guitar&Bass

Recent Profile Visitors

1,370 profile views
 1. Здравей, Колега от форума тук ме насочи към теб, във връзка със смяна на праговете на една от китарите ми - Ibanez GRG (всичко съм описал в поста, който пуснах днес). Моля те, ако сметнеш че ти се занимава с моя случай, дай ми твои координати, или ми се обади на телефона, който съм оставил в поста ми (0895 731 532). Казвам се Йордан Йорданов от гр. Варна. Виждам обаче че не си много активен тук - системата показва че за последно си бил тук Last Active 13 April 2010 13:25, и нямам представа ко...

  1. chileto

   chileto

   га ще видиш писмото ми и респективно ще получа твоя отговор, без значение какъвто ще е, но поне ще знам дали ще се хванеш, или да търся и друг алтернативен вариант. Ето защо, под поста си ще напиша че към момента все още търся човек който да я пипне, а ако имам късмет ти да ми се обадиш преди друг да се съгласил да я прави, ще се радвам много, защото отзивите за твоята работа които прочетох са впечатляващи. Поздрави от мен.

 2. Здравей, Лазар се казвам. Един приятел македонец ме насочи към теб, за поправка на бас, моля остави тел. за контакт на мейл laz_tic@yahoo.com ако може, или се свържи с мен на тел. 0895 129 642.

 3. Добър ден колега , казвам се Станислав имам следния въпрос към теб ...

 4. Извинявам се за 4 и 6! Виновен! guitard,гореспоменатата сума не е 200лвл,а 200лв. Преди АКО се слага запетая. Нека не издребняваме за правопис,все пак това не е най-важно в този момент.
 5. EAmechaniX-няма какво да добавя след теб! за хората,които не вярват,4е така стоят нещата с тия хави-винаги вси4ко опира до това-вкус!!! ама не на мои и твои,а дали има6 или не!
 6. здрасти,отдавна не сьм гледал какво става тука напоследак,но ми обьрнаха специално внимание да про4ета темата сега.не пиша за реитинг,така и така сега не вземам работа.сьщо така и не затова,4е някои не ме харесва-лошо няма.аз се познавам с колегите,и от пловдив и другаде и не се засягаме от това кои е добьр и кои лош,за всеки има хляб.искам да дам сьвсем примерно описание на процеса на пребоядисване на китара,без да се имам за някакьв корифеи,и нека всеки да си направи сметката дали гореспомената сума е много или малко.преди това ще кажа,4е колегите,които аз харесвам,изобщо няма да се изкефят на сумата.та така-процеса 1.сваляне на старата боя-не става на машина в пове4ето слу4аи-на рька се тьрка яко и някои пьт и 2-3 дена не стигат 2.коригиране по тяло-изравняване,корекции от удари,лепене на пукнатини и т.н.-не става за един ден,и за два някои пьт 3.грундиране-1 рька,шлаифане,после още една и пак шлаифане-пак не става за ден 4.прьскане на цвят или сьнбьрст,запе4атване и пак шлаиф-един ден мин 5.още няколко рьце лак-сьответно няколко дена,нали все пак и сьхне 6.шлаифане с 3 вида шкурки-цял ден 7.полиране с три пасти-доста 4асове 8.сглобяване и сетьп-мин. един ден това е сьвсем примерно описание,без детаили и проблемите.консумативите са адски-на евро цени,бензина не се коментира за тиа бая дни,лакове,грундове,шкурки,помещение или камера-плаща се ит.н. и т.н. сигурен сьм ,4е колегите които следят темата(кд-коцето,смартпетьр и вси4ки които са супер наясно),няма да кажат нещо коренно разли4но. марк аврелии-не сьм искал да те обиждам с цена-просто такива са нещата-всеки ще ти каже ,4е не сьм фен на големи манги без да ги заслужавам.тегли една 4ерта за ба4кията и колко време и труд иска и така.а да не говорим за некви куци цветове,които стават при американски условия,а тука .... п.с.-видях една китарка -рисувана с аерограф и после боядисвана от вал4инов-цената беше над 400 лв. та така,не искам да се мисли,4е важното е да се дерат кожи.просто си е бая ба4кане.нали всеки си е боядисвал кола-цените там са показателни,а китарата не кола.аааа и тая работа е дооооста отровна!!!
 7. eи,4увствам се нов вьв форума направо...отдавна не сьм писал.... мерсииииии голямо на вси4ки за добрите думи!!!! леко по метлата-аз и колио_к изобщо не ни интересуваше как ще изглежда китарата.нямаше никакви напьни за визия,тя е лесната 4аст.матерялите са семпли,с единственото условие-добьр тон.бяха ми зададени условия ,нямащи нищо общо с визията.просто тия китари носят на такьв имидж.такива-милиони...в подробности за произход и др. на дьрвото са ме интересували дотолкова,колкото,като ги преслушам,да 4уя това,което искам.още в на4алото идеята за топ АААААА беше отхвьрлена.надявам се това да е поредната добре зву4аща китара в rock'n'roll-a.другото е лесно и не толкова важно.ако в темата има интерес-пак ще драсна. мерси на вси4ки!!! п.с днес забелязах,4е някои ми е докопал паролата слу4аино и ми стана странно....ако има неадекватни коментари-не са от мен!
 8. Dikata

  Едно мое парче

  супер зарибяващо,естетично,абе...кеф
 9. Dikata

  Black Star

  eeee, мерси! hillbilly,и басист бях,то 4овек какви ли не щуротии прави...
 10. Dikata

  Black Star

  мерси още веднаж ! саунда на китарата не е моя заслуга,а на този,които правеше записа ,докато свирех-колио_к!аз само казвах кое ми отьрва,а специално за такьв тип свирене маи имаме еднакьв вкус за тон.китарата е фендер страт 83,наи -важното в слу4ая.драива е от кубе engl.единственото педал4е е noise supressor boss.old school положение.аналогов боец.има си ,разбира се ,некьв delay oт програмата,но тои не е определящ за тона на китарата,това ясно.кубето беше на 1 като сила,което пак показва ,4е хубавите лампови апаратури нямат прошка! това,което е хубавото, и лошото де,4е тази комбинация е доста 4увствителна и наи-малките простотии по свиренето се 4уват,за сьжаление ,ама... то е за джуро хавата,никои не се е напьвал,аиляк,то и бакинга не го обуславя.бири...
 11. Dikata

  Black Star

  много се радвам,4е ви харесва,мерси!!! ultramega,за сериозна зарибявка-няма да стане,ама еи така,за кеф,спомени,да не се губи сьвсем врьзката с инструмента,4е ина4е....драма. живот и здраве да има покраи мен яка метла,кубета(защото не са мои )пьк може и пак да се драсне нещо. благодаря отново!
 12. Dikata

  Black Star

  Попадна ми един бакинг трак на това пар4е, не го бях свирил от 15 години и се изкефих..., а и се случи покрай мен да има Страт 83ти набор, та успях да врътна тази хава, далеч не е едно към едно, по скоро за идеята Трака е единствения в моя Myspace - Мyspace Дадохме всичко от себе си - второ място, сребърен медал A, забравих да спомена, качеството на бакинга е покъртително, сори
 13. по-добре да не го намесваме лака по фнгбрд. тои оказва влияние,и си е необходим.за мен там слоя в никакьв слу4аи не трябва да е ненужно дебел,така има проблеми при слагането и махането на позициите,но и не пьк само една тьнка рька-така пада бьрзо.някои фирми го наливат и вьрху праговете,и до една степен бива,ама като вземе да мяза на скалоуп.... така 4е,ако набьркаме и това,ще усложним ситуацията.нека го приемем,4е така и така е там.
 14. забелязах,4е евтим е задал добри вьпроси.
 15. опитвам се да пусна пост и все го губи... темата е интересна и ако се пише ще се нау4ат некои неща,и наистина да обьрнем не кьм методите на лакиране,а кьм влиянието на лака,за да може и свира4ите да казват мнение.всеки,които лакира ,знае как става,но това не е интересно за свирещите.ще кажа историята за 4 те грифа-тя е показателна за лака.в един гриф се установи звуков дефект,достьпен за ушите на добре свирещи соло китаристи,и тьи като клиента,а да не говорим за порь4ителя,бяха такива,се наложи да направя още няколко ,за да установя за какво иде ре4.пьрвия биде разкола4ен сант по сант и си замина.останалите три бяха абсолютно еднакви като материал,отделно пробвах с още няколко с разли4ни фингерборди.4-те грифа бяха слушани и с лак и без лак.е вярваите ми ако искате,оба4е разликата си ли4и!!!навремето в града си минавах за а група като китарист,с което искам да кажа не това,4е сьм можел да свиря,а това 4е много добре 4увам разликите!!!и разликите не бяха толкова вьв вида на тона,колкото в подсилване или намаляне на желани или нежелани ефекти,достьпни не за всеки.и тука идва болката-на добьр музикант не можеш да обясниш колко перфектен гриф си направил,как си го изкусурил,как си го льснал,оба4е има дефект.след заиграване с лака УСПЯХ да отсраня дефекта !следователно за мен лака играе при някои положения сьс страшна сила.евтим и колио–к,според подхвьрлиха то4но тази идея,а именно-дали лютиера може да 4уе това,което иска скьпия клиент.том андерсьн и джон сьр и др.,за мен са невероятни то4но по тази при4ина!правят стандартни китари,но успяват да им отстранят звуковите дефекти,характерни за модела,знаят влиянието на всеки компонент по китарата и си играят както искат!та да продьлжим за лака.соло китарите са много по 4увствителни по този вьпрос,басовете-дале4 не толкова. затова искам да питам коцето(кд ),за да знам на кьде да обрьщаме дискусията с лаковете-останах с впе4атление,4е свириш на бас,свириш ли китара на необходимото за дискусията ниво?нивото в слу4ая доста ско4и,предвид кои беше и кои влезе в дискусията(не аз,разбира се).ако владееш-супер-зна4и вси4ки говорят един език.ако не-лошо нема-обрьщаме кьм влиянието на лака на инструмента на които свириш,нема дерт. за уестьна,зависи,от уменията и претенциите на клиента. утре за него,4е стана кьсно
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.