A40 Отговорено Декември 15, 2010 Отговорено Декември 15, 2010 А аз на 35 г. Сега съм на 40, така че никога не е късно да се научиш. Цитирай
ristis Отговорено Декември 15, 2010 Отговорено Декември 15, 2010 Аз на 29г. Не в самото начало, но след година-две усетих, че ако бях започнал на 19 или 9 щеше да е много по-различно. На тази възраст нямам шанс за реализация в сферата на музиката и ми остава единствено свиренето за забавление. За да станеш добър/много добър в каквато и да е област трябва натрупване, което изисква време, а на 30 ...и години подреденият ми живот не разполага с това време и трябва да остана безработен, за да свиря необходимите няколко часа дневно. Разбира се, това не е оправдание или причина да спра, напротив, свиренето ме разтоварва психически и което е по-важното променя в известна степен ежедневното ми битие. Човек не бива да зацикля, развитието налага да променяме непрестанно всичко каквото ни е по силите, започвайки от най-елементарното, като например пътя, по който всеки ден вървим до работа, та ...чак до хобито, музиката, която свирим, харесваме ...или музикалния инструмент Цитирай
Лими Отговорено Декември 15, 2010 Отговорено Декември 15, 2010 (Редактирано) Аз започнах на 16г. и свирих сериозно цели 17г. Почти внезапно и тотално прекъснах за период от 16г. с 2 кратки включвания в музиката от по 5-6 месеца. През второто(2004г) такова включване си счупих метакарпална кост(на безимен пръст) на лява ръка, но един месец след операцията(с шини) започнах пак да свиря(за около 3-4мсц) по лекарска препоръка(за физиотерапия) и така пръста ми заздравя по-бързо, а шините ги махнах след две години. И сега от 2год и половина пак започнах да свиря редовно и то доста сериозно. Трябваха ми 7-8 месеца за да си въстановя изгубената форма и установих с радостно учудване, че дори съм станал по-музикален(най-общо казано) в някои отношения. Излиза, че тази голяма пауза не ми е навредила сериозно, а даже ми е изострила гладът за музика и свирене, още повече от преди. Надявам се, че вече нищо няма ме спира от тук до края. Няма значение колко добър си сега, важното е че, ако се свири редовно, то утре ще си по-добър от днес! Това е гарантирано! Редактирано Декември 15, 2010 от Лими Цитирай
CIH Отговорено Декември 15, 2010 Отговорено Декември 15, 2010 Аз съм на 23 и почнах да свиря преди седмица. Свиря си всеки ден и ... както каза човека над мен, всеки ден съм по-добър от предишния . Цитирай
The God Of War Отговорено Декември 16, 2010 Отговорено Декември 16, 2010 Aз свиря от 11 годишна Oт малка съм хващала китари, но само дрънках. Не ми беше трудно да започна, тъй като много време съм изучавала теорията на музиката. Цитирай
interman Отговорено Декември 16, 2010 Отговорено Декември 16, 2010 На 16, а трябваше по-рано. Цитирай
SynV Отговорено Декември 21, 2013 Отговорено Декември 21, 2013 Започнах на 10г. сега съм на 14г. Цитирай
Hillbilly Отговорено Декември 21, 2013 Отговорено Декември 21, 2013 Кога ли ще започна да свиря не знам,опиням некви жици от 80-те с доста години пауза,но това свирене ли е Цитирай
Thrashed Отговорено Декември 21, 2013 Отговорено Декември 21, 2013 Свиря от 1990, колко от вас бяха родени тогава? Аз не Цитирай
ZLE Отговорено Декември 22, 2013 Отговорено Декември 22, 2013 (Редактирано) Аз започнах на 12 годишна възраст през 1987г. През 1998г. ,когато бях на 23г. баща ми почина и спрях.После живота ме натисна и някакси забравих за китарата.Сега ,2013г. след 15 годишна пауза започвам отново.Пожелайте ми късмет Редактирано Декември 22, 2013 от ZLE 2 Цитирай
trendkiller Отговорено Декември 24, 2013 Отговорено Декември 24, 2013 Започнах на 12 години и (засега) не съм спирал за повече от няколко седмици с изключение на един период на дълбока депресия през 2008-ма. От тогава рядко се е случвало да свиря под 2 часа на ден. Като си помисля, че имам някои ученици, които започнаха на 4-5 годишна възраст, зле ми става и част от мен им завижда (благородно). Цитирай
Hillbilly Отговорено Декември 24, 2013 Отговорено Декември 24, 2013 Майната и на депресията,приятел (не се познаваме,де,но така си говоря),важното е някой да те дръпне малко от нея с човещина и блага дума както се казва,а не булката да те щракне,че си заспал с Леспола в ръце в леглото,по гащи,много уморен и да ти подскача - "Сега ще го пусна във фейсбук",е такива неща изнервят,а китарите си ги обичаме доживотно - това е. 2 Цитирай
dickens Отговорено Декември 24, 2013 Отговорено Декември 24, 2013 Помня ли, бай ти Тошово време беше... с една "зебра" Цитирай
maxim09 Отговорено Декември 26, 2013 Отговорено Декември 26, 2013 На 16 бях, като започнах с една кремона - акустична с метални струни. Иначе ме запали тамбурата на братовчед ми. И до сега си мисля, че ако не беше тя, сигурно никога нямаше да се захвана. Честита Коледа на всички! Цитирай
Recommended Posts