Jump to content
Българският форум за музиканти

ristis

Members
  • Мнения

    18
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.modelistika.com
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София

Последни посетители

568 профилни разглеждания

ristis's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Аз на 29г. Не в самото начало, но след година-две усетих, че ако бях започнал на 19 или 9 щеше да е много по-различно. На тази възраст нямам шанс за реализация в сферата на музиката и ми остава единствено свиренето за забавление. За да станеш добър/много добър в каквато и да е област трябва натрупване, което изисква време, а на 30 ...и години подреденият ми живот не разполага с това време и трябва да остана безработен, за да свиря необходимите няколко часа дневно. Разбира се, това не е оправдание или причина да спра, напротив, свиренето ме разтоварва психически и което е по-важното променя в известна степен ежедневното ми битие. Човек не бива да зацикля, развитието налага да променяме непрестанно всичко каквото ни е по силите, започвайки от най-елементарното, като например пътя, по който всеки ден вървим до работа, та ...чак до хобито, музиката, която свирим, харесваме ...или музикалния инструмент
  2. ^ сайта на тия е отврат. На първо място не е онлайн магазин, за какъвто авторът на темата пита, няма цени под всеки продукт, трудна навигация, няма подробни категории, не е преведен на български и какво ли още не. От него единствено се разбира, че трябва да отидеш и разгледаш на място.
  3. ristis

    Wireless

    Ако търсех подобно устройство, определено първото ми изискване ще е да работи в 2.4GHz обхват! Според мен, при MHz рискът да чуеш на домашното кубе какво си говорят бакшишите, които преминават през кварталната улица, е твърде голям. Мога да дам пример с радиоуправенията за модели, където MHz модули са вече отживелица. Причините са много, но един от факторите да се наложи 2.4GHz е високата устойчивост на протокола на смущения и шумове.
  4. Препоръчвам ти да използваш епоксидна смола. Хубава смола, която ще ти свърши работа е LN-1. Има я в наличност в Кар Систем, 500гр струват 25лв. Ако се спреш на този вариант за ремонт, тук ще намериш списък с магазините за композитни материали. Българските епоксидни смоли не са подходящи, тъй като дълго време стоят меки и пластични. Пет минутните, които продават по железариите са с изключително лоши якостни х-ки и също не са подходящи. Ако можеш да използваш шпилки (не пирони), както си показал на картинката, сглобката, в комбинация със смолата, ще стане още по-здрава. Успех.
  5. Нямам представа, до къде си готов да стигнеш и какви са ти възможностите, но ако се захвана с подобна операция, ще направя това: http://www.honda-tech.com/showthread.php?t=1827179
  6. Trool, след време (няколко месеца) дуралът потъмнява, защото се окислява и губи първоначалния си блясък. Начини да се съхрани повърхността му е чрез лакиране или елоксация (процес на наслагване на декоративен окисен слой с висока твърдост). Освен това, сравнен със стоманите, въпросният материал е мек, има едра зърнеста структура и това го прави лош проводник на вибрациите, понеже ги абсорбира (нелинейно). Дали този ефект ще е в положителна или отрицателна посока - нямам представа. Иначе за останалото - както казва една лелка - лъцнАх! http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=61841&hl=
  7. ristis

    Търсене на уа

    Разглеждах в РФ Dunlop Crybaby и не останах впечатлен от изработката им. Видяха ми се доста ненадеждни, особено в частта с потенциометъра и зъбната рейка. Според вас, имат ли въпросните педали механични проблеми или си въобразявам? Ще съм благодарен (предполагам и авторът на темата също) ако споделите алтернативи на въпросният педал в този ценови диапазон ~200лв.
  8. Без да съм варил/свирил/виждал варени струни ще ти кажа, че това твърдение е невярно. Първо, защото изложени на ниски температури (в случая 100градуса) в сплавите протичат процеси на "нормализация", която най-общо води до понижаване на якостните им х-ки и второ, защото с варене не се постига антикорозионна устойчивост. Би могъл да пробваш с антифриз (зелен/син, не с червен), вместо вода, като добавиш и малко препарат Meglio. Този начин се използва за почистване на моделни двигатели, като е желателно да се прави на открито, защото антифризът е отровен. Според мен, ефект с минимални негативни последствия върху струните, ще се постигне с утразвук и ацетон (кореселин/спирт/метанол). За съжаление, разтворителите мигновено абсорбират влагата от въздуха и е желателно струните бързо да се избършат и изсушат. Ултразвукови ванички продават в Конрад и не са скъпи. Естествено, най-добре е да си купиш нови струни и да не се занимаваш с подобни гимнастики.
  9. Поздравления, Trool, за педантичността и прецизната изработка на този прекрасен инструмент, надявам се в бъдеще да ни радваш с още подобни теми! Сигурен съм, че ако следващият път ни направиш съпричастни към процеса на изработка, ще има много какво да научим от теб.
  10. Дали? Сигурно си с юридическо образование щом даваш такива категорични коментари, но не се ли споменаваха някъде из правилниците праг от 80dB...
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.