alexthegreat Публикувано Януари 18, 2008 Публикувано Януари 18, 2008 Колеги, наскоро в "xxxx" (София) видях че предлагат няколко модела EMG и Select (by EMG) пикъпи. Цената на вторите (бюджетните) е почти на половина по-ниска (около 70 лв.) Та ако някой има впечатления от двете марки на един и същ производител, моля да сподели: Има ли разлика (голяма, малка, никаква) между двете марки при аналогични пикъпи, която да оправдае разликата в цените или това е само трик, маркетинг и т.н.? За съжаление не мога да цитирам по памет точните модели, затова питам по-скоро за сравнение межфу марките. Благодаря. Цитирай
TONY Отговорено Януари 18, 2008 Отговорено Януари 18, 2008 Не съм ги пробвал и двете - ама сигурно е само трик - балъците да плащат двойно. Ти как мислиш? цитирам по памет, съфорумник - Чудя се защо са толкова скъпи тия мерцедеси, като едно голфче ще ми свирши същата работа! Цитирай
synchu Отговорено Януари 18, 2008 Отговорено Януари 18, 2008 ...и са много различни от активните Ако държиш на EMG си вземи the real deal, както се казва или истинските - звукът е различен, а дали си заслужава ти си преценяваш. На мен ми харесва повече (макар че по принцип не съм кой знае какъв фен на ЕМГ). Цитирай
Total_Overdrive Отговорено Януари 18, 2008 Отговорено Януари 18, 2008 Вземай EMG - няма какво да се чудиш.Имам преки впечатления и от двета та ти казвам ако искаш добър тон - EMG. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 18, 2008 Отговорено Януари 18, 2008 (Редактирано) До немалка степен съм съгласен с колегата sunchu за това, че пасивните адаптери EMG са наистина различни от активните. Няколко пъти досега поставям активни адаптери, а вкъщи имаше една китара точно с пасивни Select by EMG адаптери, и моите впчеатления са, че пасивните адаптери са просто едни добри пасивни адаптери, докато активните улавят наистина всеки нюанс в тона на китарата. Иначе и активните не са най-универсалните адаптери, пък по яснота на звука, и липса на шум, няма какво да ги бие! Редактирано Януари 18, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Overdrive Отговорено Януари 18, 2008 Отговорено Януари 18, 2008 има и EMG пасивни например HZ серията но съм сигурен че пак са една класа нагоре от бюджетните Select Цитирай
kolio_k Отговорено Януари 19, 2008 Отговорено Януари 19, 2008 (Редактирано) Вземай EMG - няма какво да се чудиш.Имам преки впечатления и от двета та ти казвам ако искаш добър тон - EMG. Явно всички,които не свирим с ЕМГ имаме лош тон по тази логика,при това без всякакво значение в какъв стил свирим и какъв саунд се опитваме да докараме.Пък и ти очевидно си пробвал всички други адаптери,та вече с пълно основание даваш такива тежки и авторитетни мнения Редактирано Януари 19, 2008 от kolio_k Цитирай
Dread Отговорено Януари 19, 2008 Отговорено Януари 19, 2008 Малко извън темата, но да попитам за становището ви - споделяте ли мнението ми, че активните адаптери се влияят от вида на дървото в по-малка степен от пасивните. Това е мое наблюдение, но ми се иска да чуя какво мислите вие. Цитирай
zanev 70 Отговорено Януари 19, 2008 Отговорено Януари 19, 2008 (Редактирано) ..... винаги съм се чудил след като има и Димарцио и Сеймър Дънкън на кого му е било необходимо да прави адаптери Emg .... да не говорим че доколкото съм чел отзиви по форуми активноста на адаптер за ел. китара е толкова необходима колкото на България космическа сувалка ..... но пък хора разни .... няма лошо ... всеки да прави квото си иска .. живи и здрави . Цеко .......... а иначе колега Dread и аз съм чувал подобно нещо - в смисъл че наистина активните адаптери се влияят по малко от вида на дървото което свири на китарата от другите адаптери ..... много по малко Редактирано Януари 19, 2008 от zanev 70 Цитирай
Dread Отговорено Януари 19, 2008 Отговорено Януари 19, 2008 Този отговор по някакъв определен начин ли е редно да го тълкувам или си беше подигравка с въпроса ми ? Цитирай
liquid_death Отговорено Януари 19, 2008 Отговорено Януари 19, 2008 "..... винаги съм се чудил след като има и Димарцио и Сеймър Дънкън на кого му е било необходимо да прави адаптери Emg ...." ....??????????????!!!!!!!!!! Ми то на тоя принцип като има меса ампове за какво са ти солдано или богнер.... От личен опит - сиймор дънкан сх6, 12 са много по-различни от пасивните ЕМГ.Аз лично съм избрал ЕМГ(а гледам и доста световни музикаанти също...) Цитирай
chris_barnes Отговорено Януари 19, 2008 Отговорено Януари 19, 2008 @ Zanev - бате леко си в грешка....чуй активни адаптри преди да коментираш...както каза Евтим по-горе имат мн по-малко шум, а изходния сигнал е около 2 пъти по-висок,което е мн добре ако се използва драйв от кубе например... нз дали аз съм простия,ама преди имах Сиймър Дънкън даймбъкър,па го смених с актиевн сет ЕМГ-та... а тва че половината световни имена в тежката музика свирят с ЕМГ81 на бриджа е...сигурно случайност Цитирай
kolio_k Отговорено Януари 19, 2008 Отговорено Януари 19, 2008 Свирил съм съм с активни адаптери не веднъж,много са подходящи за тежка музика,поради високия си аутпут и малкото шум,както и леко стъкления характер на саунда ,който произвеждат,заради което имат по голяма дефиниция при свирене с хайгейн.Заради същите тези качества,същите се представят доста зле във ситуация крънч и чист саунд.Така че ,за всеки влак си има пътници,а аз този влак(ЕМГ) с удоволствие ще го изтърва. Цитирай
zanev 70 Отговорено Януари 19, 2008 Отговорено Януари 19, 2008 ..... Dread колега в никакъв случай не тълкувай отговора ми като подигравка , сори ако си останал с такова усещане - просто понякога имам муза за анаграми и ми се стори смешно и имащо за цел да разведри обстановката .... още веднъж извинявай ако си възприел поста ми като личен бъзик или нещо от този род ... ..... а иначе chris_barnes колега не съм свирил с активни адаптри , но имам инфо за тях от хора които са ги пробвали - хора с много по голям опит от моя и такива на които вярвам безрезервно - та от тях знам че определено света няма да се свърши ако цял живот свириш със стандартни - пасивни адаптри .... ...... виж при бас китарите съм на обратното мнение - от 12 години свиря изцяло с активни адаптри и не смятам да минавам на пасивни .... но и тук важи принципа че това е лично мнение .... ......... и за финал както написах в предния пост - хора разни и всеки има право да прави квото си иска .... живи и здрави . Цеко Цитирай
Recommended Posts