Jump to content
Българският форум за музиканти

Emg Vs. Select By Emg


alexthegreat

Recommended Posts

Колеги,

 

наскоро в "xxxx" (София) видях че предлагат няколко модела EMG и Select (by EMG) пикъпи.

Цената на вторите (бюджетните) е почти на половина по-ниска (около 70 лв.)

 

Та ако някой има впечатления от двете марки на един и същ производител, моля да сподели:

 

Има ли разлика (голяма, малка, никаква) между двете марки при аналогични пикъпи, която да оправдае разликата в цените или това е само трик, маркетинг и т.н.?

 

За съжаление не мога да цитирам по памет точните модели, затова питам по-скоро за сравнение межфу марките.

 

 

Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм ги пробвал и двете - ама сигурно е само трик - балъците да плащат двойно.

Ти как мислиш? :yes:

цитирам по памет, съфорумник -

Чудя се защо са толкова скъпи тия мерцедеси, като едно голфче ще ми свирши същата работа!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...и са много различни от активните :yes:

Ако държиш на EMG си вземи the real deal, както се казва или истинските - звукът е различен, а дали си заслужава ти си преценяваш. На мен ми харесва повече (макар че по принцип не съм кой знае какъв фен на ЕМГ).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземай EMG - няма какво да се чудиш.Имам преки впечатления и от двета та ти казвам ако искаш добър тон - EMG. :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До немалка степен съм съгласен с колегата sunchu за това, че пасивните адаптери EMG са наистина различни от активните. Няколко пъти досега поставям активни адаптери, а вкъщи имаше една китара точно с пасивни Select by EMG адаптери, и моите впчеатления са, че пасивните адаптери са просто едни добри пасивни адаптери, докато активните улавят наистина всеки нюанс в тона на китарата. Иначе и активните не са най-универсалните адаптери, пък по яснота на звука, и липса на шум, няма какво да ги бие!

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вземай EMG - няма какво да се чудиш.Имам преки впечатления и от двета та ти казвам ако искаш добър тон - EMG. :metalist:

 

Явно всички,които не свирим с ЕМГ имаме лош тон по тази логика,при това без всякакво значение в какъв стил свирим и какъв саунд се опитваме да докараме.Пък и ти очевидно си пробвал всички други адаптери,та вече с пълно основание даваш такива тежки и авторитетни мнения

Редактирано от kolio_k
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко извън темата, но да попитам за становището ви - споделяте ли мнението ми, че активните адаптери се влияят от вида на дървото в по-малка степен от пасивните. Това е мое наблюдение, но ми се иска да чуя какво мислите вие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

..... винаги съм се чудил след като има и Димарцио и Сеймър Дънкън на кого му е било необходимо да прави адаптери Emg .... да не говорим че доколкото съм чел отзиви по форуми активноста на адаптер за ел. китара е толкова необходима колкото на България космическа сувалка ..... но пък хора разни .... няма лошо ... всеки да прави квото си иска .. живи и здрави . Цеко :)

.......... а иначе колега Dread и аз съм чувал подобно нещо - в смисъл че наистина активните адаптери се влияят по малко от вида на дървото което свири на китарата от другите адаптери ..... много по малко :metalist:

Редактирано от zanev 70
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"..... винаги съм се чудил след като има и Димарцио и Сеймър Дънкън на кого му е било необходимо да прави адаптери Emg ...."

....??????????????!!!!!!!!!! Ми то на тоя принцип като има меса ампове за какво са ти солдано или богнер....

От личен опит - сиймор дънкан сх6, 12 са много по-различни от пасивните ЕМГ.Аз лично съм избрал ЕМГ(а гледам и доста световни музикаанти също...)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ Zanev - бате леко си в грешка....чуй активни адаптри преди да коментираш...както каза Евтим по-горе имат мн по-малко шум, а изходния сигнал е около 2 пъти по-висок,което е мн добре ако се използва драйв от кубе например...

нз дали аз съм простия,ама преди имах Сиймър Дънкън даймбъкър,па го смених с актиевн сет ЕМГ-та...

а тва че половината световни имена в тежката музика свирят с ЕМГ81 на бриджа е...сигурно случайност :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свирил съм съм с активни адаптери не веднъж,много са подходящи за тежка музика,поради високия си аутпут и малкото шум,както и леко стъкления характер на саунда ,който произвеждат,заради което имат по голяма дефиниция при свирене с хайгейн.Заради същите тези качества,същите се представят доста зле във ситуация крънч и чист саунд.Така че ,за всеки влак си има пътници,а аз този влак(ЕМГ) с удоволствие ще го изтърва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

..... Dread колега в никакъв случай не тълкувай отговора ми като подигравка , сори ако си останал с такова усещане - просто понякога имам муза за анаграми и ми се стори смешно и имащо за цел да разведри обстановката .... още веднъж извинявай ако си възприел поста ми като личен бъзик или нещо от този род :punk_guitar: ...

..... а иначе chris_barnes колега не съм свирил с активни адаптри , но имам инфо за тях от хора които са ги пробвали - хора с много по голям опит от моя и такива на които вярвам безрезервно - та от тях знам че определено света няма да се свърши ако цял живот свириш със стандартни - пасивни адаптри ....

...... виж при бас китарите съм на обратното мнение - от 12 години свиря изцяло с активни адаптри и не смятам да минавам на пасивни .... но и тук важи принципа че това е лично мнение ....

......... и за финал както написах в предния пост - хора разни и всеки има право да прави квото си иска .... живи и здрави . Цеко

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.