Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 8, 2007 Отговорено Ноември 8, 2007 Значи, потенциометрите, които си купувате за по 15 лв, всъщност ги купуват на по лев-два, и после ги продават като някакви страшни потенциометри. Всъщност те имат крива, която е толкова близо до логаритмичната, колкото и параболичната. Линейните потенциометри, всъщност, имат крива, доста близка до линейната. На мен, когато ми трябват 250К логаритмични потенциометри, си ги правя с 1М линеен потенциометър, и 250К резистор. Ако можете да си намерите скъпи потенциометри за измервателна апаратура с подходящ корпус в магазин за електроника , ще е най добре(а цената им като нищо може да се окаже по-ниска от 15 лв.). Веднъж бях намирал такива за една китара - корпусът им беше с форма на куб, и беше от синя пластмаса - е няма по-плавно намалящ потенциометър от тоя - около 12 лв. струваше. В общи линии, ако пише А - примерно А500К или 500КА, значи е логаритмичен. Ако пише В - примерно В500К - значи е линеен. А относно късата резба - на моите китари на дъното на дупката за електрониката има калайдисана плоча от платка - калайдисвам потенциометрите отпред за 4-те сгънати ламаринки, които държат потенциометъра цял - и ги запоявам за плочата - и гайки не ползвам - така заобикалям нуждата от дълги резби - и от рязане на стърчащата резба - пък и получавам много добра екранировка на кухината. Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Ноември 8, 2007 Отговорено Ноември 8, 2007 @Евтиме, относно това доколко се доближава характеристиката на тези потенциометри до наистина логаритмичната съм съгласен с теб. Показах другия вид чисто и просто заради размерите. Ако човека сложи там платка, това ще му измести потенциометрите назад приблизително с толкова, колкото е нужно, за да се завие гайката отпред - това в зависимост от платката разбира се. И дървото пак остава по-малко. Има вариант да залепи здраво с някакво лепило (не знам какво - ти имаш повече опит и вероятно можеш да му препоръчаш) парче от тия свръх тънките платки дето са под половин мм (хем по-лесно ще го изреже по формата), с което да си остави повече дърво. От друга страна ако залепи добре парче от по-дебелия текстолит пак ще стане много здраво. Като цяло идеята ти е много добра, поздравления ! Потове за по 15 лева и аз не бих си взел - вече са по 5-6 , а ако ги имаше по магазините за електроника за по 1-2 лева, естествено щях да си взема оттам. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 8, 2007 Отговорено Ноември 8, 2007 http://sound.westhost.com/pots.htm Тук не съм виждал да внасят такива: http://www.futurlec.com/PotRot.shtml Цитирай
icohohi Отговорено Ноември 8, 2007 Автор Отговорено Ноември 8, 2007 (Редактирано) Усещам к'ъ ша са праим на жичкаджия тея дни http://constructor.bg/shop/advanced_search...t=2a&page=2 Редактирано Ноември 8, 2007 от icohohi Цитирай
icohohi Отговорено Ноември 8, 2007 Автор Отговорено Ноември 8, 2007 Тъй като свърших набързо с домашните по дизайн, реших да си направя държачи или там квото е за колана на китарката. Ето и идеята взех домакинско фолио за печене http://img265.imageshack.us/my.php?image=img1604eo2.jpg ових го около пъпката на една кремонка и извадих полека да не разваля формата после взех една свещ и започнах да топя капак от кофичка от сладолед и разтопената пластмаса да пада във "формата" естествено го правя надкамината че майка ми е забранила да паля огън другаде от както ....нали.....стария мокет ето го и крайният резултат след малко шкурене и водна бойчка сега само да направя един улей в средата със шкурка да не бяга колана, кво като не е железно нали аз съм си го правил Цитирай
sw1tched Отговорено Ноември 8, 2007 Отговорено Ноември 8, 2007 Като ти падне китарата на пода след като точно си я завършил може да съжаляваш Цитирай
icohohi Отговорено Ноември 8, 2007 Автор Отговорено Ноември 8, 2007 Хахаха ще накова колана с пирони за китарата Цитирай
Talic_Zealot Отговорено Ноември 8, 2007 Отговорено Ноември 8, 2007 ....абе май ще е по-добре тей да направиш Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Ноември 8, 2007 Отговорено Ноември 8, 2007 Някъде прочетох, че Стенли кларк точно така прави - две шайби и два винта за дърво и колана директно завит в Алембика Цитирай
Black Bird Отговорено Ноември 8, 2007 Отговорено Ноември 8, 2007 Някъде прочетох, че Стенли кларк точно така прави - две шайби и два винта за дърво и колана директно завит в Алембика Ползвам едни колани на Димарзио и са точно така завити с винт за тялото. Цитирай
icohohi Отговорено Ноември 9, 2007 Автор Отговорено Ноември 9, 2007 Хммм идейно , за колана имам един познат кожар ще ми го направи като за мен си, а пък захващането ще го мислим Цитирай
Overdrive Отговорено Ноември 9, 2007 Отговорено Ноември 9, 2007 абе струват лев-два държачите за колан айде не издребняай толкова Цитирай
icohohi Отговорено Ноември 12, 2007 Автор Отговорено Ноември 12, 2007 А ето и как застанаха ключовете Цитирай
Hillbilly Отговорено Ноември 12, 2007 Отговорено Ноември 12, 2007 Сега остава да измислиш какво мостче ще има и как ще се крепи,щото 6-та ще го дърпа надолу,5-та над ключа за шеста ли ще минава и въобще виражите на струните как ще стават.. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Ноември 13, 2007 Отговорено Ноември 13, 2007 Май ще трябва да се прави нещо , измислени от Гибсън <_> ps . Тоя модел ме съдира от смях : Gibson Moderne ... Цитирай
Recommended Posts