kolio_k Публикувано Септември 15, 2007 Публикувано Септември 15, 2007 Преди няколко дни се сдобих седно много благо педалче-OCD Fulltone.Саунда му много ме радва,за повечето неща ме кефи повече и от ламповите драйвове в кубетата ми.Интересно ми е дали и на вас ще ви допадне как звучи. fender-with-OCD gibson-with-OCD Семплите са правени със съответно,Фендер страт и Гибсън Леспол.И двата са първо с по малко драйв(на 9 часа),а после с повече(на 12).Микрофона е Шур 545,а кубето Енгл на чист канал.Записвано е тихо което малко поскапва саунда на,ама какво да се прави с тези съседи...Няма обработка от компа Ще се радвам на коментари по саунда. Цитирай
niki123bg Отговорено Септември 16, 2007 Отговорено Септември 16, 2007 (Редактирано) Не знам дали е заради ENGL-a, обаче звука е просто трепач Повече ме кефи първият семпъл с Фендер-а. Редактирано Септември 16, 2007 от niki123bg Цитирай
kolio_k Отговорено Септември 16, 2007 Автор Отговорено Септември 16, 2007 Eнгъла със сигурност има много добър чист канал(точно и за това го избрах пред много други,заради комбинацията от много добър драйв и чист канал),но в случая повечето от саунда идва от ефекта.OCDто е много динамичен и хармоничен драйв и звучи в всякакви лампови кубета(в транзистирни не съм пробвал,ама в някое с добър чист канал би могло да се получи нещо).Мисля ,че най би си паснал с нещо като Фендер Туин,но нямам такъв ,за да пробвам п.п.Ники123,радвам се че ти е допаднал саунда Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 16, 2007 Отговорено Септември 16, 2007 Страхотия до шия!!! Дай да му направим един...reverse engeneering ли се казваше - да му извадим схемата и да си спретнем по някой такъв и ние. Цитирай
kolio_k Отговорено Септември 16, 2007 Автор Отговорено Септември 16, 2007 Ми колко му е,като тръгна пак към Пловдив,мога да го взема и да сторим таиъ магария Цитирай
chlen Отговорено Септември 16, 2007 Отговорено Септември 16, 2007 Много готино звучат и двата семпъла Фендера като цяло ми харесва повече Цитирай
kolio_k Отговорено Септември 16, 2007 Автор Отговорено Септември 16, 2007 Гибсъна иска малко повече високи,но аз умишлено съм сложил тона на 12 часа и не го променям и при двата семпъла.за да е по реалистичен резулатата.Във всеки случай наистина съм много доволен от този ефект,мисля че най накрая намерих каквото ми трябваше за класически рок саунд.И най хубавото за мен е,че OCDто е много различно от другия ми дист(ТС електроник),а също TS808цата ми и всички работят добре когато са навързани последователно,по двойки Цитирай
zanev 70 Отговорено Септември 16, 2007 Отговорено Септември 16, 2007 ... на мен пък и с двете китари ми се нрави много , дето се вика ако ти омръзнат някой ден земам ги да си правят компания ... бря тоя драйв наистина много красива звучи ... машала , особено в подходящи ръце като твоите :recourse: ..... Цеко Цитирай
rocker_vn Отговорено Септември 16, 2007 Отговорено Септември 16, 2007 и на мен ми харесват и двата семпъла.всяка китара си има своите качества... кефя се на звука и на свирвнвто ти Цитирай
shadow Отговорено Септември 16, 2007 Отговорено Септември 16, 2007 (Редактирано) Семпъла с фендера рулира И другия ме кефи ама не чак толко. А свиренето ти Редактирано Септември 16, 2007 от shadow Цитирай
Edguy Отговорено Септември 17, 2007 Отговорено Септември 17, 2007 7 от 6 за Леспол-а и китариста Цитирай
Hillbilly Отговорено Септември 17, 2007 Отговорено Септември 17, 2007 (Редактирано) Чуден е!Май в БГ не може да се намери? Оп,и цената е чудна,но си струва- http://www.fulltone.com/ocd.asp Редактирано Септември 17, 2007 от Hillbilly Цитирай
kolio_k Отговорено Септември 17, 2007 Автор Отговорено Септември 17, 2007 Благодаря на всички ви за похвалите и се радвам,че саунда и на вас ви харесва.За съжаление в Европа идва много по скъп,в Томан например е към 220 евро.За България не знам дали се намира,вероятно,ще е по лесно(и много по евтино) някой да го донесе от Щатите.Но ,според мен си струва определено парите(зависи от стила де,не много подходящ за по твърда хава) Цитирай
synchu Отговорено Септември 18, 2007 Отговорено Септември 18, 2007 (Редактирано) И на мен ми харесват Аз обаче съм за "Дъ Гиби" - "дебела работа разбийш ли" още малко височки и ще се лее като разтопена мед и злато \m/ А иначе Engl-a мисля играе много съществена роля ... Повечето добри буустери/драйвове, по-скоро подчертават характеристиките на амп-а, а не ги изменят съществено. 220 Евро за отличен буустер/драйв не са много, Klon Centaur-a идва даже още по-скъпо. Редактирано Септември 18, 2007 от synchu Цитирай
to6kata Отговорено Октомври 1, 2007 Отговорено Октомври 1, 2007 чистото фендерче направо ми пълни душата... особено с твоето свирене Цитирай
Recommended Posts