Jump to content
Българският форум за музиканти

За и против педалите Boss (настъпикутиики,камиончета)


metalhammer

Recommended Posts

направило ми е впечатление че новите ДС-1 са гадни - не ми е попадал от 80те, но това което съм чувал в мнооого записи няма почти нищо общо с това което чувам от новите ДС-1 а то е - яко мазане при повече гейн и никаква динамика, пластмасов звук при по-малко гейн - няма някакъв динамичен овърдрайв преди да почне якия дистер на малко гейн, ами е както си е почти чист звука като удариш по-силно струните се чува едно гнусно клипване изведнъж... може и да съм пробвал кофти бройка де

 

по принцип не съм много по ефектите (ползвам гейна на ламбите), но имам аналогов дилей ДМ-2 който е от 81ва и работи без никакви забележки - супер корава изработка, много много добър звук, изобщо не е мръднал и въпреки че почти не го ползвам нямам намерение да се разделям с него

наскоро пробвах и СЕ-3 на един познат който май ще ми го продаде и много ми хареса спрямо повечето нови хоруси

 

изобщо изработката на Босс е бетон но имат нещо кофти всичките и то е липсата на тру байпас - такъв ефект сложен между китарата и ампа когато е изключен сериозно осира звука :greenangel: или поне на мен не ми харесва промяната която става - решението е с пач кабелчета и кутиики с ключета за тру байпас или разни пералиери но всичко това усложнява нещата B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 110
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Вероятно не включваш ДСто където трябва,в смисъл подходящия амп или пък просто не ти допада типа звук.Аз го използвам редовно и ми дава много задоволителни резултати,особено що се отнася до динамика.Преди имах нов,след това си намерих един японски от Ибей и ги сравних директно.Японския беше почти незабележимо по силен(като волум)и много малко по ясен

 

Що се отнася до бай паса,понеже много държа на тези неща,съм правил не веднъж опит да видя някаква разлика между ситуациите китара-кабел и китара,един Бос на байпас и кабел и досега никога не съм успявал,а например при Диджитек е очевидна.При 5-6 Боса вече има някаква(много малка).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ имам един дс1 от новите, не е толкова зле.

Един приятел има моднат от Кели (оригинал), ще му се обадя утре, ако има време да им направим аб- тест.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе прецакването на звука от дилея не е чак толкова гадно, но го усещам на клиин със страта - малко по-глух става звука и ме дразни това

интересно е също че по-добре звучи тоя дилей преди ампа ако свиря на клиин, отколкото в луупа

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно е различно на различните апаратури. При един фен Дилея звучи ушевадно по-добре в Луупа. Той също има такъв педалборд с 6 камьона и като включиш китарата през тях такъв ХУБАВ ПЛЪТЕН и МОЩЕН шум се появява, че чак ми се отсвирва! Ако ги включваш 1 по 1 шумеца си се добавя малко по малко докато накрая с 6-те... Ето затова произвеждат и NS-2, защото без него е гадничко. Ама и с него същата боза. B)

Затова - два моднати ТюбСкриймъра и яко лампи и те т'ва е баце! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да дилея, наистина е по добре да е в лупа на ампа, отколкото отпред,

както е в случая - последен в педалиерата, още по - добре , ако ампа има фх микс пот.

проблема е да се миксира точно дилея със сигнала и това е най - добрия вариант и според мен.

 

за шумовете.

приятелят ти явно има проблем, някакъв.

може да е от различно естество. не му знам системата и няма да гадая.

при мен шум няма, освен ако аз не си го създам с неправилна настройка на ефектите, за което се предполага ,че трябва да се ползва от човек с опит, има и друг вариант - нещо кофти по кабелите да има. и затова при мен, не се налага ползване на ноиз гейт.

тоест, най - добрият вариант е - да не си създаваме шумове и после да се чудим, как да ги махнем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз свиря непрекъснато с камиончета(6) в лампови ампове и нямам никакви проблеми със шума ,при това имам НС 2,но почти никога не го използвам,защото просто нямам нужда.

А колкото до това дали е най добре да се използва само тюбскриимър или направо нищо,да и аз съм съгласен .че така е най лесно,а и звукът ще е най натурален и качествен,но така просто не мога да извадя саудовете от които ежедневно имам нужда.И понеже лампов хорус още няма (поне доколкото аз знам :) ),а и харесвам дигиталните дилеи много повече от аналоговите,така че нямам избор трябва да използвам някой и друг педал

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм рекламен агент на Бос но харесвам много камиончетата им и ще си позволя да изразя мнение :greenangel:От 96-та година ползвам камиончета на Бос и съм свирил със почти всички от тях и доста техни аналози от други марки....педалчетата на Бос имат уникален звук и дават точно това което човек търси за дадени неща стига той да знае какво търси:lol: Предпочитам ги пред други марки и никога не съм ползвал нойз сърпресър тъй като не ми е трябвало...въпреки че искам да си го взема като опция да го имам...през 2002-ра ми откраднаха целия гиър от една кола + амп китара и.т.н.и трябваше да си взема китара и нещо което да компенсира всичко в едно бързо, защото имахме заявени дати за участия, а нямах пари да си купя наново всичко (и амп и педалчета )и затова си взимах няколко мултиефект юнита един след друг, докато стигна до 2120 на диджитек...който не съм сменял до днес, тъй като ми дава тон най-близък до това което съм имал - на класически изцяло лампов амп + камиончета...и тъй като имам възможност сега си ги накупих отново и никак не съжалявам защото това за мен си е нещо към което винаги ще се връщам каквото и друго да ползвам. Не знам дали са с качествени компоненти и дали са с по скъпа цена от себестойността им ...за мен ценното е че знам какво искам като звук и съответното камионче на Бос ми го дава...примерно:

дълбок и мек хорус за чисти китари - BOSS super chorus,

много чист и балансиран дилей който не изкривява и не влияе на основния тон - BOSS DD3,6...

дълъг и мек тон за напомпани сола - BOSS CS 3 - и много други приятни впечатления имам, просто не бих искал да ставам многословен тъй като нещата стоят много просто :) Важното е човек да остава доволен от покупката си...за което трябва да знае какво иска предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз преди време имах едно HEAVY METAL на BOSS и не знам защо ама ми се струваше много дзъндзъникащо и имаше едно странно и специфично жужене и не ми харесваше много много и веднага го махнах.

имам един приятел който пък е на мнение,че това са най-великата марка за аналогови ефекти,а той е със няколко камиончета и са много здрави наистина и казва че няма да ги смени за нищо на света.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Между ще споделя нещо, което забелязах.

 

Свиря по следния начин: Китара - Край Бейби - НС 2 ( в луупа му ДС1 и ЦС3) -> Супер Хорус 1 - > Х&К Атакс 80.

 

Значи ДС-1 го ползвам само филтър(драйв на 0), повечко левъл, по малко тон.

 

Е, добре, обаче свиря на нов ДС, а преди няколко дни ми попадна ДС-1 от преди 20 години. Пичове, разликата е толкова УШИИЗВАЖДАЩА, че чак сам немога да си го обясня. За сравнение ще кажа следното: след като сложих моя ДС-1, имах чувството, че свиря в кашон. Без динамика, просто стъгачка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз имам ch1 super chorus и мога да отбележа че доста съм доволен от него - понякога тона наподобява на майк стърн , а когато увелича и DEPTH на 4 часа тофгава става малко скофилдски звук ( за съжаление не мога да свиря като никой от 2мата ;) ) друг е въпроса че като цяло малко ми звучи доста дигитализиран звука с босса

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В време оно, кога си купувах китарата. Исках да си купя и дистър и питах в Нарастващата сила кои е най здравия. Все пак съм Manowar фен ,при нас нема лабаво. И те взеха да мрънкат , ам незнам ,то всеки вкус, тогава разбрах че не съм задал правилно въпроса и ги попитах кои е най-скъпия дист които имат и те ми посочиха метал зоната- 210 лева. Много му се радвам , на хаи фаи джангът кутия вади всичко от Burning до Sons of Odin. Сега съм луд фен на Диджитек ,Диеф Метал и Метал мастер. Но мекия и стегнат звук на МТ2 никога няма да излезе от дрийм гиъра ми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми айде и аз да кажа собственото си мнение... според мен определено не е върха на сладоледа, но е стотици пъти по-добре да използваш камиончета, отколкото процесори... аз лично ползвах един OS2 и бях много доволен допреди да ми го откраднат... друг е въпроса, че го включвах в лампова глава... в момента имам един Metal Zone, който ползвам от време на време и честно май не смятам да го махам скоро, щото въпросната глава няма драйв канал, а никак не се чува зле. Просто му слагам гейна максимум на 4 и газ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

но е стотици пъти по-добре да използваш камиончета, отколкото процесори...включвах в лампова глава...
Хубаво нещо е топлата вода.. :thumbs_up:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.