metalhammer Публикувано Август 21, 2007 Публикувано Август 21, 2007 Оставам с впечатление че когато някой търси настъпи кутиики веднага отговора е вземи си качествени примерно BOSS , не са ли прекалено прехвалени ? Аз мога да изброя редица неща които лично на мене не ми харесват: -Не са трю байпас - имаме сериозна загуба на качеството на сигнала особено ако навържем 5-6 броя -Направени са компромисно за да може да звучат със всякакъв вид инструменти във всякакъв вид усилаватели -Вложени са доста евтини и некачествени компоненти в тях Като предимство: -Взимаш тва за което плащаш - струват си цената когато ги копуваш 2 ръка - Цената не им пада ако си го взел 2 ръка и го шиткаш 2 -Компактни и гъвкави на непрофесионално ниво.(не ти харесва даден модел продаваш и купуваш друг ) Стигам до извода че тва са продукти насочени към широкия кръг любители репетиращи вкъщи или понякога в репетиционна - заблудени от голямата легенда BOSS Чакам и вашето мнение ....... Цитирай
fLiSk Отговорено Август 21, 2007 Отговорено Август 21, 2007 Съгласен. В началото си вземах Бос. Сега вече единствения бос в чейна ми е един много много стар аналогов хорус. Бос са... абе нещо не им достига. Цитирай
DeathZone Отговорено Август 21, 2007 Отговорено Август 21, 2007 (Редактирано) Темата е много хубава! Съгласен съм, че влияе на сигнала от китарата. Това се забелязва особенно при по високи нива с лампов усилвател . Но да си призная в БГ трудно ще се намери алтернатива на тези педалчета. Аз се примирявам с факта че определено намаляват "прозрачността" на китарата, но за сметка на това хорусът, овърдрайва и дистера са им жестоки, поне за мене. Аз лично ползвам драйва но комбото и нищо не може да ме убеди че от него има по-хубав , топъл и естествен драйв (зависи от стила разбира се). Камиончета на босс ползвам само за бустер и евентуално хорус. Мамка му страхотно им звучат хорусите ...... Босс са много готини..... При мен има проблем и с Уа педала (стандартен на Дънлоп), който също "реже" от звука. Най-добре е истински байпас, но на този етап не ми пречи и така да бича. Гледах варианти в нета на отделни устройства специално направени за да дават тру байпас, независимо какви педалчета се ползват но са скъпички. По принцип не е проблем да се направят в домашни условия посредством ключета , но тогава много силно се усеща превключването особенно при високи нива с драйв. Та тва е от мен. Редактирано Август 21, 2007 от DeathZone Цитирай
Mephistofel Отговорено Август 21, 2007 Отговорено Август 21, 2007 Ако си мислиш,Flisk-и,че Line 6 са върха на сладоледа... Цитирай
TONY Отговорено Август 21, 2007 Отговорено Август 21, 2007 да бе , лоши били www.guitargeek.com там се вижда дали само домашни китарни герои свирят с тях.. аз лично сьм им фен Boss са се утвьрдили, като водеща фирма за настьпи кутийки, а случайни неща няма. естествено не са единствени, те просто са направили най много и като сьотношение цена - качество и като реклама на пазара, за да го завземат.Ако щеш, те май имат най много модели ; визя ,която безпогрешно ги отличава, и за разлика от електро - хармоникс(не по лоша марка) - не са напускали пазара - тоест имаме постоянно ниво. ако ти искаш по високо качество - има си бутикови марки като се почне с Фултон,Звекс,Окодиабло или много други - цените сьщо са поне двойни. друг вариант - някои си ги модват. Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Август 21, 2007 Отговорено Август 21, 2007 (Редактирано) Много хора са си свикнали с характерния звук на Бос и не приемат нищо друго. (примерно "легендарния" МТ2) Според мен е хубаво да има вариация в това отношение. По едно време бях започнал да купувам (за да изпробвам) всякакви драйв и дист-педали - АМТ, Digitech, каквото и да е само да не е Бос - толкова ми беше дотегнал този звук. Тва като "всеки перничанин с Голф двойка" - всеки метълиз с МТ2. Въпреки това някои неконвенционални употреби именно на МТ2 (като филтър - драйв на 0, vol 50% и параметрично eq на вкус - на входа на лампов усилвател) ме накараха да потърся именно такъв педал - дори само за да пробвам. . . хехе. . . never say never. . . Модулационните ефекти са им ОК. Отделно от въпроса за камиончетата, аз като ползувател на цифровия ГТ8 намирам, че мястото му е в loop-a на някой хубав усилвател (свързан по 4-кабелния метод за модулационни ефекти,уа-уа, пич-шифтър, хармонайзъри и други лиготии). . . Така поне се избягва многократната AD/DA конверсия ако се ползват няколко отделни педала с дигитални ефекти. PS: Забравих да добавя - имам един стар и ужасно очукан SD-1 от 80те години, Made in Japan, който ползвам много рядко, но не давам за нищо. Много е готин и придава на звука едно супер яко характерно "пльок" при атака. Кеф. Редактирано Август 21, 2007 от Mu3epHuK Цитирай
DJ SKRATCH Отговорено Август 21, 2007 Отговорено Август 21, 2007 (Редактирано) Първо по на въпроса на Метълхъмъра: По скоро съм против. Използвал съм: ДС 1, Стерео хорус, Компресор състейнер, Метал зон, Супер овър драйв, Овър драйв дисторжън, СЕ- 50 процесор и ТУ - 12, SYB-5 Bass Synthesizer,The TU-2 Chromatic Stompbox Tuner. Като цяло сички драйвове ми звучат някък си много бзззътнати(надявам се да разберате кво имам в предвид). Тунерите им са супер според мен. Както и бас синтезайзъра цепи. Хоруса я як ДА определено. Значи по - скоро не ме кефят драйвчетата им. Второ: не мислите ли че тези по къстъм фирмите правят аналози на педалчетата БОС и др. фирми само, че с някъкви по яки компоненти? Трето:защо доста водещи китаристи ги ползват( при тях кинтите не са от значение), реклама ли е просто? Четвърто: що трубайпаса не се слага навсякъде толкова ли е скъпо и сложно? Редактирано Август 21, 2007 от DJ SKRATCH Цитирай
mimstudio Отговорено Август 21, 2007 Отговорено Август 21, 2007 Ако седна и пресметна колко камиончета са минали през ръцете ми сигурно ще са доста,и то повечето на БОСС,вкл. и GT-6 i ME-55. Сега съм пак с един DS-2,но всичко останало разкарах.На път съм да разкарам и последния защото откакто пробвах Danelectro Daddy O.много се накефих. Оказва се че ситуацията е нещо подобно като с мобилните телефони-всички харесват Nokia,защото......всички харесват Nokia.Това не означава че са лоши,но не означава и че няма по добри. Така според мен е и със педалите за китара.Босс са добри,но това не значи че няма ПО-добри.Това всеки го открива сам за себе си Е,може и да оставя в чейна някой хорус,наистина са готини,но за кривячка и повтарячка....не съм сигурен Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 21, 2007 Отговорено Август 21, 2007 На мен Босс не ми харесват по няколко причини: - всички им се кефят; - драйв/дист педалите и дилея не кефят; - шумят много; - неоправдано скъпи са; - други. Абе нещо като Мерцедес... Цитирай
TONY Отговорено Август 21, 2007 Отговорено Август 21, 2007 (Редактирано) to Boss or not to Boss Colect 'em all - имаше една такава реклама DJ SKRATCH - обяви 9 стомп бокса ( процесора не се брои) започвайте надцакването ПС - само сьс стомбоксове на Бос!!! Редактирано Август 21, 2007 от TONY Цитирай
Talic_Zealot Отговорено Август 21, 2007 Отговорено Август 21, 2007 (Редактирано) +1 за темата. Аз преди година, като почнах да свиря и само за Boss, Marshall, Fender, Jackson чувах, но след време се разрових и открих за себе си Digitech, Messa/Bogie, Dean, Framus... и тн. Вярно е че най-известните компании не случайно са такива, но не е редно да си ограничаваме мнението само до тях. За мен лично звука на BOSS не е задоволителен. Личното ми предпочитание пред супер скъпия и хвален Boss MD2 е много по-евтиния Digitech Death Metal, който според мен, въпреки впечатлението за ...ограничение в звука, което оставя, заради името си, се оказва много по-универсален ефект-педал от Boss-a. Редактирано Август 21, 2007 от Talic_Zealot Цитирай
разбойник Отговорено Август 21, 2007 Отговорено Август 21, 2007 Един от големите плюсове на всички продукти на Boss е надеждността им. Имат модели които харесвам като звук, но променят прекалено много сигнала на инструмента когато са изключени, според мен. Цитирай
avaavaava Отговорено Август 21, 2007 Отговорено Август 21, 2007 (Редактирано) Четвърто: що трубайпаса не се слага навсякъде толкова ли е скъпо и сложно? Ами защото на повечето хора ако не им кажеш че има "тру" и не "тру" няма и да разберат ,камо ли да се замислят в такава посока... Понякога трябва да ти кажат първо теорията и после да чуеш на практика и накрая да усетиш разликата. Аз винаги съм знаел че има нещо нередно но не съм знаел какво е- ето с това фирмите злоупотребяват (с невежеството на хората). Аз не се кефя на Босс. Наистина са неоправдано скъпи нови(смисъл за тези пари бих си купил друга марка). За жалост и аз имам Босс. Редактирано Август 21, 2007 от avaavaava Цитирай
HOSHUNKOV Отговорено Август 21, 2007 Отговорено Август 21, 2007 Аз ползвам хорос есембъл на бос и трябва да ви кажа че съм много доволен, но за драйв имам един стар маршал драйв мастър и издухва всички бос камиончета откъм бууст Но точно това си говорехме и с метълхамър, че по-красив от изцяло ламповия драйв просто няма ( лично мнение разбира се ). Според мен истината е че ако наредиш 8 камиончета, няма как да не влияние. Босчетата с който съм свирил са били ок, но никога не съм ползвал дисторжъните им...просто не ми харесват Цитирай
bigjav Отговорено Август 21, 2007 Отговорено Август 21, 2007 (Редактирано) Босс са силни само и единствено при т.нар. тайм бейсд ефектс, т.е. хорус, дилей, ривърб. Това като цяло, а конкретно класиките в жанра са Chorus CE 1, 2 & 3 и Delay DD серията. Tочка, другото има многобройна конкуренция и е посредствена работа, неоправдава6та високата им цена. Може би 6те е добре да кажа и кое е най-слабото им камионче - Boss CS3 без никакво колебание и двусмислие. Не само, че е нискокачествен продукт, но представлява и един вид обида към клиентите, ре6или да се доверят на тази иначе световна марка. Ся, да не наскачате половината да ме убеждавате, че DS-1 е съ6то класика. Това е съ6то така посредствена камионетка. Професионалистите ползват модификацията му. Редактирано Август 21, 2007 от bigjav Цитирай
Recommended Posts