bmo Отговорено Август 24, 2018 Отговорено Август 24, 2018 Един добър живот - толкова ли много искам (I play the streetlife - because there's no place I can go) един добър живот - за мен и теб и наш'те близки (streetlife - it's the only life I know) Цитирай
yamaha Отговорено Август 24, 2018 Отговорено Август 24, 2018 (Редактирано) Което още веднъж показва, че всичко ново е добре забравено старо. ...освен това съм забелязал, че който не може да пее, задължително иска гласът му да мине през разни аутотюнски или вокодерски хави, та да не му личи и после да може да казва, че това е художествено виждане в цялостната концепция. И за да не съм съвсем off, ще сложа едно сравнение относно нашумялата напоследък сага между Слави, Щилян и Криско по средата. Редактирано Август 24, 2018 от yamaha 1 Цитирай
Cliff_Burton Отговорено Април 4, 2019 Отговорено Април 4, 2019 По темата за забравеното старо вчера слушах и не вярвах на ушите си. Оказа се, че най-известната песен на Shocking Blue (да, същата дето има две версии на български и една реклама на самобръсначки) е с техен текст, но рифовете са взети от друго парче 5-6 години преди тях: И за да е още по-забавна историята The Banjo Song може да е с оригинален риф, но текстът е взет от древната песен "Oh! Susanna" Всичко това ми дойде покрай този сайт: https://www.whosampled.com/ предполагам, че ще е интересен на музикантите тук. Цитирай
kulov Отговорено Януари 4, 2021 Отговорено Януари 4, 2021 Godsmack, Good Day to Die 2010 Rammstein - Deutchland 2019 - някъде на 1:00 почва. Цитирай
gkpacu Отговорено Декември 3, 2021 Отговорено Декември 3, 2021 Не вярвах, че ще попадна на личен пример като не музикант но ето ме и мен... Веско ми е приятел от дете, преди 3 години написа много хубава песен от първия си опит. От бградио го баламосвали, че не могат да я пускат. И така до преди 1 месец когато пускат версията на аргирови... Срам, срам, срам... 1 Цитирай
TONY Отговорено Декември 4, 2021 Отговорено Декември 4, 2021 (Редактирано) Няма съмнение за това, че има 100% плагиатсво. Твоят приятел може да ги осъди сериозно. И за много пари. Най-вече този, който ужким е написал музиката на Аргирови и Мания, най-вероятно е някой от братята. В чест на истината, изпълението на твоят приятел е ламерско и непрофесионално. Звучи като поет с китара аматьор, в което няма лошо. Версията на Аргирови от музикална гледна точка е супер. Но кражбата си е кражба...Хората биха слушали варианта Подарък... но твоят приятел, трябва да бъде обещетен. Освен, ако не иска да им направи подарък! Редактирано Декември 4, 2021 от TONY Цитирай
garcho Отговорено Декември 4, 2021 Отговорено Декември 4, 2021 Пичът и ората направо си порят, а туй то напомпаното петдесет кубиково балканче си движи от точка А до Бето на галактологията:) Да е жив и здрав, да фатя 4-5 искрени момента и да радва меценатите от форума със скромно албумче:) Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 5, 2021 Отговорено Декември 5, 2021 На мен пък изпълнението на човека ми харесва много повече от мазното парфюмирано изпълнение на родните, така да кажем, звезди. Много по-искрена песен е неговата. Цитирай
TONY Отговорено Декември 6, 2021 Отговорено Декември 6, 2021 (Редактирано) Понеже мнението ти е важно за мен, изгледах отново по два пъти клиповете. Оригинала е искрен. Сгрешил съм с определението ламерски, по скоро е като всяка друга, авторска песен с китара, която може да се чуе по Скат тиви ( там пускат доста такива). Пеенето е на моменти леко непрофесионално, без да е фалш. Ок си е за това, което е. Клипа е сниман с мобилен телфон, като стойност е нула, единственото хубаво в него е танцуващата девойка. Песента се чува и след това се забравя. За Подарък на братя Аргирови, в никакъв случай не бих използвал определението мазно. По правилно е ретро, сатиментално. Всеки тон е на място, аражимент перфектен. Вокално изпълнение - перфектно. Китарата - точна. Отлично съвпадение на мъжки женски гласове. Перфектна комбинация от музика и текст. Страхотно соло на сакса. Това е песен , която вероятно ще се слуша и след 20, 30 години. Песен, на която да поканиш дама на блус ( това е българско извращение, да викаме на баладата блус). Вероятно ще има не една или две двойки, който да свърват своята история с тази песен. Видео клип, направен професионално, с мисъл. Дует Мания пускат в действие и страхотен бедър и се сещаш за ЗиЗи топ и Legs, и си казваш - нашите момичета бият хамериканките. Слушайки Подарък си казвам, братя Аргирови и Мания са се справили отлично, даже бих казал,че това е българският аналог на песента Килин ми софтли. Днес Роко беше пуснал на стената си, една нова бг песен Орелът, текст музика и аранжимент - тази пианистка, която е писала песента Гълабо. Тотално разминаване между музика и текст. Този път не И се е получило. А пък изпълнителя, Георги Низамов, който се пише за вокален педагог, се търси сам себе си, някъде между Филип Киркоров и Бон Скот/Браян Джонсън. Ти да видиш, какво чудо е.... Направи сравнение между Подарък и Орелът ( с ориз по низамовски). Справедливо е авторът на музиката на Подарък - Веселин Костов, да получи материано възнаграждение, за прекрасната мелодия, която е написал. Без да сравнявам Аргирови с Лед Зепелин и Айрън Мейдън, за песните, Старуей ту хевън и Халоу би дай нейм, Зепелин и Мейдън имат световни хитове, но са си платили, за това, че плагиатствали. Това е положението. И добре, че са го направили, защото техните варианти, хората по цял свят ги знаят, пеят и свирят, а оригиналите просто са потънали... Редактирано Декември 6, 2021 от TONY Цитирай
TONY Отговорено Декември 6, 2021 Отговорено Декември 6, 2021 (Редактирано) За Подарък, за автор се е писал, някой си Музика - Доно Цветков ! гкраси, нека твоят приятел Веселин Костов, го съди и осъди. Този Доно е продал откраднатата музика от твоят приятел на Аргирови. Ето кой е той https://studio-da.com/за-нас/доно-цветков/ Редактирано Декември 6, 2021 от TONY Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 6, 2021 Отговорено Декември 6, 2021 (Редактирано) А бе, баш си ми мазнее, много е зехтинджийско, така да се каже. Малко ми напомня за изпълнение на нашия всеобщ любимец В.М. Поне що се отнася, до пеенето на братята. Не казвам, че е изпълнено лошо - певците са добри, и двете дуа са известни, да не говорим, че с Юлия и Дани от Мания се познавам лично, както знаеш. Ама тая естетика я няма нито в "кифли ми стопли", нито в която и да е друга песен от тези, които слушаме. Ако имаше - нямаше да я слушаме. Мания много активно правят сингли в последните години - което е хубаво, не е лошо човек да е пробивен и да има амбиция. Все пак мисля, че можеше и да направят по-хубава песен. Тази, във вида на В. Костов е по-добра, според мен, защото е записана по-скромно като фактура, и звучи по-директно. Мисля, че тази хармония/мелодия, не "носи" много добре на сложни аранжиметни и многогласия. Разбира се, това си е мое мнение. Редактирано Декември 6, 2021 от Evtim Djerekarov Цитирай
TONY Отговорено Декември 6, 2021 Отговорено Декември 6, 2021 Добре се познаваме и си знаем вкусовете. Но и е нормално понякога да се разминаваме в тях. За мен усещането е сантиментално, ретро, като закъсен 80-тарски соц, Мания вкарват малко 2000-те години, когато се появиха. ( едната от близначките трябва да е снаха на Недко, ако не се лъжа) Въпреки, че са различни с песента на Fugees - Killing Me Softly With His Song и двете песни оставят в мен, някакво сантиментално, носталгично чувство. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 6, 2021 Отговорено Декември 6, 2021 (Редактирано) Те са сестри, не близначки. Аргирови трябва да са близнаци. Интересно е, какво е вдъхновението на оригиналната песен. Десислава Георгиева пишеше доста стихове и песни за сина си, когато още беше мъничък. Бяха майчини стихове, така да се каже. Редактирано Декември 6, 2021 от Evtim Djerekarov 1 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 7, 2021 Отговорено Декември 7, 2021 (Редактирано) Разбира се, не мога да не обърна внимание и на това, че стиховете на Десислава Георгиева са доста по-добри. Малко ми е омръзнало от изсмукана от пръстите "поезия" в стил "БГ Радио". В оригиналната песен, поезията е много по-истинска, и очевидно - вдъхновена. А това не е без значение. Редактирано Декември 7, 2021 от Evtim Djerekarov Цитирай
TONY Отговорено Февруари 7, 2022 Отговорено Февруари 7, 2022 И на Подарък текста е добър. Проблем обаче е, че след като офиациално представиха песената по канал едно и двата дуета не намериха сили, да кажат, че се е случил гаф с песента и че музиката е крадена. Няма начин да не са прочели и разбрали това, там където са я постнали в ютюб. Този, който се е писал за автор на музиката Доно Цветков, трябва да бъде съден и осъден от автора на музиката Веселин Костов. Не бива да оставя това нещо така. Цитирай
Recommended Posts