Nic Toms Отговорено Май 31, 2009 Отговорено Май 31, 2009 нз но като се загледах про тулс 8 (m-powered) струва само 240 евро което е голям плус сравниние с кубейс 5 който е 1200 лв
Kurt Uvash Отговорено Юни 1, 2009 Отговорено Юни 1, 2009 Ами Cubase си има наистина понадута цена, но вероятно е заради VST 3.0 стандарта. Не знам дали другите DAWs го поддържат все още. Всяка нова технология си струва пари. Друг е въпросът дали е оправдано. Пък и има редица сносни DAWs, с далеч по-приемливи цени: Ableton (много добра програма), Acid, Samplitude (доста хвалена), Podium, Reaper... доста са. Не е казано, че Cubase, та непремено Cubase. Едни имат някои функции, други не (основно вграден деструктивен редактор на адудио файлове). Есента се очаква и програмта Record (тя пък хич няма да поддържа VST). Избор имаш голям. Задели пари, прецени им качествата, свали си пробни версии и реши сам за коя да си дадеш парите. Лично за мен известните програми са за миксиране, а някои са за мастериране (WaveLab, Sound Forge и други). Аз само записвам, затова Reaper и Ableton, също ще пробвам и Record да видя как е, са ми пре-пре-достатъчни.
enuffZnuff Отговорено Юни 6, 2009 Отговорено Юни 6, 2009 (Редактирано) Едно не разбирам ...какво сте се лепнали да се доказвате един друг чий софт е по добър.Няма по добър софт ..има ... кой с какво е почнал.Аз от години ползвам Сонар и няма да го сменя .Ако си просвирвате файловете през дънни платки не Про Тулс ами МЕгапро Туулс да сложиш все тази.С риск и аз да се повторя с някой съфорумник... Кой на каквото е фен .На който каквато прогрма му е удобна.На мен ми е по лесен Сонара от където и да го погледна...по лесно се ориентирам в него.А, на друг пък Кюбейс.Колкото до това коя програма колко струва...ми не гледайте само ЛЕ версиите Редактирано Юни 6, 2009 от enuffZnuff
Steppenwolf Отговорено Юни 7, 2009 Отговорено Юни 7, 2009 Наминавам да оптимизирам темата и да ви приканя да музицирате и смесвате - вероятно ще откриете своята истина.
aarab Отговорено Януари 15, 2013 Отговорено Януари 15, 2013 Здравейте, изчетох си четенката относно това дали има разлика между Reaper микс и такъв от Pro Tools. Естесвено феновете на съотвения DAW ще кажат, че тяхното е най-добро, но тук е момента да помоля някой, който има две програми (може и Cubase, Logic, Reaper, Pro Tools, да експортне един микс през двете и да постне резултатите за да можем да чуем има ли такова животно като разлика или няма. В един форум на Pro Tools четох, че когато ти сервират хубаво ястие, не питаш с какъв тиган е сготвено Бих направил теста сам, но имам само Reaper, а и компа на който работя е доста слаб за Pro Tools Едно е СИГУРНО: плъгините на Logic и Pro Tools са по-хубави от вградените на Reaper, но си има ценова разлика от 400Е за това, та да минем към теста. нека той да е кратък откъс от микс - 30сек примерно, wav файл 24 бита, 44100 херца. Важно е микса да е един и същ, просто да се прекара през два различни DAW, за да видим оцветяват ли, дабавят ли нещо, амахат ли нещо и веднъж за винаги да решим спора - моят DAW е по-добър Предварително благодаря на всеки отговорил
synchu Отговорено Януари 15, 2013 Отговорено Януари 15, 2013 Абсолютно безсмислена операция. Предимствата в дадена среда се чуват (не се чуват) при употребата на средата в целия процес на смесване (вкл. и вградени/добавени плъгини). Импорт/експорта на wav file-ове при равни други условия (т.е. без смени на формати/dithering на изхода) е равностоен на преливането на вода от пусто в празно. А решаването на въпроси веднъж завинаги никога не е било присъщо на форумните общества, нито на човешките Само данъчните и тези с расата използват думата "окончателно", в определени случаи в истинския и смисъл. 6
aarab Отговорено Януари 15, 2013 Отговорено Януари 15, 2013 Кажи го на стотиците хоре, дето твърдят, че едното е по-добро от другото....затова исках да се направи и теста....
yamahadrums Отговорено Януари 15, 2013 Отговорено Януари 15, 2013 Ако е един файл, който ще заема само един трак, то мога да кажа, че разлика няма да има абсолютно никаква. Разликата идва в сумирането, ако има повече от един трак. Но цялата тази операция е свръх безсмислена, защото винаги го има човешкият фактор. Акустична среда, плъгини, тонрежисьор и т.н.
aarab Отговорено Януари 15, 2013 Отговорено Януари 15, 2013 Именно това искам да разбера, защо има разлика, говорим по - скоро за рендер процеса отколкот за смесването... дали енджина на двете платформи е ралзичен????
yamahadrums Отговорено Януари 15, 2013 Отговорено Януари 15, 2013 Suming engine е различен про различните програми.
Baby Thomas Отговорено Януари 15, 2013 Отговорено Януари 15, 2013 Няма как да направиш абсолютно еднакъв микс с еднакви параметри в два различни софта. Тей че... А и много по-важно е кое ти е логично, удобно и с кое вършиш работата по-приятно, бързо и лесно. К'ва ми е файдата, че DAW X вади 2% по-як резултат като процеса ми отнема 2 пъти повече време спрямо DAW Y и през това ми иде да си оскубя брадата 14 хиляди пъти?
musicman Отговорено Януари 15, 2013 Отговорено Януари 15, 2013 Аз от години ползвам Сонар и няма да го сменя . Дообре
7thString Отговорено Януари 15, 2013 Отговорено Януари 15, 2013 Определено Сонар по функционалност бие всички взети заедно, но е и голямо прасе и трудно се свиква с нея.
Recommended Posts