Jump to content
Българският форум за музиканти

yamahadrums

Members
 • Posts

  203
 • Joined

 • Last visited

About yamahadrums

 • Birthday 02/13/1975

Previous Fields

 • Инструмент
  Roland TD-20K

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sofia

yamahadrums's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

17

Reputation

 1. Това е чудесно. Ако ти се вижда скъпо има теми в интернет как да си направиш сам.
 2. Мисля, че ако те ги поръчат от Томан ще ти излезе по-евтино. Все пак няма да плащаш цената за доставка, а и от Динакорд ги взимат на доста по-ниски цени. Доколкото помня за всяка поръчка се плащаше 30 евро. Поне така беше през 2007 година. Незнам сега колко им е таксата за доставка.
 3. Обади се в Динакорд и провери дали има в наличност. От Томан ще ти вземат доста за доставка.
 4. Можеш да си купиш такива подложки оттук: http://www.musicworld.bg/bg/m_2480000/i_25539/Auralex_MoPAD.html
 5. @ 7thString Прав си, но вече казах няколко пъти, че не може да сравнява по слух, защото не всички модели ги има в наличност в магазините. В България купуваме техника, без да сме я тествали. Така е, малка страна, ограничени възможности. Преди да си купя моите монитори изчетох какво ли не за тях. За моят бюджет може би това е оптималният вариант. Ако колегата иска да сравнява по слух два модела на Yamaha няма проблем, да иде в Динакорд. Ами ако си е харесал 8 модела и иска да ги сравни, а въпросната фирма не ги предлага? Също така сравнението трябва да е в реално време, а не "Вчера чух едни KRK, вдругиден ще чуя на друго място едни Dynaudio да видя дали ще звучат по същия начин." Твоят пример с китарата противоречи с предишният ти пост. Аз не си избирам инструмента по красота, а по звучене. И аз съм виждал китаристи с грозни китари, но пък звучат чудесно.
 6. Сега вече рискуваш да те разпънат на кръст.
 7. Ако си направиш труда да прочетеш моите и останалите постове мисля, че ще си промениш мнението относно това кой се пали. Дори и да имаш уши някои стоки няма как да ги видиш наживо, преди да си ги поръчал. Факт. Това означава ли, че трябва да се ограничаваме с наличните стоки? И какво лошо има да прегледаш потребителски мнения? Аз не казвам да не ходи и да не ги слуша, но да има едно наум, че в магазина е едно, вкъщи е друго. Ясно е, че като отиде в магазина ще му ги тестват, но да не залага само на това. Това ми беше основната идея. Айде сполай на всички и успех с покупката!
 8. Ти ще вземеш под внимание мнението само на един потребител ли? Има достатъчно ревюта от частни лица в интернет за определени модели. Кои как биха звучали в определени условия. Ревюта на хора, които са тествали и не са платени от компанията производител. Опитах се да дам просто един съвет да не се скача веднага на първите монитори, които ти харесат как звучат в Динакорд. Все пак е нещо, което не сменяш всеки ден. Повтарям: как си купуваш стоки от чужбина, които не си виждал никога преди и не си пробвал и нямаш възможност да пробваш? Ми допитваш се до много потребителски мнения. Както казах, нямах възможност да ида до Томан и да тествам мониторите или контролера как действа. Дай да не го купувам, а! Айде не се хващайте за всяка дума, а вложете малко мисъл.
 9. Точно това се опитвам да ти кажа, колега. Не се впрягай толкова. Това, че ще ги чуеш в Динакорд нищо не означава. По-добре потърси мнения по чуждите форуми, отколкото да ги "чуваш" в Динакорд.
 10. И какво, като ги чуеш в Динакорд? След това, като си ги занесеш в малката спретната стаичка у вас няма да има и помен от това, което си чул в Динакорд.
 11. Слушам предимно и изключително музика от 80-те. След толкова години се уверих, че през този период музикалната креативност е достигнала своя връх. След това всичко е история. Ето и моето предложение - Trevor Rabin "Something to hold on to" от албума "Can't look away". http://www.youtube.com/watch?v=K7VOR9dN78U
 12. Дай повече снимки в близък и детайлен план. Така нищо не се вижда. Снимай надписите по табелките на корпусите. Снимай машинките.
 13. Вземете си Logic Pro, ако ще купувате МАС-ове. Цената му е 199.00$. "Да обобщя, че май много сложно го написах: търся опростен плеър, който чрез предварителни настройки само с едно копче да се пускат тракове и фейдове, и да има възможност да звучат повече от един трак (трак 3 още свири, натискам и тръгва едновременно с него и 4)." Правиш automation на Volume на трак 4 и готово. Създаваш един готов проект, копираш го на компютрите и казваш на колегите си да натискат Space Bar за Play и Stop.
 14. Ако нямаш акустично третирано помещение няма огромно значение дали ще вземеш Neumann или Audio Technica. Колегата blr малко по-нагоре ти го е обяснил. При всички положения е по-добре да вземеш кондензаторен микрофон. Динамичните понасят по-голямо налягане, затова често ги използват при ударните инструменти и като цяло по време на концерти. По-издръжливи са на удари, а и на концерта няма да усетиш колко е "топъл" или "мек" някой микрофон. Най-много да усетиш колко е топъл и твърд тоя зад тебе, ако е много фрашкано с хора. Придържам се към предложението за Rode NT1. Досега не съм чул лош отзив за него, а и е в постижимия ценови клас.
 15. Честно казано такива теми трябва да се забранят във всички аудио форуми. Като ги видя и ми заработва перисталтиката на червата на двойна скорост. Досега във форума на Pro Tools четох как някакъв се прехвърлил на Logic Pro, щото там миксовете му звучали по-силно и по-хубаво.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.