Cliff_Burton Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s Е на мен все пак ми бяха на фотофиниш и двата усилвателя. Просто попаднах на темата в подходящото време, за да наклони нещо сравнително голямо към избора Но се зарових и аз в темата и хич не ме кефи. Интересното е, че от февруари имат нов човек за CEO и три седмици по-късно започват делото, последвано от писмата към малките компании... И доста сериозна съпротива има не само от производители на китари, но и от музиканти и фенове. Четох, че са омекотили доста първоначалните си изисквания, ама не знам доколко е вярно... Цитирай
Baby Thomas Отговорено вчера в 12:24 Отговорено вчера в 12:24 ^ По-скоро Edward Butt Hole 🤣 🤣 🤣 Тези писма "Спри или ща кажа на другарката" реално нищо не са. Спокойно си ги меткаш у кофата и продължаваш да произвеждаш. Проблем е обаче ако те осъдат. На база досегашната история и предишния неуспех и т.н. и т.н. шансът изобщо не е голям, така че не рискуваш кой знае какво ако решиш да ги игнорираш писмото и да продължиш да си правиш каквото си правиш. Основният проблем, и това на което най-много разчитат Фендър, е че като (относително) малък производител и компния не разполагаш с безгранично големи ресурси за адвокатски хонорари. Защото делата не ги насрочват за след 2 дни и каквото каже съдията и край. Реално могат да се проточат месеци и години, което са хиляди часове хонорари на адвокати, което генерира нереално голям разход. За малък производител с оборот 200-500-1000 китари годишно примерно тези разходи могат да са пагубни и да затрият компанията. Точно там е голямото страх от страна на "малките" и точно това е големият leverage на "големите". Но да видим какво ще стане. Ако съм чул/запомнил правилно PRS вече са наели същия адвокат, който 2008-2010 е спечелил предишните опити на Фендър да забранят нещо след 50-60 години нехайство относно невероятните им форми/патенти/запазени марки. 3 Цитирай
Koobenot Отговорено вчера в 12:25 Отговорено вчера в 12:25 Аз друго се чудя също ... защо не подпукват и за Теле, Пресижън, Джаз Бас и т.н. ("Майко, да нИ чуват ..." ) 1 2 Цитирай
Baby Thomas Отговорено преди 1 час Отговорено преди 1 час Изпратени писма имало до (от сигурен източник!): PRS Ibanez Yamaha Suhr Harley Benton Schecter Цитирай
Recommended Posts