Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Темата не е ЗА или ПРОТИВ, защото AI до такава степен навлезе в ежедневието ни, че надали нещо ще се случва без него след 5 години. В интерес на истината вече музика може да се създава и от хора, които хабер си нямат от музика, но все пак на музикантите може да им е от полза, защото е неизчерпаем запас от идеи. Какво се случва с авторските права ще е също неизчерпаема тема за размисъл и кой е авторът след като си се е кооперирал с AI... Да не говорим, че могат да участват повече от една AI програма за писането на песен - например Gemini, ChatGPT ти помагат за текста и превода, а след това в SUNO става останалото. Като можеш да направиш мелодия дори и само като изсвириш нещо с уста, а след това зададеш какви инструменти да има и какъв да е стила. Между другото има много приятни парчета в тази платформа. Всичко е възможно и с безплатните версии, но платени качват нещата на съвсем друго ниво, като има почти студийна обработка. Общо взето за 30 минути можете да създадете албума с обложката :-))))))))))

Редактирано от solo5
Отговорено

Много добре звучи, не бих разпознал че е AI. Като знам, че е AI единственото което ми прави впечателние е kill switch-a и хармониците на китарата в първото парче, идват в повече. И барабаните на моменти във второто парче, на моменти са претрупани, струват ми се нереални. С други думи мисля, че тези неща човек би ги направил по-умерено а AI се е престарал. 

Кажи сега как си ги направил? Какво му зададе на Suno за да направи това?