emosms Отговорено вчера в 09:26 Автор Отговорено вчера в 09:26 (Редактирано) Твоята тема е огромна (тя и тази ще стане бая и мисля да я разделя), не мога да намеря къде какво си правил. Предполагам, че си правил класически амп без волюм контрол (в случая пробите с ецл86). Ако ампа има сенд-ретърн и мастър волюм преди крайното стъпало, не може да се разчита на постепенно клипване и може би крайното стъпало ще е едно голо стъпало, където нещата почват от нулата (recovery stage след send-return). Oт тази гледна точка, варианта с ецл86 и двойния фазоинвертер ми изглежда една идея по-класически от варианта 6п1п с мосфет предусилвател и концертина инвертер. Вариант с двоен триод фазоинвертер ще правя на съвсем отделно шаси, където обаче са пробити дупки за октални цокли, 6п6с... Освен да врътна и трето шаси за 6п1п ( ще стане подобно на варианта с 6п6с) и ще имам да проектирам платки и да запоявам до пенсия 🤣 Редактирано вчера в 09:27 от emosms Цитирай
emosms Отговорено преди 1 час Автор Отговорено преди 1 час всъщност, губи се един гейн стейдж за клипинг (след сенд-ретърн). Преампа каквото правил, правил, звуковата сигнатура на фазоинвертера и крайното стъпало си остава. Но, нещо прегрях по този (тези) проекти, трябва малко да го оставя, че взе да ми тежи и да зациклям преди да съм почнал същинската работа. Цитирай
Recommended Posts