Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Aтанас Шишков поставя Firesound.v3 бустер в края на веригата???!!!...в клипа коментира защо го прави!!!...моето заключение е че тона от процесора става по отчетлив и дефиниран като преминава през аналоговата схема на Firesound🌟!

Отговорено

Понеже ми предстои покупка на процесор Кемпер Пауър хед ще ми трябва ли бустер?Досега съм свирил само на Бугера ХЛ и на други стотарки с два пъти повече гейн отколкото е необходимо и в общи линии Ампа си има всичко,което е нужно според моите разбирания за сила и ефекти.Намеренията ми са да ползвам Кемпера като амп,но не съм сигурен без да съм го пробвал.От това,което съм гледал на живо и слушал се надявам да си боцна китарата и да стрелям.В най лошия случай ще трябва да инвестирам и в педалиера.Вариянта флорстейдж не ме устройва,защото няма усилвател и главата  е за предпочитане.Дано Дядо Коледа или Мраз донесе на всеки по нещо.Наздраве.

Отговорено

^ Това зависи от качеството на профилите, които са направени за Кемпера, бидейки профилиращ амп. С какви профили ще го зареждаш? Имай предвид, че веднъж направен профил си остава такъв и дори да му правиш някакви корекции като EQ или нещо друго от Кемпера, то е просто стерилно модифициране на честотната лента, все едно си сложил FabFilter върху профила и няма нищо общо със симулацията на тонстака, обратните връзки и всички нюанси, които прави един моделиращ процесор, като AxeFX, да речем. Освен това Кемпера като технология е вече над 12 години, което за дигиталния свят е бая ... имай го в предвид. ;) 

Не очаквам да има същата динамика и нюанси ако сложиш booster пред AxeFX или истински амп, най-добре е да го поръчаш, да тестваш и до 30 дена да връщаш ако не ти харесва. Ето тука има две клипчета, дето са интересни, едното е сравнение с AxeFX, другото е как звучи с бустер пред него.

Отговорено (Редактирано)
На 28.12.2024 г. at 7:36, garvan777 написа:

Aтанас Шишков поставя Firesound.v3 бустер в края на веригата???!!!...в клипа коментира защо го прави!!!...моето  🌟!

Марио, мисля , че заключението ти може да е вярно донякъде. Доколкото съм наясно Firesound.v3 е някакъв тюб скриймър. Ясно е какво прави един тюбскриймър.

В клипа имаме един китарист на високо ниво, китара от най-високо ниво, Китарен моделер Джонсън, който също е много добър и този скриймър клон.

Притежавам и ползвам Джонсън станцията, като правилното определение за него е Амп моделер, а не китарен процесор. Мисля. че амп симулациите са му доста добри. истински. И в същност скриймъра, прави, каквото би правил и пред съответният физически амп. Какво прави един скриймър - буства и стяга тона ( действа като филтър). Т.е.  заключението е че тона от процесора става по отчетлив и дефиниран като преминава през аналоговата схема на Firesound, е някак близо до това, което мисля, ама не баш. Искам да кажа, че не прави някаква велика магия, ама си действа, като всеки вариант на ефекта тюбскриймър пред или след амп.

Редактирано от TONY
Отговорено
On 12/30/2024 at 9:20 PM, Ламби said:

Понеже ми предстои покупка на процесор Кемпер Пауър хед ще ми трябва ли бустер?Досега съм свирил само на Бугера ХЛ и на други стотарки с два пъти повече гейн отколкото е необходимо и в общи линии Ампа си има всичко,което е нужно според моите разбирания за сила и ефекти.Намеренията ми са да ползвам Кемпера като амп,но не съм сигурен без да съм го пробвал.От това,което съм гледал на живо и слушал се надявам да си боцна китарата и да стрелям.В най лошия случай ще трябва да инвестирам и в педалиера.Вариянта флорстейдж не ме устройва,защото няма усилвател и главата  е за предпочитане.Дано Дядо Коледа или Мраз донесе на всеки по нещо.Наздраве.

Не ти трябват никакви педали за Кемпера, освен неговият си kemper remote който е педалиера за управление на главата + 1-2 експрешън педала. Има заводски вградени туб скриймъри, ако ти се налага, но повечето хай гейн профили нямат нужда.

МНОГО важно е ако ще си ползваш кемпера с китарен кабинет да си заредиш т.нар. "директни" профили. Т.е. при снемането на "отпечатък" от усилвател, да е ползван само усилвател през външен товар вместо кабинет. Това е така, защото когато се прави модел през глава И кабинет, тогава ако и ти го включиш в кабинет става доста зле звука. По принцип кемпера има бутон, от който уж можеш да изключиш кабинет симулацията, но мисля че е най-добре да се ползват "чисти" профили.