valkov1 Публикувано Септември 8, 2024 Публикувано Септември 8, 2024 Аз в последно време не мога да избера между Apple Music,Deezer и Spotify.Харесвам много звука на първите две, харесвам и Spotify заради алгоритъма и плейстите, но качеството не е толкова добре както при другите две. Вие кое приложение ползвате и защо? Цитирай
bmo Отговорено Септември 8, 2024 Отговорено Септември 8, 2024 Аз плащам Спотифай, но е крайно дразнещо, когато искам да намеря нови албуми в даден жанр, да ми пробутва плейлисти от популярни изпълнители. Аз популярните ги знам. Търся нови и неизвестни. А такава опция не виждам. Цитирай
Koobenot Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s Понеже скоро се разправяхме с разни Apple потребители, които твърдят, че песните пуснати от Apple устройство се чували "по-добре" и в колата и през слушалките ... @CyberGene, @musicman, знам, че сте Applе user-и, кое наричат хората "по-добре"? Очвидно има някаъв допълнителен processing върху песните, иначе ми е трудно да схвана ... ако по-добре е само силата на песента говорим вече за Fletcher-Munson ефект и все тая, в крайна сметка ... Според вас, какво се случва отвъд? Цитирай
musicman Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s Нямам никаква представа за какво говориш "по-добре" в сравнение с какво? В коя кола се чуват по-добре, моята е с Bose система (фабрична), ама предишната беше с не знам какво и разлика има, дори само радио ако слушаш. Всяка кола е различна. Как се пускат песните? През CarPlay, bluetooth, кабел? Аз не съм аудиофил, и дори да ми отговориш, едва ли ще направя разликата , ама това ми се струва доста дискусионно. Причината поради която ползвам Apple, е че дадоха по-добра цена за семеен план. И вече ако комбинираш с AppleTv (аналога на Netflix и HBO) e още по-изгодно. Цитирай
yamaha Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s (Редактирано) На място или докато караш колата? Докато работи двигателя (ако не е електричка) или само с околния шум? Това вкарване във филми отдавна го гледам при някои хора и няма избиване от главата, щото си е почти като при плоскоземците и кемтрейлсовците - няма спасение. A за яките кабели, свързващи системата в колата с колоните, които насочват електроните по много специален начин, който така подобрява звука, че...за тях пък изобщо не искам да говоря, щото им трябвало малко време за разсвирване, но пък като загреят направо... Редактирано %s в %s от yamaha 4 Цитирай
synchu Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s Еми тренирайте си кабелите Едни добре тренирани кабели знаят как да си насочат и електроните и протоните и дет се вика и изолацията се разполага в аркустангенс от 1 спрямо текущата фаза на луната, за да подсигури максимума. В колата няма как да е кой знае какво аудиофилско преживяване. Mоята е с B&W и хората са се погрижили доколкото им позволява средата и не бих казал, че е зле, но не е същото като в нормална обстановка. Иначе TIDAL използвам аз и има разлика между Max (24/192), Hi (или там каквото беше) и оптимизирания стрийминг в нормалния ми режим на слушане, който е в работна обстановка и 90% от времето е E1DA 9038+Ultrasone слушалки. 1 Цитирай
yamaha Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s Всъщност май трябва да се поправя, понеже оня пост не го прочетох много внимателно и мислех, че става дума за разликите между стрийминга на Епъл и някой друг стрийминг, просто защото сме в тема с такова заглавие. Като цяло Епъл наблягат много на добрия звук и това го забелязах още преди много години, когато имах някакъв MP3 плейър и го сравнявах с iPod-а, който току що бях си купил. И все пак ми се струва, че е малко пресилено да чуваш разликите в кола с всичките допълнителни шумове, колкото и да ти е хубава системата в колата, понеже за такива фини детайли се искат хубави слушалки или монитори, спокойна обстановка и известно напрягане на слуха. Цитирай
Koobenot Отговорено преди 14 часа Отговорено преди 14 часа Скъпи съфорумници, напълно разбирам и одобрявам породилият се сарказъм ... но позволете ми да се аргументирам. Въпросните "пациенти" (нека ги наречем така) констатират, "по-добър" звук в с сравнение със същото парче от същият master просвирено от Spotify/YouTube Music. Аз лично си мисля за няколко възможни сценария, а именно те са: личностно внушение без техническа/емпирична обоснованост на принципа "на мен това ми харесва" допълнителен processing, който се случва от източника – имал съм лаптоп с Dolby Digital драйвери, които помпеха звукът на вградените колонки на лаптопа и наистина звучеше "по-добре" в контекстът на аудио системата специфичен firmware, който позволява, processing-ът да се случва само върху Apple слушалки или да е върху аудио материалът пратен от източника Именно поради тези причини питам, дали някой е забелязал определен processing случващ се върху източника или при слушалки колони и прочие. Разбира се, най-точният тест е лично и аз да проверя емпирично, но нито имам Епъл устройства, нито ме е грижа. Тук не става въпрос за 192kHz lossless audio срещу 96kbit/ps MP3-ка, а именно дали има някакъв допълнителен processing, на който сте обърнали внимание ... Иначе ако изключим този processing, независимо дали той съществува или не, чисто перцептуално разликите от източника са минимални и не подлежат на сериозни последици. Цитирай
Recommended Posts