Ламби Отговорено Май 2 Share Отговорено Май 2 Така или иначе лампите са консуматив.Разумно е да си купиш един чифт и да ги пробваш.Ако отидеш на "Майстор"освен лампите ще платиш и други работи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Май 2 Share Отговорено Май 2 Това светещото на снимките е отоплението, не т.нар. Red Plating (тоест да червенеят анодите от прекомерен ток). Според мен нищо му няма, свири си. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikolov_76 Отговорено Май 2 Автор Share Отговорено Май 2 преди 39 минути, Baby Thomas написа: Това светещото на снимките е отоплението Не е.🙂 Не мога да го снимам. Вижда се като оранжаво петно, около 1 кв.см. , над горната плоча. Над горната плоча има нещо по- малко, също сиво. Като кръстче или квадратче. Мисля че то се нагрява, частично. 😃. Всъщност, няма значение. Прилагам правило номер 1- щом бачка - не го пипай!😁 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Май 2 Share Отговорено Май 2 Toва правило както се разбрахме не работи, ако анода свети червено - ампа работи, но няма да е дълго Това, което виждаш е радиатора на решетката и/или getter-a - нормално е да светят. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikolov_76 Отговорено Май 2 Автор Share Отговорено Май 2 (Редактирано) Благодаря. Значи сме ОК!😃 Поне засега. Добре де, когато анодът започне да червенее, когато това се случи ( защато това не винаги е било така) това не означава ли, просто, че лампата е тръгнала и скоро ще изгори, и толкова. Или не е точно така🙄. Тоест, това червенеене е обикновена амортизация на лампата или технически проблем на ампа.. Редактирано Май 2 от Nikolov_76 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyubohar Отговорено Май 2 Share Отговорено Май 2 (Редактирано) Аз лично навремето(1976-7г.)съм преработвал MV3 с удвояването на анодното. Вадех около 30-40вата.С този усилвател свирих 5 години в джазовия оркестър Русе на Петър Петров-Парчето. Да,синееха анодите и сменях крайните лампи,но не много често. Също съм преработвал и Регент 30-вадеше около 60 вата. Има схеми в Радио телевизия електроника май 1974г. Така,че ламповите усилватели са доста издържливи. Редактирано Май 2 от lyubohar Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamaha Отговорено Май 2 Share Отговорено Май 2 1 hour ago, lyubohar said: ... Off/ Правилно ли виждам - Симеон Щерев...Людмил Георгиев...ти ли си ги снимал? Тази отдясно не мога да я видя добре Йълдъз ли е или май е Камелия...няма фокус, ама и моите снимки от онова време бяха такива, особено на ORWO лента. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lyubohar Отговорено Май 2 Share Отговорено Май 2 (Редактирано) Да,правилно-Данчо Капитанов,Симеон Щерев Банана,Петър Петров-Парчето,Людмил Георгиев,Камелия Тодорова.Аз съм на баса зад Людмил Георгиев. Клуба на музикалните дейци-Русе.Някъде 1979г.Снима някой фотограф. За съжаление петима големи музиканти от снимката вече ги няма. Редактирано Май 2 от lyubohar 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Май 3 Share Отговорено Май 3 Когато анода свети това означава, че преминава твърде голям ток през него. Проблемът може да е в самата лампа, но може и да е в ампа. Това може (поне частично) да се провери с размяна на местата на лампите, както вече ти подсказаха по-рано. Ето нормално работеща + проблемна лампа. Ето и видео на появяващ се red plating. Гледай лявата лампа, на 28-30 сек. започва да червенее. От началото доготава свети само отоплението. Моделите са други (затова изглеждат различно), принципът е един и същ. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikolov_76 Отговорено Май 3 Автор Share Отговорено Май 3 Благодаря на вскички, които се включиха, и особено на Baby Thomas, за изчерпателните и ясни отговори и примери.😃! 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts