Koobenot Публикувано Ноември 15, 2023 Публикувано Ноември 15, 2023 Не знам дали има такава тема, та реших да я отворя отново, ако трябва ще сливаме. С един другар търсим едно парче, има голям шанс да е британско, но акордите се повтарят в хода на цялата песен ... прикачвам музикален пример. Voice 415.mp4 Цитирай
yamaha Отговорено Ноември 15, 2023 Отговорено Ноември 15, 2023 (Редактирано) Не беше нужно да се хабиш да свириш прогресията 6 пъти...само 1 път беше достатъчно. Кажи все пак в какъв стил е тая песен, дето я търсиш, че само така с 'британското' е доста общо. Мисля, че съм слушал някакъв денс с тези функции, пък ако не я откриеш - ще ти напиша една с тия акорди в "британски стил". Редактирано Ноември 15, 2023 от yamaha 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Ноември 15, 2023 Автор Отговорено Ноември 15, 2023 Британски рок, електрическа клийн китара с лек крънч, глас между баритон и тенор, барабани 4 on the floor, басът не свири нищо завоалирано и хармонията се повтаря една и съща до припадък. Цитирай
CyberGene Отговорено Ноември 15, 2023 Отговорено Ноември 15, 2023 Това ми звучи като един милион други парчета с тая прогресия 😀 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Ноември 15, 2023 Автор Отговорено Ноември 15, 2023 Значи представете си все едно сме взели стемът на китарата от парчето, звучи по същия начин и като фийл, акордите също трябва да са тия. Цитирай
synchu Отговорено Ноември 16, 2023 Отговорено Ноември 16, 2023 Докато се сетя за "I am the passenger..." откриващата строфа - "полудЕх" ... време си е за гинко билоба... 1 2 Цитирай
Koobenot Отговорено Ноември 16, 2023 Автор Отговорено Ноември 16, 2023 @synchu Сърдечно благодаря, ей това е, на форумната сбирка имаш бира от мен! 1 Цитирай
yamaha Отговорено Ноември 16, 2023 Отговорено Ноември 16, 2023 (Редактирано) Никога нямаше да се сетя за тая песен, може би защото не слушам Иги Поп...а и четвъртата функция в демото ти не беше много точна. Всъщност в песента тя е променлива (един път е една, следващия път друга), но пък иначе в демото си уцелил оригиналната тоналност. Редактирано Ноември 16, 2023 от yamaha 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Ноември 16, 2023 Автор Отговорено Ноември 16, 2023 Ето бизнес идея, AI, което да разпознава песните по рехаво изсвирено демо ... Цитирай
Koobenot Отговорено Ноември 16, 2023 Автор Отговорено Ноември 16, 2023 ^ Много прилича на тая, ама я изнамерихме по-нагоре ... Цитирай
yamaha Отговорено Ноември 16, 2023 Отговорено Ноември 16, 2023 Да де, ама пък хармонично е точно като твоето демо. Реално демото ти ритмически е като на Иги Поп с разлика в 4-я акорд и хармонично като при Игъл Чери, но различно ритмически. И пак в същата тоналност - чудя се тази прогресия само в ла минор ли пасва или някой ден някой може да се пробва и да я транспонира. 1 Цитирай
bmo Отговорено Ноември 16, 2023 Отговорено Ноември 16, 2023 Видях, че сте я изнамерили, но не се стърпях. 🤣 1 Цитирай
CyberGene Отговорено Ноември 17, 2023 Отговорено Ноември 17, 2023 14 hours ago, yamaha said: чудя се тази прогресия само в ла минор ли пасва или някой ден някой може да се пробва и да я транспонира. Ето ти, бе: В ми-минор 😀 Освен това на второто повторение на прогресията четвъртият акорд вместо ре-мажор е фа-мажор 💪🏻 1 Цитирай
Тропчо Отговорено Февруари 5 Отговорено Февруари 5 Сиреч, мога ли тук да попитам кое е т'ва парче? Recording 1.ogg Цитирай
Recommended Posts