Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте 

До сега ползвах FL Studio  но MIDI свирката  не работеше  на 100% защото тя дойде с Абелтон а тази програма пък  нещо не ми хареса още от началото. И както винаги  се случва почнах да търся нещо друго. Попаднах на Кюбейз  и от около месец  търся вариант  хем да е евтино,  хем да работи. Пробвах всички торенти  от руските  но там голямо  триене и местене. Пробвах и по стари версии все така. Виждам  тук в Ибеи  предлагат флашки  с електронен  ключ за по 20 паундa

https://www.ebay.co.uk/itm/185775711787?chn=ps&norover=1&mkevt=1&mkrid=710-134428-41853-0&mkcid=2&mkscid=101&itemid=185775711787&targetid=1405282543879&device=m&mktype=pla&googleloc=9045712&poi=&campaignid=17218284410&mkgroupid=142217514411&rlsatarget=aud-1657461040308:pla-1405282543879&abcId=9300867&merchantid=6995734&gclid=Cj0KCQiAutyfBhCMARIsAMgcRJS6FOu9A1iA8HLCcqc_JajBmINY7lDyiVxhq7cr005F0sr6LKkPJuUaApLlEALw_wcB

. И ето го и въпроса  ми ще тръгне ли тоя Кюбейз  ака си купя една такава  флашка. Или му трябва още нещо?

Отговорено

Здравейте 

Аз знам, че ако си купя от  официалния сайт  програмата  ще е най добре ама не ми дават. Имам си вкъщи  коректор, който казва, че пръскам много  пари  за глупост. А и там цената  никак  не е малка  искат ми грубо 500 паунда а как да ги изпиша  тея  пари! да е около 100 бива ама  не е.

И аз това се съмнявах, че е устройство  за съхранение  а не лиценз. Има такива по евтини втора  ръка  но пък  как да им се довериш че ще си махнат  акаунта!

Отговорено

Моите разсъжедения - наскоро съфорумник ( Koobenot) ме посъветва, че задължително трябва да си взема Superior drummer 400 euro,

или поне EZ Drummer - 180 e. По принцип не е невъзможно, но и аз съм в колебание. Имам някакви безплатни барабани, вкл и няколко платени 

барабанни библиотеки ( които смятам да ползвам повече за следващите ми демота, не са никак лоши). А имам и дръм машини, вкл бос др 880). От една страна въпроса е дали да се бръкна за най-ползваното ( да не казвам най-доброто), от друга, имам с какво да работя.

Отделно, през някоя друга година, изкачат по нови и по добри програми. ( в моя случай, имам време да изчакам, преди да скоча)

Обобщено - дали да имам най доброто или да продължавам да си върша работа с това, което имам. До момента ( ако го стигна), когато вече няма мърдане и трябва да си взема, това дето е необходимо. Гледам , че си пред подобна дилема.

АКО наистина ти трябва този Кюбейс, еми ще прежалиш 500 паунда, колкото и да не ти се иска.

Повечето в България, ползваме Рийпър, предполагам не ти откривам топлата вода. Просто има възможност да се ползва и безплатно ( освен, че има платена версия, която не знам дали някой ползва, евентуално в някое комерсиално студио да има).

Отговорено

Естествено, че се използва и платената версия на Рийпър.
За индивидуална употреба е 70 долара или нещо подобно. Това е доста приемлива сума за това, което предлага, отделно все пак и разработчиците заслужават компенсация за труда си. 

Отговорено

Промоцията е до 28.март. 40% .

Кюбейс про - 347 е.

Кюбейс Артист 12 - 197 е.

К. Елементс 12 - 60 е.

Има опция да си качиш трайъл версия ( което смятам да направя). Просто има втори комп, на който смятам да пробвам кюбейса.

Ако все пак сте сравнявали - какви са накратко предимствата на Кюбейса пред Рипър ?

if you really need it, you'll fork out the quids. ( добър ли ми е английският)

Отговорено

Ако все пак сте сравнявали - какви са накратко предимствата на Кюбейса пред Рипър ?

• По-опростен е за работа. What you see is what you get - всичко, което е видно на екрана е част от функциите му. 
  • Идва с повече фабрични плъгини.
  • Потребителският интерфейс е по-лесен. В Reaper това може да бъде решено като се смени темата, но това е ръчно действие.
  • Кривата на учене е доста по-плавна спрямо Reaper. Няма ги онези хиляди менюта с десетки опции, дето като бутнеш нещо някъде после няма оправия ...
Отговорено
On 3/2/2023 at 7:42 PM, TONY said:

Промоцията е до 28.март. 40% .

Кюбейс про - 347 е.

Кюбейс Артист 12 - 197 е.

К. Елементс 12 - 60 е.

Има опция да си качиш трайъл версия ( което смятам да направя). Просто има втори комп, на който смятам да пробвам кюбейса.

if you really need it, you'll fork out the quids. ( добър ли ми е английският)

Видях я тази промоция и си го купих за 180 между другото. Английския  ти е като на Шекспир