Jordan_J Отговорено Ноември 22, 2007 Отговорено Ноември 22, 2007 (Редактирано) Х&К Метал Мастер Х&К Шред Мастер Х&К Крийм Машийн Х&К Тюб Фактор (много сериозна машинка специално за блус !!) Х&К Тюбман Мк 1 и Мк 2 (върха на сладоледа !!- по-добро от МЕСА Ви-Туин) Меса Дуал Ректифаер (преамп) Меса Студио Marshall JMP-1 Tube Има и много други на Електрохармоникс, Сеймор Дънкан (!!), Енгъл, но гореизброените са по-популярни. Редактирано Ноември 22, 2007 от visiondann Цитирай
sevenstring Отговорено Ноември 22, 2007 Отговорено Ноември 22, 2007 След като стана дума и за stomp-box преампове, да добавя и аз нещо в списъка: http://www.seymourduncan.com/products/effe...fx03_twin_tube/. Изглежда нелошо за по-леки стилове. Цитирай
DYLGIQ Отговорено Ноември 22, 2007 Отговорено Ноември 22, 2007 Пешо, в щатите има доста лампови преампчета. Ето на какво съм хрърлил око аз - Damage Control и по-специално womanizer-a (като за теб) и demonizer-а (за бруталяги) Тия машинки верно звучат зверски. Но я да се изкажат специалистите - наистина ли една лампа отпред и една отзад вършат работа? Да не е няква шашма, като с оня берингер, дето лампа има, ама има и диодчета зад нея, да я осветяват, щото се ползвала в някъв студен режим - демек не се ползва. Вече започвам да се съмнявам във всичко , щом наклепаха и Marshall JMP-1 Tube за същото. http://peaveyrockmaster.tripod.com/rockmaster/id2.html След като се появиха и зумове с лампа, че и с по две, се чудя не се ли получава няква девалвация на ценностите? Цитирай
Overdrive Отговорено Ноември 22, 2007 Отговорено Ноември 22, 2007 (Редактирано) Гледайки ТАЗИ схема на JMP-1 стигам до извода че наистина е шит - слагат една/две лампи за красота и пишат TUBE, като освен лампите всичко е солид стейт (като на Валвстейт) - сега се сещам че има и такива ефекти - EH Tube Zipper - енвелоп филтър който бил "лампов", друг въпрос е че такива сложни ефекти с лампи не стават и лампите се ползват само за драйв - в крайна сметка всичко е търговски трик Редактирано Ноември 22, 2007 от Overdrive Цитирай
kolio_k Отговорено Ноември 22, 2007 Отговорено Ноември 22, 2007 @Х&К Тюбман Мк 1 и Мк 2 (върха на сладоледа !!- по-добро от МЕСА Ви-Туин) С това,от гледна точка на чистия саунд,никак не съм съгласен(лично мое мнение,но и трите съм ги имал,а с Месата и МК1 съм свирил с години).А човека казва,че му трябва само само клиин Цитирай
Jordan_J Отговорено Ноември 22, 2007 Отговорено Ноември 22, 2007 @Х&К Тюбман Мк 1 и Мк 2 (върха на сладоледа !!- по-добро от МЕСА Ви-Туин) С това,от гледна точка на чистия саунд,никак не съм съгласен(лично мое мнение,но и трите съм ги имал,а с Месата и МК1 съм свирил с години).А човека казва,че му трябва само само клиин Не, не е ставало дума само за чистия тон Аз познавам Ники123бг за да знам, че чистата китара е последното нещо за което 6те пита в темата си за лампови преампи. А иначе сме нищили темата, че чистата китара НЕ минава през лампата на Тюбман, т.е. - ако не ти звучи - от китарата е Има какво да се желае все пак в тази насока, но пък крънча и лиийд-а на Х&К са убиец, особено ако имаш верния инструмент. Цитирай
synchu Отговорено Ноември 22, 2007 Отговорено Ноември 22, 2007 ^Aбе объркал си се човек Той Kitaratapesho ъп-на темата, за да пита и той за преамп Иначе адаша отдавна се е уредил - тя и темата е вехта като света иначе ... Цитирай
kitaratapesho Отговорено Ноември 22, 2007 Отговорено Ноември 22, 2007 Здрасти отново! Мерси на всички включили се по темата Сега, моя е вината, че не уточних с подробности за какво става дума. Значи веригата е китара Gibson ES-175 - кубе Fender Blues Jr. Трябва ми лампов предусилвател с един канал и толкова. Никакви драйвове, канали, футсуитчове и чудеса. Идеята ми е да добия още по-голям контрол върху саунда, чрез корекциите на преампа. Проблема сега е, че като изрежа всички среди и високи от кубето, както и от тон контрола на китара, басите започват да бумтят. А и това е малко крайно положение все пак. С преампа всичко ще си дойде на мястото. Та затова дайте акъл. Този път наистина за чист саунд Поздрави, Петър Цитирай
synchu Отговорено Ноември 22, 2007 Отговорено Ноември 22, 2007 (Редактирано) Mи значи не ти трябва преамп, а ти трябва буустер, който да стегне ниските NAudio Firesound ти препоръчвам - предполагам и до Щатите може да се прати Klon Centaur ще ти свърши същата работа за 5 пъти повече кинти. А ако искаш да си играеш с честотите и EQ ще свърши работа. Редактирано Ноември 22, 2007 от synchu Цитирай
kitaratapesho Отговорено Ноември 22, 2007 Отговорено Ноември 22, 2007 (Редактирано) С бустер резултата не е задоволителен - пробвах Както и с еквалайзер. Стига се до някъде, но минаването през ламповия преамп обогатява и напомпва много готино звука. Пък и гледам, че наоколо много хора го правят по този начин Проблема е, че тези, които ме кефят и като ги питам и ми показват някакви поръчкови машинки за пари колкото китарата ми Ще се замъкна тези дни до Гитар Сентър да пробвам това http://www.guitarcenter.com/Electro-Harmon...331-i1124727.gc Искаше ми се ако може да ми препоръчате някакви подобни машинки. Редактирано Ноември 22, 2007 от kitaratapesho Цитирай
TONY Отговорено Ноември 22, 2007 Отговорено Ноември 22, 2007 Според мен - няма да стане добре , така както си я намислил. Защо - слагаш преамп и от него отиваш в преампа на фендер кубето , който пак е лампов. От опит знам , че за този случай става само - Меса Буги В - туина. евентуално - Хюс и Кетнер - Тюб Фактора. Но ги пробвай - дали ще ти хареса резултата. Друг вариант - пробвай с еквилайзър - на камионче - има и качествени. Цитирай
synchu Отговорено Ноември 23, 2007 Отговорено Ноември 23, 2007 Тюб Фактора е буустер - не е преамп. Но е доста добър де Цитирай
vhcs Отговорено Ноември 23, 2007 Отговорено Ноември 23, 2007 които ме кефят и като ги питам и ми показват някакви поръчкови машинки за пари колкото китарата ми с посредствена китара и убийствен амп можеш да направиш наистина много добър звук, но с убийствена китара и посредствен амп не можеш да извадия як саунд. Това трябва да ти е стане ясно и тогава да почнеш да се оглеждаш. За съжаление качествената апаратура струва доста пари Цитирай
kitaratapesho Отговорено Ноември 23, 2007 Отговорено Ноември 23, 2007 ОК. 10х. Ще го имам предвид Цитирай
Acei Отговорено Ноември 18, 2013 Отговорено Ноември 18, 2013 У тая тема никой нищо не е споменал за ламповите предусилватели на AMT electronics . Ето ги както следва SS10 рак версия - http://amtelectronicsusa.com/productpagess10.html SS11A камионче версия предназначена за леки стилове и блус http://amtelectronicsusa.com/productpagess11a.html SS11B това е версия на горния само, че с много по-дълбк гейн предназначен за тежки музики и бруталии http://amtelectronicsusa.com/productpagess11b.html SS20 - камионче версия предназначена за бруталии, но спокойно може да си докарате и звуци за леки неща - печелил награда за не знам коя точно година за най-добър лампов преамп в класа си http://amtelectronicsusa.com/productpagess20.html Мога да говоря лично от опит само за последния модел SS20 - чистия канал по моему е много добър вади много ясни и чисти тонове (по-горе питаше накой за лампов преамп за чист канал - този има много добър истински ясен чист канал). Отделно на това чистия канал може да се доведе до лек крънч. Мръсни канали два - всеки с отделен контрол на гейна, но двата са с общ еквилайзер (това за някой може и да е нефдостатък, на мен обаче не ми пречи). Много добре звучи с китари настроени в ниски строеве C, Cdrop, B ...... Звуците, което се изваждат от преампа напълно удовлетворяват вижданията и изискванията ми за звук. Отделно преампа е снабден с лууп за ефекти и със спийкър симулация, така че да може да го ползвате директно в миксер и за записи. Полезна и добре звучаща джаджичка - понякога спасява мъкненето на кабинети и усилватели. Човек може да отиде само с педалбордчето и китарката ида звучи прилично. Цитирай
Recommended Posts