dedo pop Отговорено Януари 21, 2023 Share Отговорено Януари 21, 2023 То си беше цяла сага. Събрал си пари човекът и решил, че трябва да се подсигури с инструмент, защото проблемът с възможност за свирене станал сериозен. И почнахме четене на ревюта, разговори с притежатели и изборът бе Kawai CA79. На държеше да посвири, не да купува на сляпо, заради предишен опит с дигитални инструменти. Намери наличен на 5 часа път. Отиде и нещата се развиха много бързо. В магазина имало разопакован СА99, посвирил 45 минути и думите му бяха "огромно разочарование". Нито като звук, нито като отзив на клавиатурата. Нищо общо с акустичните им инструменти. Защото три месеца всеки ден имаше (и в момента е така) възможност за работа на чисто нов Shigeru Kawai SK7. Почнал да пробва другите и много повече харесал CN серията. Ямаха Клавинова също му допаднала. Та минавайки покрай касиото забелязал хвалбата на акордьора и решил да пробва. И му харесало, много. Толкова много, че колкото да се въртял и повтарял Kawai и Yamaha пак се връщал на Casio-то. Същото усещане е имал ноември месец, когато му се отдаде възможност да посвири на Fazioli. Всички инструменти били прекрасни, но с Fazioli се усещал като едно цяло, изключително отзивчив инструмент. И така след няколко дена четене и споделяне с колеги поръча Касиото. И първия ден след доставката колегите му се изредили да свирят и споделяли едно и също - много добър учебен инструмент. Пренасянето и сглобяването станали малък празник в общежитието. Ето тези снимки ми изпрати от магазина. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamaha Отговорено Януари 21, 2023 Share Отговорено Януари 21, 2023 Преди 1 час, dedo pop написа: .... четене на ревюта, разговори с притежатели и изборът бе Kawai CA79. ...Почнал да пробва другите и много повече харесал CN серията.... Странно, защото аз също бих заложил на Kawai, а още по-странно, че му е допаднала CN пред CA серията, защото принципно първата е в по-нисък ценови клас, а и самата фирма рекламира CА като премиум сегмента. Вероятно не му е харесало, защото толкова е свикнал с тоя кавайски акустичен роял, че каквото и друго да пипне му се струва по-зле...но защо е харесал точно Касиото - това за мен си остава загадка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Януари 21, 2023 Share Отговорено Януари 21, 2023 Аз не се учудвам, че не е харесал Kawai CA79. Когато го тествах и на мен не ми хареса, клавиатурата беше нереалистично лека и клавишите като че ли спират в гъба, едно такова особено усещане сякаш не можеш да усетиш къде точно свършва ходът на клавиша. А звукът беше с много остри високи и един глух бас като от бас-китара. Изобщо язък им на дървените клавиши, но според мен нещо се е объркало в последните им решения. И да, колкото и да е странно, на мен повече ми харесват пианата им с обикновени пластмасови клавиши и сгъната механика, примерно CN. Иначе от няколко години се върнах в лоното на Ямаха и смятам, че Клавиновите са по-добри. Касио GP-300 съм пробвал (предния модел със същата механика) и ми хареса, но с Касио имам проблем със звука им, има нещо тънко и изкуствено. Но то въпрос на вкус. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено Януари 21, 2023 Share Отговорено Януари 21, 2023 (Редактирано) Да споделя и моите 5 стотинки, защото напоследък съм тръгнал на лов за нещо от 61 клавиша, дето да не звучи като Тамагочи, все пак да е леко, да мога да го нося на гръб/с колело и да не е твърде скъпо, че на някой пиян купон ако го строшим, да не ме е яд .... (егати колко изисквания, а?) От днешната ми разходка из магазините, се докопах до следните модели: Casio CT-S300 - абсолютна играчка ... клавиатурата е полу-лека, пластмасово гадно отскачаща и имаш чувството, че свириш на детски синтезатор за 50 лв. Саундите - горе/долу окей, но се усеща онази пластмасовост в звука и директното заглъхване в тона, без да има достатъчно обертонове и отзвук. Говорителчетата - малки и невзрачни, сиреч да дрънкам вкъщи с цел да не събудя комшията става, но ако ида на акустичен джем, ни вопъл ни стон ще има от мен ... отписах го това свирче. Жака за слушалките е mini stereo 3.5 mm, така че ако искам да го пусна това нещо в PA, със сигурност ще са ми нужни някакви преходници и разклонения. Единствения му плюс е изключителната компактност, имам чувството, че мога да го пъхна в една голяма раница и като тегло и като размери. Yamaha NP12-BK Piaggero - тука клавиатурата е малко по-реалистична, звуците са по-качествени и изработката изглежда по-солидно. Освен това има голям 1/4" изход стерео жак, което малко улеснява играта в свързването. Недостатъка му е, че беше ориентирано за класически музиканти и няма кой знае какви по-съвременни звуци като Hammond, Wurlitzer, Clavinet и дори и да има такива, не са достъпни on-demand, нито пък има удобен дисплей да се добереш до тях. Следващите ми жертви са Roland GO:Keys и Casio-CT-S500 и CT-S1. Ще видя кога ще се докопам до тях … интуицията ми подсказва, че последното май ще ми хареса най-много, но дайте да видим. Прави ми също впечатление, че вече се изхитриха и махнаха Left/Right 1/4" моно изходите от 61 клавишните евтини модели, за да можеш да вземеш по-скъпия ... хитро, но пък има и преходници за тази цел. Извън моите изисквания опитах също Casio PX-S1000. На която и Privia да седна, винаги клавиатурата е била убедителна ... не съм класически музикант, нито разбирам от тежки клавиатури, но дори за поп/джаз неща клавиатурата е супер приятна и звуците са окей. Търсенето продължава. Редактирано Януари 21, 2023 от Koobenot Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts