Tanushev Публикувано Ноември 7, 2022 Публикувано Ноември 7, 2022 Здравейте, бърз въпрос - от известно време имам мерак да си взема Gibson LP standard 60s, но всякаш не съм готов да се разделя с 4 хилядарки за нова, та знаете ли къде мога да проверя за китари втора ръка освен в olx и bazar, благодаря. Цитирай
Tanushev Отговорено Ноември 8, 2022 Автор Отговорено Ноември 8, 2022 Да ме извинят модераторите, обърках секцията при публикуване на темата Ако има нужда може да преместят темата, т.к. аз не виждам опция да го направя, поздрави! Цитирай
Hillbilly Отговорено Ноември 8, 2022 Отговорено Ноември 8, 2022 В Ревърб,а стара ще е още по скъпа Цитирай
Tanushev Отговорено Ноември 8, 2022 Автор Отговорено Ноември 8, 2022 Не очаквах такъв отговор 😄 Но, да, също една от причините да търся втора ръка е, че новите изглежда не се правят толкова качествено както преди (поне така чета във форумите). Има доста коментари от купувачи, които отбелязват претупаната работа в завода. Цитирай
synchu Отговорено Ноември 8, 2022 Отговорено Ноември 8, 2022 Тази работа с "новите не ги правят както преди" аз я слушам от 90-та насам, когато същото се разправяше по вечеринките, че много форуми нямаше Сигурен съм че лафа съществува откакто свят светува Да - има и не много добри изпълнения (то всеки има и различни критерии за какво е недобро изпълнение), но това не е задължително така за цялата гама инструменти или всеки инструмент от даден модел. Да можеш да пипнеш китарата преди да я купиш е доста важно, според мен за хора, които не са детайлно запознати с дадена марка/модел. А дали, ако въобще ще се наложи, да мине през лютиер за фиксиране на някакви прости неудобства е относително дребна работа. Иначе в БГ единствено в https://www.mmg-music.com/ от време на време се появяват единични екземпляри. Иначе, ако говорим за "внос", по-скоро бих погледнал и ето тук - https://www.gregsguitars.de/en/products/2/Gibson_Les_Paul.html 2 Цитирай
Ламби Отговорено Ноември 8, 2022 Отговорено Ноември 8, 2022 Не знам какви са ти очакванията за втора употреба Гибсън.Вероятно да е в супер състояние за половината пари.От моя гледна точка всяко ЛТД 1000,всеки Шектър е мнолго повече китара ама това е според мен.Може би защото Гибсъни,които съм пипал са били пълна скръб.Успех все пак може и да ти застане нещо изключително. 2 Цитирай
GKuzmanov Отговорено Ноември 9, 2022 Отговорено Ноември 9, 2022 Виж това ревю: Ако ти хареса това което виждаш/чуваш, пиши ми на ЛС. Цитирай
Tanushev Отговорено Ноември 9, 2022 Автор Отговорено Ноември 9, 2022 (Редактирано) 19 hours ago, synchu said: Тази работа с "новите не ги правят както преди" аз я слушам от 90-та насам, когато същото се разправяше по вечеринките, че много форуми нямаше Сигурен съм че лафа съществува откакто свят светува Да - има и не много добри изпълнения (то всеки има и различни критерии за какво е недобро изпълнение), но това не е задължително така за цялата гама инструменти или всеки инструмент от даден модел. Да можеш да пипнеш китарата преди да я купиш е доста важно, според мен за хора, които не са детайлно запознати с дадена марка/модел. А дали, ако въобще ще се наложи, да мине през лютиер за фиксиране на някакви прости неудобства е относително дребна работа. Иначе в БГ единствено в https://www.mmg-music.com/ от време на време се появяват единични екземпляри. Иначе, ако говорим за "внос", по-скоро бих погледнал и ето тук - https://www.gregsguitars.de/en/products/2/Gibson_Les_Paul.html Благодаря за информацията! Определено да пипнеш инструмента преди да го купиш е от голямо значение, но с онлайн пазаруването това за съжаление не може да стане, а хич не ми се занимава с връщане и реимбурсация - играл съм го и е изнервящо. Втория цитиран сайт е доста интересен, не бях попадал на него, благодаря отново Редактирано Ноември 9, 2022 от Tanushev Цитирай
chris_barnes Отговорено Ноември 9, 2022 Отговорено Ноември 9, 2022 (Редактирано) Цените скочиха доста, ако не държиш на обкантването разгледай ОЛХ, има няколко студиа за продан. Под 3 трудно ще намериш стандарт/класик/традишънъл, който да не е пребит и с чупена глава. Иначе студиа има за 2-2500. Естествено, винаги има вариант и да си купиш от Англия на търг. Какво ще дойде, обаче, си е риск който не всеки човек е готов да поеме. Редактирано Ноември 9, 2022 от chris_barnes Цитирай
Tanushev Отговорено Ноември 9, 2022 Автор Отговорено Ноември 9, 2022 (Редактирано) ^ Да, тези в olx и аз ги видях. Излиза, че ще трябва да свикна с идеята за 4-те хилки и да поръчам нова 🥲 а, и да стискам палци пича, който я издава да си е свършил работата 😁 Редактирано Ноември 10, 2022 от musicman Не цитирай предходно мнение Цитирай
Tanushev Отговорено Ноември 11, 2022 Автор Отговорено Ноември 11, 2022 Благодаря за мненията, колеги! Възползвах се от черния Петък 👀 този месец и поръчах нов Гибсън. Темата може да се затвори 🙂 Поздрави! Цитирай
GKuzmanov Отговорено Ноември 12, 2022 Отговорено Ноември 12, 2022 Какво поръча, ако не е тайна? От Muziker ли? Цитирай
Tanushev Отговорено Ноември 12, 2022 Автор Отговорено Ноември 12, 2022 (Редактирано) Да, от Muziker, Gibson Les Paul Standard 60s Iced Tea. Чакам с нетърпение да кацне следващата седмица, дано всичко е наред с транспортирането на бижуто, че онлайн пазаруването на такива скъпи стоки ми е малко енигма 👀 П.П. В тази връзка имам за продаване Epiphone LP Custom Ebony в перфектно състояние 😁 Редактирано Ноември 12, 2022 от Tanushev Цитирай
musicman Отговорено Ноември 12, 2022 Отговорено Ноември 12, 2022 ^ Имаме Базар за тази работа 1 Цитирай
Tanushev Отговорено Ноември 12, 2022 Автор Отговорено Ноември 12, 2022 Задължително ще се възползвам от базара 🙂 Цитирай
Recommended Posts