Valserp Публикувано Юни 16, 2007 Share Публикувано Юни 16, 2007 Потърсих около половин час с търсачката, но не намерих конкретен отговор на въпроса си: Засилил съм се към 10" кубенце, което ме радва със рокаджийското си звучене, но ми бе казано, че за китара е най-добре 12" или 8", но не и 10". Аз тамън сега съм в процес на захвърляне на процесор и набиране на аналогови ефекти и хич да не е - бос съм в тази сфера. Та въпросът ми е - ще си блъскам ли главата след време задето не съм изчакал да посъбера малко повече пари за 12" или и 10" кубета не са за изхвърляне? Като се има пред вид, че още докато го взема ще го използвам за свирене на живо + записи. И да, смятам да пообиколя и да прослушам това, което се предлага из варненските магазини, но напоследък съм много ограничен откъм време, затова и малко странични мнения няма да откажа - докато ми се отвори време за обиколката . О, да - кубенцето е Behringer има и вградени ефекти(chorus, flanger, tremolo, reverb и overdrive чух) и струва ~350лв. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Юни 16, 2007 Share Отговорено Юни 16, 2007 ако ще е за свирене на живо - нека да е с 12 инчов ако е за вкьщи и записи и 10 инча е ОК а, и пробвай и други марки освен берингер Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stevie wonder Отговорено Юни 16, 2007 Share Отговорено Юни 16, 2007 ако иска6 истински звук никога не си взимай берингер- задължително си вземи изцяло лампов усилвател -препорачвам ти фендер зачтото имат много далбок звук ,за разлика от маршал които нямат истински баси , а само ниска среда Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio_k Отговорено Юни 16, 2007 Share Отговорено Юни 16, 2007 Не съм сигурен че добре те разбрах,но ми се стори че искаш да се откачиш от процесора(много похвално според мен) и да минеш на камиончета.Ако е така последното което ти трябва е този Беринджър,който най вероятно е просто калпав процесор и карайно Стъпало завряни в кутия.Макар че предвид скромната цена може и да си струва в зависимост колко високи са ти изскванията.Аз лично бих те посъветвал ако искаш да се вместиш в бюджета(350) е хубаво да провериш и нещо на втора ръка Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Telerig Отговорено Юни 16, 2007 Share Отговорено Юни 16, 2007 Не съм сигурен че добре те разбрах,но ми се стори че искаш да се откачиш от процесора(много похвално според мен) и да минеш на камиончета.Ако е така последното което ти трябва е този Беринджър,който най вероятно е просто калпав процесор и карайно Стъпало завряни в кутия.Макар че предвид скромната цена може и да си струва в зависимост колко високи са ти изскванията.Аз лично бих те посъветвал ако искаш да се вместиш в бюджета(350) е хубаво да провериш и нещо на втора ръка Коко е абсолютно прав....аз горещо ти препоръчвам ламповите кубенца на Владо Балев - може да има и във Варна някое....така влизаш в бюджета и ще свириш с лампово ампче ( около 15-20 вата ) перфектно за вкъщи и като прекараш сигнала през камиончета ще имаш един абсолютно приличен звук. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ho6imin Отговорено Юни 16, 2007 Share Отговорено Юни 16, 2007 Напълно споделям мнението на Коко и Teleriq,ама от написаното човека май най-много се колебае за говорителите.Де да знам от к'ъв зор 10" не били гот!?!? Едни от най-легендарните кубета-Vibro King,Bassman(SRV),Hod Rod са с 10" че и Mesa Boogie правят 4х10" Rectifier да не изброявам нататък...Не е сериозно твърдението! Успех в търсенето! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valserp Отговорено Юни 16, 2007 Автор Share Отговорено Юни 16, 2007 Мерси. По принцип смятам да се хвана в понеделник с мойта си китара + дисторшънчето и да пробвам колкото мога повече кубета. По принцип исках да разбера каква е разликата в качеството на звученето между 12" и 10". За какво точно да се ослушвам? Kolio_k, не мисля, че е похвално човек да иска да се откачи от процесора, а просто нормално . Бюджета не ми е чак толкова голям проблем, но просто до такава степен ми омръзна от симулирани звуци(толкова, че чак не ми се свири), че нямам търпение да си взема едно кубенце, а сега видях това хем евтино - хем добро. Вградените ефекти наистина ме притесняват, защото аз искам просто кубе, което е направено само и единствено с целта да бъде кубе. Винаги, когато видя нещо с "added bonus" си имам едно на ум, че този бонус може да е за сметка на качеството. Благодаря за отговорите дотук. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Telerig Отговорено Юни 17, 2007 Share Отговорено Юни 17, 2007 ^ Винаги съм се кефил на хора които знаят какво искат...абсолютно те подкрепям в този извод и ти пожелавам успех - на прав път си приятелю просто трябва да си избереш нещо което отговаря на тия изисквания. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юни 18, 2007 Share Отговорено Юни 18, 2007 И аз да кажа, че имаш добра насока, но може би е по-удачно да потърсиш нещо 2-ра ръка. Конкретно за размера - 12" е най-яко! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valserp Отговорено Юни 18, 2007 Автор Share Отговорено Юни 18, 2007 Свързах се с един пич, дето продава 2-ра ръка Peavey; 12"; 130W. В сряда ще го чуя ама още от сега съм му се наточил Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Юни 18, 2007 Share Отговорено Юни 18, 2007 Трябва да пробваш намясто, пич - другото е лъжа и празни приказки Не само размера и вида на говорителя са от значение. Зависи и боксчето как е дизайн-нато - closed back, open back, ала бала и т.н. Аз така преди време си взех на магия малко (без да пробвам) кубчета с затворени гърбове. В този дизайн има страшно много и корав бас. Бая си играх докато постигна тона и дефиницията, която искам, но в крайна сметка резултата е убийствен. Тъй като гледам си от Варна - обади се да те взема в Аспарухово в репетиционната ни с Митко Симеонов. Там ще чуеш за какво става дума Прецени какъв стил свириш и направи верен избор (по възможност с пробване), съобразен с бюджета ти. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
boreto Отговорено Юни 19, 2007 Share Отговорено Юни 19, 2007 Забрави за Берингера - гърмят като фишеци, ебати дъските. От опит - не купувай евтино, защото после се чудиш къде да го денеш. Пивито май е обещаващо... и не се притеснявай да взимаш втора ръка, просто гледай и слушай - едва ли някой от форума би те подвел. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Юни 20, 2007 Share Отговорено Юни 20, 2007 разликата е в по-плътния бас на 12", но както се каза зависи и от дизайна на кубето и т.н. - с други думи - пробвай. Аз давам още един глас за ламповите кубета Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maxim09 Отговорено Август 21, 2014 Share Отговорено Август 21, 2014 Пробвах наскоро един усилвател 15 вата транзисторен с 12 инчов говорител. Използвам темата, като казус относно разликите в звука между 8, 10 и 12 инча говорители при малките 15 ватови въшки. Въпросът касае ползване само в домашни условия, т.е. при ниски нива на звука. Това което забелязах е, че 8 инча е по-бърз, докато при 12 инча доста усилия трябва да се направят и с двете с ръце при свирене, по -енергично свирене трябва, като се свири рок примерно. Освен това 12 инчовия говорител, ако е усилен повече и не е намален тон коректора на баса, просто баса ми отнася ушите, ако съм по-близо до комбото. Т. е. баса поне за мен ми идва малко в повече. Или с други думи, кое е оптималния размер за говорител, за свирене в домашна обстановка, 8, 10 или 12 инча? Вие как мислите? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dickens Отговорено Август 21, 2014 Share Отговорено Август 21, 2014 Говорителите освен по размери се различават и по качество Това което си чул най-вероятно се дължи на калпавостта на говорителя - ти го наричаш бас, аз го наричам бучене... няма дефиниция в ниските. Та 12-ката спорен мен си е задължителна, но много зависи от усилвателя и от 12-ката 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts