Георги ст Публикувано Юни 27, 2022 Публикувано Юни 27, 2022 Здравейте Търся WАD софтуер, който да може поне да прави ритъм и бас но да е с класически ритми смисъл салса, ча ча ча, фънк, рок а не от тези съвремените. Събота и Неделя инсталирах и три какво ли не но така и не попаднах на нещо. Разбира се ако може да е безплатно но ако не да е на поносима цена Цитирай
Koobenot Отговорено Юни 28, 2022 Отговорено Юни 28, 2022 (Редактирано) Здрасти, само с DAW (Digital Audio Workstation) няма да се разминеш. Трябват ти още: Латино барабани/перкусии - примерно Latin Percussion EZX за салса, ча-ча-ча Някакъв акустичен сет барабани, разгледай тези на Toontrack имат най-различни комплекти за различните стилове Някаква библиотека за бас - Примерно MODO Bass, новата им версия май имаше fretless/контрабас/акустичен бас и т.н. И сега ключа от палатката - години опит в писане на MIDI съобщения или Latin MIDI Packs, с готови ритми, които са изсвирени с добър groove/динамика И едва тогава DAW-а може да ти събере всичко заедно. DAW-а няма особено значение, затова което искаш да направиш, но всеки един би ти свършил работа - Cubase, Reaper, Studio One и т.н. Трябва да има някаква опция за обработка на MIDI съобщения и да поддържа VST инструменти. Има и безплатни библиотеки от звуци най-вероятно, но надали ще звучат толкова добре ... Направи един "лов" за библиотеки! Редактирано Юни 28, 2022 от Koobenot 1 Цитирай
yamaha Отговорено Юни 28, 2022 Отговорено Юни 28, 2022 Преди 21 часа, Георги ст написа: Търся WАD софтуер, който да може поне да прави ритъм и бас ... Водейки се от думичката "поне", споменаването на "ритъм и бас", както и че случайно или не колегата е разменил местата на буквите на мултитрака, оставам с впечатление, че човекът не търси DAW с библиотеки, а нещо като софтуерен аранжор от рода на Band-In-A-Box или подобен. 2 Цитирай
Koobenot Отговорено Юни 28, 2022 Отговорено Юни 28, 2022 Освен самата Band-In-A-Box, не знам дали има софтуерни аранжори за Win/Mac, които да си струват. Ако наистина е така, по-добре да взима някакъв кийборд аранжор, на старо примерно, ако са проблем парите. 2 Цитирай
yamaha Отговорено Юни 28, 2022 Отговорено Юни 28, 2022 Има, аз съм ползвал преди време vArranger и не беше лош. Разбира се също бих препоръчал някой хардуерен аранжор ако човек има възможност и ако наистина се търси нещо за аранжиране. 1 Цитирай
musicman Отговорено Юни 29, 2022 Отговорено Юни 29, 2022 Band-In-A-Box е супер като и свикнеш. Цитирай
Koobenot Отговорено Юни 29, 2022 Отговорено Юни 29, 2022 Да попитам от любопитство - тя идва ли с неин sound engine или трябва да тригираш външни VST инструменти? Цитирай
Лими Отговорено Юни 30, 2022 Отговорено Юни 30, 2022 Аз от пет години ползвам хардуера на Band-In-A-Box, наречен Trio Band Creator и прилагам два примера за функционалността му. Първият е демонстрация на завършена композиция с Trio-то, а вторият е само базовата заготовка, върху която е изградена цялата композиция From Morning to the Evening DigiTech Trio drum & bass track 1 Цитирай
Koobenot Отговорено Юни 30, 2022 Отговорено Юни 30, 2022 @Лими Звучи приятно, ако автора има по-големи претенции или скъп аранжор или всичко from scratch с VST библиотеки, по-метода който описах по-горе. Цитирай
musicman Отговорено Юли 1, 2022 Отговорено Юли 1, 2022 На 29.06.2022 г. at 18:03, Koobenot написа: Да попитам от любопитство - тя идва ли с неин sound engine или трябва да тригираш външни VST инструменти? С нейн си е. Даже има истински инструменти. Потребителският интерфейс е малко сложен но като му свикнеш става. И даже аз не знам да има някаква смислена алтернатива. 1 Цитирай
Maestroto Отговорено Септември 23, 2023 Отговорено Септември 23, 2023 Аз лично, не бих си причинил усилията и главоболията да се занимавам със софтуер. Рутиране, вст, миди канали, лаптоп, тъч пад, а трябва и да се свири. Според мен един малък хардуерен аранжор би бил доста по-полезен. Дори и евтините модели, вече се оборудват с малко рам, достатъчно за 3 външни баса и няколко кита прилични барабани. Да не говорим, че стиловете са пипнати доста добре и едва ли някой ще напише нещо по-добро от инженерите на Ямаха да речем. От друга страна си е втора свирка, но за мен е по-стабилния вариант. 😏 Цитирай
musicman Отговорено Септември 24, 2023 Отговорено Септември 24, 2023 ^ Ако си клавирист - ОК, но според мен много по-лесно е да нацъкаш акордите от колкото да ги свириш в реално време. Като стилове Band in a Box има повече от всеки аранжор. Цитирай
yamaha Отговорено Септември 24, 2023 Отговорено Септември 24, 2023 Реалното време ти дава повече свобода, защото всеки момент може да смениш друга хармония ако те кефи повече, отделно че в повечето клавири пак може да си запишеш прогресията като основа и после да не я свириш. А за неклавиристите...и за тях са измислили лесното дори и в най-елементарните самосвирки - 1 клавиш->мажорен акорд ; 1 бял+1 черен вляво -> минор ; 2 бели с черен -> септакорд...и т.н....може и да бъркам комбинациите, понеже никога не съм ги ползвал. Като цяло си е въпрос на лично предпочитание, защото и двата метода имат предимства и недостатъци - примерно ако хармониите ти са на гъсто, а темпото бързо, винаги има шанс да засегнеш някой съседен клавиш и от там хармонията ти да отиде по дяволите, но пък това е рискът на живото свирене, докато на BiB каквото му е написано, това ще свири, но пък трудно ще го накараш в последната секунда да смени нещо, освен ако не си го вързал по MIDI. Цитирай
Recommended Posts