Ламби Отговорено Януари 3, 2021 Отговорено Януари 3, 2021 От моя гледна точка закупуването на чисто нов 120 ватов амп с три години гаранция спестява на автора на темата купуването на една камара боклуци.Слагаш ги един върху друг и обикновенно има разстрел.Ако пък случайно има някаква разлика в звука,тя е няколко хилядарки.Колкото до мадеждността и възможностите за поправка ламповата техника е елементарна в сравнение с дънни платки и смартфони.Все пак парите са си негови и може да ги харчи както пожелае. Цитирай
GKuzmanov Отговорено Януари 4, 2021 Отговорено Януари 4, 2021 Повечето модерни лампови усилватели са с многослойни платки и не са кой знае колко по-ремонтируеми от компютърните такива. Мисълта ми беше за старите лампови усилватели, че са чупливи и капризни. Че искат NOS лампи за да свирнат така, както са били проектирани. А като ги раздрусаш по пътищата или между континентите не е ясно дали ще отпалят изобщо тия дърти усилватели. 2 Цитирай
chris_barnes Отговорено Януари 5, 2021 Отговорено Януари 5, 2021 Хората, които свирят на турнета с брадва или кемпер са банди, които свирят в малки клубове и това е продиктувано не от надеждността на техниката, а от теглото. Не е особено евтино да влачиш 40+ кг усилвател в кейс, но кемпера в раницата минава даже за ръчен багаж. Тия с винтидж усилвателите като АЦДЦ продължават да си ги ползват, но там транспорта не е такъв проблем. Да не говорим, че масово (особено за метъл) се ползват 90тарски усилватели, като MESA, Peavey, Marshall, които (без да съм експерт в електрониката) са доста дуракоустойчиви и сравнително лесно ремонтируеми. 1 Цитирай
Voidhanger Отговорено Януари 27, 2021 Отговорено Януари 27, 2021 И аз съм в дилема за домашен усилвател. Свиря всичко от блек метъл, дуум, пънк та и дарк-ню уейв и т.н. Искам да има и хубав чист. Харесва ми Orange Crush 35. Бюджет до 700 лева независимо нов или втора ръка. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 27, 2021 Отговорено Януари 27, 2021 (Редактирано) 1 hour ago, Voidhanger said: Orange Crush 35 Звучи доста прилично. Най-добре го пробвай. Ако не ми хареса, аз бих опитал да си взема нещо стил по-маломощните неща на Балев, по възможност със send-return и бих го ползвал с различни педалчета според стила. Това, защото става дума за доста традиционни лампови ампове, без разни транзисторни или цифрови рационализации вътре - традиционно за традиционалисти. Даже има къде да пробваш:http://www.mmg-music.com/bg/node/7498 http://www.mmg-music.com/en/node/8133 http://www.mmg-music.com/en/node/6969 Тези VMB-та не съм ги пробвал, но в общи линии се вписват в бюджета. Там можеш да ги пробваш и с някое друго камионче или процесорче. Също не правя непременно реклама на MMG, но ми е близо до единия офис (често наминавам) и е готино, човек може да пробва, пък и имат това, което си решил, да купуваш, наред с други неща. Има и нещо с кабинетче, може да уговориш проба вероятно: https://www.olx.bg/ad/namalenie-lampov-usilvatel-vmb-tiny-terror-CID632-ID7L3ol.html Може да разцъкаш и някои Blackstar-чета. Редактирано Януари 27, 2021 от Evtim Djerekarov Цитирай
Voidhanger Отговорено Януари 27, 2021 Отговорено Януари 27, 2021 (Редактирано) Абе нещо по-метълско ми трябва като че ли, макар че китарата ми никак не е метълска (Yamaha Pacifica), но и това ще го оправя по-късно през годината. Нямам възможност да пътувам засега и да пробвам, но май не е лоша идея да отида с китарата и да си пробвам на място, че по картинка не става. Като цяло не съм претенциозен и мисля, че каквото и до избера ще ми върши работа. Блазнят ме ламповите обаче. Също и Marshall DSL 15 ми харесва, но доколко може да се ползва за по-тежки стилове вече не знам. Тия VMB-та със сигурност са добри, даже говорих с човека дето продава оранжевото, но мисля, че не ми трябва такова. Май ще поръчам на сляпо Orange Crush 35. И той е повече отколкото ми трябва, ама по-добре да има, че не се знае знае ли се Редактирано Януари 27, 2021 от Voidhanger Цитирай
Voidhanger Отговорено Януари 28, 2021 Отговорено Януари 28, 2021 Оказва се, че ORANGE CRUSH е налично само при MMG music в черно, но без гаранция. Крива работа, добре че има Thomann Цитирай
Annonnymоus Отговорено Януари 28, 2021 Отговорено Януари 28, 2021 Как се спря точно на тоя Ориндж, след като искаш нещо метълско и лампово? Не се заяждам, просто питам. Цитирай
Voidhanger Отговорено Януари 28, 2021 Отговорено Януари 28, 2021 (Редактирано) Харесва ми и винаги съм искал Orange. Отказах се от лампи, а Оринджа ще ми върши перфектна работа. Приемам предложения, въпреки че го поръчах и платих, ще бъдат налични чак след седмица, така че може и да откажа поръчката, ако някой ме убеди за нещо по-добро/удачно. Редактирано Януари 28, 2021 от Voidhanger Цитирай
TONY Отговорено Януари 28, 2021 Отговорено Януари 28, 2021 Защо му е на някой, нещо да те убеждава? Ти си направил вече избор. 1 Цитирай
Voidhanger Отговорено Януари 28, 2021 Отговорено Януари 28, 2021 (Редактирано) Ами например, човека може има повече опит от мен с тези неща и може да знае по-добър вариант. Аз досега съм имал само Fender Frontman 15, не съм имал възможността да свиря на нещо по-качествено. Не се изразих правилно - не да ме убеждава, а да предложи друг вариант. В крайна сметка нито се занимавам професионално с музика, нито имам намерение да се занимавам - свирене вкъщи и с приятели за кеф, записи в домашното "студио" Редактирано Януари 28, 2021 от Voidhanger Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 28, 2021 Отговорено Януари 28, 2021 Може би беше добре, да отидеш да пробваш някой почивен ден и да прецениш за себе си. А защо без гаранция? Нали уж ново... Цитирай
Voidhanger Отговорено Януари 28, 2021 Отговорено Януари 28, 2021 Е голема работа, със сигурност ще е по-добре от Фендерчето Без гаранция, щото им е изтекла. А пък исках и да е оранжево, а не черно, но това го бях преглътнал, ама това с гаранцията не можах. А от Германия ми излезе хем по-евтино, че и с 3 години гаранция от Thomann. Цитирай
Annonnymоus Отговорено Януари 28, 2021 Отговорено Януари 28, 2021 (Редактирано) 1 hour ago, Voidhanger said: Харесва ми и винаги съм искал Orange. Отказах се от лампи, а Оринджа ще ми върши перфектна работа. Приемам предложения, въпреки че го поръчах и платих, ще бъдат налични чак след седмица, така че може и да откажа поръчката, ако някой ме убеди за нещо по-добро/удачно. Тогава го вземай и не го мисли. Щом си ти е на сърце и вече си си го избрал, не оставяй другите да те разколебават. Най-тъпо да се поведеш по акъла на някой и накрая да съжалиш за грешния избор, поне при мен е така. Иначе аз попитах и от любопитство, но и защото лично аз щях наистина да проверя дали Владо Балев може да измисли нещо за определения бюджет (който беше и по-висок от цената на Оринджа). Но пък то щеше да е продиктувано от различни нужди (повече мощност и прочие). Редактирано Януари 28, 2021 от Annonnymоus 1 Цитирай
Voidhanger Отговорено Януари 28, 2021 Отговорено Януари 28, 2021 Има в olx за 500 лева добра оферта за глава и колона от Владо Балев, но просто не беше за моите нужди. Живи и здрави, другото е поправимо Нaли знаеш че внушението е голяма работа - сега това оранжево зверче ще ме кара да се чувствам като истински дуум стоунър титан Са и китарата да си сменя с нещо подходящо и това е, повече не ми трябва. Цитирай
Recommended Posts