Heartman Отговорено Ноември 24, 2020 Отговорено Ноември 24, 2020 Като човек, който е започнал свирил доста време с Marshall MG50 мога да кажа че за вкъщи си е добре.Аз му харесвах драйва, но преди да имам валвстейт и лампов Marshall. Всяко нещо според парите си.Пробвах много усилватели и симулации(плъгини).Накрая свиря на един Marshall valvstate 65r вкъщи и на работа.Звучи добре и усилен и намален.Драйва му е хубав, чистия канал също.Лампов амп за вкъщи така и не намерих такъв, който да звучи добре намален.Имам 100 ватов TSL и много рядко го включвам колкото да не забравя как звучи.Имах H&K 18 вата с вграден атенюатор на 5 и 1 ват и пак беше силно, отделно не ми хареса как звучи.Истината за мен, за вкъщи 12 говорител и транзистор, моделинг, някои модели с лампа в преампа.Симулациите на компа дори през хубави слушалки и добри монитори не звучат като китарен амп с говорител. 1 Цитирай
Hillbilly Отговорено Ноември 24, 2020 Отговорено Ноември 24, 2020 Аз пък в къщи не си включвам китарите почти,щото си звучат добре и на сухо,или пък Вокс АС амплъг,което се води за слушалки и в комп колонка -екстра е.Понякога пускам и ламповия,ама въпреки че е 6 вата,как отпуши лампата ЕЛ34 и е сила вече,а си е добре поне наполовина да го пуснеш.Лампов евтин с атенюатор не е лош Бугера винтидж 5,ама щом си си харесал Маршала- взимай го,кво четеш мнения..Ебати,аз кото бях по млад по едно време имах един JMP 50 вата - в стая!☺️ Цитирай
GKuzmanov Отговорено Ноември 25, 2020 Отговорено Ноември 25, 2020 Катаната си е нормален solid-state усилвател, а не моделиращ. Единствената modeling част в този усилвател е доста добре реализираната имитация на различни ефекти. Имал съм DSL5CR и смело мога да кажа, че Катаната МК2 100, която също имам, го отвява, и то не само при ниски нива на звука. Като цяло, според мен, Катана може да звучи по-маршалски от малките DSL и Origin комбота на Marshall. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 25, 2020 Отговорено Ноември 25, 2020 1 hour ago, GKuzmanov said: Катаната си е нормален solid-state усилвател, а не моделиращ. Какво искаш да кажеш с това твърдение? Че Katana е всъщност ЛАТ? Само да отбележа, че моделирането може да бъде: -Цифрово, посредством DSP -Аналогово, посредством полупроводникови вериги, които имитират лампови стъпала с различна степен на точност. Цитирай
GKuzmanov Отговорено Ноември 26, 2020 Отговорено Ноември 26, 2020 Искам да кажа, че за да има моделиране, трябва да има модел Цитирай
TONY Отговорено Ноември 26, 2020 Отговорено Ноември 26, 2020 Boss Katana - It's typical Roland/ Boss latest gen design but with a discrete multi FET input stage with analog filters , then a dual port wide dynamic range 24 bit A/D> DSP> 24 bit D/A , but the special Tone magic occurs with the Katana Class AB power Amp voiced to respond like a 60's UK Amp with EL-34 tubes. В крайна сметка, с аналогова част, Катаната пак си е моделиращ амп. Твърдението, че отвява и че свири по лампово от лампови Маршали, ми се струва твърде лично и според мен невярно. Според мен моделиращите Vox VT от модели 50 нагоре, пък отвяват катаните отвсякъде! И между другото 15 ватовите лампови Маршали, изглежда вече не се предлагат по магазините и цените са били по-високи от 800 лв. Цитирай
GKuzmanov Отговорено Ноември 26, 2020 Отговорено Ноември 26, 2020 @TONY Естествено, че мнението ми е субективно, но пък е базирано на пряк, личен опит, удома, а не на четене в ИнтернеДите и гледане на клипчета в Тубите. Опит с VOX VT нямам, нищо не мога да кажа. Както казах, имах DSL5CR, на който смених спикъра с 10" Greenback за да заприлича на Маршал, и пак не си го оставих, за сметка на Katana MKII 100W. И за да не си помислиш, че не съм виждал истински Маршали, имам JCM 900 4100 Dual Reverb re-issue, както и JCM 800 Studio Classic SC20H глави с 4х12 кабинет с Greenbacks, но те са в съвсем друга лига и там Катаната не играе, а малките DSL и Оrigin комбота - съвсем. 1 Цитирай
Ламби Отговорено Ноември 26, 2020 Отговорено Ноември 26, 2020 Очевидно автора на темата слабо го вълнува кой какво има у тях.И аз имам някои работи,но не бия тъпан.Автора на темата е склонен да похарчи 800 лева за амп и риска да си купи 15 вата,като може 120 е много голям.И в двата случая на мен ми е все тая,няма да го плащам аз.Очаквах да има разсъждения аджеба откъде идва якия тон,от лампите ли,от изходящия траф ли и т.н.Разбира се ако държи да е Маршал да си го купува и да му се радва. Цитирай
Freelancer Отговорено Ноември 27, 2020 Отговорено Ноември 27, 2020 Моето лично мнение е, че когато човек иска да има звука на Marshall си купува Marshall, котато иска да звучи като с Fender, си купува Fender. Най-вероятно авторът на темата няма да "уцели" точния усилвател от първия път, няма и да успее да покрие всички харесвани от него стилове и групи с един усилвател и един драйв, но той човек се учи докато е жив. Другият начин е да се ходи на живи участия на групи и да се гледа и да се слуша с какво свирят другите. Така чуваш и как звучи усилвателя в микса и преценката би могла да бъде доста по-реална. 1 Цитирай
synchu Отговорено Ноември 27, 2020 Отговорено Ноември 27, 2020 Въпросът е, че авторът вероятно иска да звучи като Marshall JCM/JMP/JTM, което е звукa на Marshall.... Цитирай
GKuzmanov Отговорено Ноември 27, 2020 Отговорено Ноември 27, 2020 Преди 2 часа, synchu написа: Въпросът е, че авторът вероятно иска да звучи като Marshall JCM/JMP/JTM, което е звукa на Marshall.... Точно така! И този звук с 800 лв няма как да го постигне, защото евтините Маршали просто не звучат като класическите модели. Затова и за тези пари горещо препоръчвам Катана. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 27, 2020 Отговорено Ноември 27, 2020 On 11/26/2020 at 9:25 AM, GKuzmanov said: Искам да кажа, че за да има моделиране, трябва да има модел Мисля, че на един от виртуалните усилватели, катаната все пак моделира нещо като Маршал, както правят повечето моделиращи неща (неизбежно). 2 Цитирай
TONY Отговорено Ноември 27, 2020 Отговорено Ноември 27, 2020 И истината е, че Катана не имитира по-добре Маршал звука, като епитом на класическите Маршал усилватели, спрямо Marshall dsl 15( но това елеметарно нещо, явно е трудно за някои хора да го разберат), а в крайна сметка - питащият взе ли си нещо или се изниза!? Цитирай
Nikolov05 Отговорено Ноември 27, 2020 Автор Отговорено Ноември 27, 2020 (Редактирано) Не съм се изнизал, чета всичко. Другата седмица ще имам възможност да пробвам Катана 50 в познат и ако ми хареса, по-вероятно е нея да взема, инъче ще събирам пари за Маршала. Редактирано Ноември 27, 2020 от Nikolov05 Цитирай
TONY Отговорено Ноември 27, 2020 Отговорено Ноември 27, 2020 Предлагат ли го някъде нов този Маршал, аз не успях да намеря? Цитирай
Recommended Posts