betty73 Публикувано Декември 10, 2020 Публикувано Декември 10, 2020 Здравейте! Знаете ли как се записва подобен клип? Програмите които са необходими за обработка и всичко останало ,за да се получи този краен резултат : Предварително благодаря! Цитирай
wiseppman Отговорено Декември 10, 2020 Отговорено Декември 10, 2020 Правил съм подобни неща за PC с Abobe Premiere. Става и със Sony Vegas. Тук по-трудно е заснимането. 1 Цитирай
musicman Отговорено Декември 10, 2020 Отговорено Декември 10, 2020 Според мен всеки от тези се е записал самостоятелно в къщи и е пратил на госпожата, която ги е направила на филмче. Всяка програма, която има multi cam би трябвало да може да го направи. А до колкото знам всички гореспоменати + Final Cut Pro имат. 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 10, 2020 Отговорено Декември 10, 2020 Аз бих отговорил, че е по-скоро сложно. Особено за човек, който не се е занимавал с видео обработка. Не е като да сложиш 5-10 клипа в една папка на компа, да кликнеш няколко пъти и да стане. Даже изобщо не е така. Дори да не правиш корекции на цветове и да не се оливаш с толкова много маски... дори само аудио синхронизацията на толкова клипчета си е проблем понякога. Цитирай
yamaha Отговорено Декември 10, 2020 Отговорено Декември 10, 2020 (Редактирано) Сега покрай ковида ми се налага да обработвам доста видеоклипове. Миналата седмица имах задачата да събера около 40 деца, всяко записало песента вкъщи с телефон и да ги кача върху сингбека. По принцип няма кой знае каква философия в тези "мулти-клипове", проблемът беше, че видеоредакторът, с който работя има лимит от 10 PiP в единица време и се наложи за около ден да разуча основното от Adobe Premiere, за да мога да ползвам него. Доста се озорих, понеже всяка манипулация беше умножена по 40, а и машината ми не е толкова мощна и след наслагването на 20-я поток вече започваше да лагва, но накрая мисля, че се получи добро клипче и хората останаха доволни. Така че съветът ми е ако имаш възможност да ползваш Премиера-та - като усвоиш интерфейса, лесно се работи с нея. П.П. Всъщност друг голям проблем беше, че всяко дете си беше пуснало началото на записа по различно време и нямах пълен материал за началата, а същото беше и за краищата, но...проявих въображение... Освен това някои клипове бяха в 4к, други във full HD, трети в някакви нестандартни резолюции, с най-различен FPS, някаъде бучаха климатици, имаше разни дефекти или странични шумове тук-там, та се наложи и доста предварителна аудио работа. Понеже е предвидено като поздрав за Коледа, все още нямам право да го качвам където и да е, но ако имате интерес да му хвърлите един поглед, след няколко дена вече ще имам...А иначе Baby Thomas е прав, че не е много елементарна работата...не само със синхронизацията, но и с ефектите - да направиш фейд по различно време на всеки прозорец, да ги завъртиш всичките по някое време, да изкараш солиста или някой дето прави импровизации на преден план точно навреме и т.н. Времеотнемащо е отвсякъде... Редактирано Декември 10, 2020 от yamaha 2 Цитирай
synchu Отговорено Декември 10, 2020 Отговорено Декември 10, 2020 DaVinci Resolve винаги препоръчвам аз Автоматизацията на много от необходимите дейности за такъв клип е на доста високо ниво, но си изисква време за разучаване. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 10, 2020 Отговорено Декември 10, 2020 Това доста го хвалят навсякъде, пък и всеки ритащ срещу малоумниците от Адоби заслужава похвала. Има ли версия за макОС, да взема да го пробвам някой ден ли... Цитирай
synchu Отговорено Декември 10, 2020 Отговорено Декември 10, 2020 Преди всичко за Mac има версия Чудесен софтуер, със съответните си недостатъци тук там Color Grading-a му е топ в индустрията, а възможностите за редактиране последните две години се увеличиха многократно, което беше и критикуваната част. Много съм доволен. Има и фрии версия. "Студио" версията освен повече възможности и по-бърза работа е с безплатни лайфтайм ъпгрейди. 1 Цитирай
wiseppman Отговорено Декември 10, 2020 Отговорено Декември 10, 2020 (Редактирано) Преди 9 часа, Baby Thomas написа: Аз бих отговорил, че е по-скоро сложно. Особено за човек, който не се е занимавал с видео обработка. Не е като да сложиш 5-10 клипа в една папка на компа, да кликнеш няколко пъти и да стане. Даже изобщо не е така. Дори да не правиш корекции на цветове и да не се оливаш с толкова много маски... дори само аудио синхронизацията на толкова клипчета си е проблем понякога. Добрите програми като Premiere, Final Cut, Avid си имат така наречените проксита. Работиш с тях за сложни проекти и после смяташ с изходния материал. А цветовите корекции може да се направят на всеки поотделно, смятат се в определена резолюция еднаква за всички и проекта, може да се направят субклипове . Мултикама в Premiere има функция да синхронизира автоматично клиповете по аудио (ако става), заисваш си ги с мастер-аудиото и готово. С толкова много слоеве може да се прави на части. И задължително със стрипнати дискове, само един започва да "хълца". Премиерата я има и за Win и за Mac. DaVinchi няма толкова мощ иза да работи добре му трябва хардуер на BlacMagic. Победител е само в цената, а някои казват, че има по-добри цветови корекции- той всъщност е създаден поначало само за това, но австралийците решиха да го разширят. Но все още не може да достигне индустриания стандарт за видеоредактиране. Може би съм пристр'астен защото работя с Премиерата от 2-ра версия до сега, но тя заедно с Audition и After FX с които се интегрира, е най-добрата в света с която можеш да правиш качествен композитинг. И аз не обичам много Adobe (CorelDraw ws Illustrator), но тук са най-добри. Редактирано Декември 10, 2020 от wiseppman Цитирай
wiseppman Отговорено Декември 10, 2020 Отговорено Декември 10, 2020 (Редактирано) Ето нещо много набързо: Редактирано Декември 10, 2020 от wiseppman 1 Цитирай
synchu Отговорено Декември 10, 2020 Отговорено Декември 10, 2020 Същите функции за синхронизация на мултикам има и DaVinci. Това за хардуера и нямането на мощ беше вярно преди няколко години, но вече далеч не е така. Все таки, нямам намерение да убеждавам никого. Има достатъчно достъпни материали, DaVinci има и напълно достатъчно функционална, безплатна версия. 1 Цитирай
betty73 Отговорено Декември 11, 2020 Автор Отговорено Декември 11, 2020 Здравейте! С коя програма точно постигнахте този резултат? С някой от продуктите на Abobe ? Оставам с впечатление ,че всички тези видео редактори работят на принципа на флаш програмите.Сърдечно благодаря за насоките! Мнооого благодаря за коментарите! Цитирай
wiseppman Отговорено Декември 11, 2020 Отговорено Декември 11, 2020 Да, разбира се, работата с дадена програма е въпрос на предпочитание. Аз със години работя с Premiere и за комерсиални неща човек би трябвало да познава добре възможностите на съответното приложение с което работи. Не исках да останете с впечатлението, че не обичам DaVinchi. Всъщност Фюжъна го ползваме отдавна. При флаш програмите Adobe (Macromedia) Flash и Director нещата са различни. Те са предназначени за интерактивни проекти и не са концентрирани върху видеото. При тях има повече програмиране с ActionScript, може да се създават изпълними файлове (*.exe), Може да се експортват в *.avi, но вече, както знаем спира поддръжката на флаш в Интернет- заради сигурността. Всъщност тяхното приложение е в Интернет и за презентации. P.S. DaVinchi все пак има големи изисквания за хардуера. Изисква як процесор и много памет, което не е във възможностите на всеки нормален домашен лаптоп или комп. Цитирай
wiseppman Отговорено Декември 11, 2020 Отговорено Декември 11, 2020 Какво може безплатното: DaVinci_Resolve_15_Feature_Comparison.pdf (blackmagicdesign.com) Цитирай
yamaha Отговорено Декември 16, 2020 Отговорено Декември 16, 2020 Досега не съм ползвал ДаВинчи, но съм чел доста добри отзиви и ревюта и знам, че има съпоставими по брой и ефикасност опции с платените програми. Това, което се каза по-горе за предпочитанията го споделям напълно - кой с каквото си е свикнал, върши му работа и му харесва, нека работи с него, а същото важи и за програмите за смесване и обработване на аудио. Щом дадена програма не те спъва при работата и бързо действаш с нея, не виждам много смисъл постоянно да скачаш от една платформа на друга, освен ако не разполагаш с много свободно време и искаш постоянно да разучаваш нови продукти. А относно оня клип с многото деца дето ме озори, грешката ми беше, че не си направих труда преди да наредя клиповете на децата, да рендерирам всичките в еднаква резолюция и FPS, но от тук нататък ще го правя ако трябва да подреждам повече от 15-20 броя, които вървят в синхрон. Всъщност вече ми разрешиха да кача клипчето и който има интерес може да му хвърли един поглед. Не е много огладено понеже имаше срок за предаването му, а и някои функции на "Премиера"-та ги учех в движение, но като цяло бива. П.П. Някой да ме открехне как се вмъква клип в пост, че никъде не намерих тая опция. 6 Цитирай
Recommended Posts