Voidhanger Публикувано Ноември 17, 2020 Публикувано Ноември 17, 2020 Здравейте колеги! Предстои ми закупуване на аудио интерфейс и се колебая между следните: Focusrite Scarlett 2i2 3rd gen Yamaha Ar03 Kurzweil Unite-2 Behringer UMC204HD За съжаление за Kurzweil-a не намирам изобщо никакви ревюта из нета, само едно сравнително видео на румънски между Focusrite Scarlett 2i2, в което Kurzweil звучеше много по-добре. Yamaha също добре се представя. За Focusrite четох и хвалебствия, но и доста негативни, с това че след някой месец почвали проблемите, но до доколко е така и дали е масово - не мога да кажа. Ще съм благодарен, ако някой има впечатления от тези, а може да предложи и друго до 250 лева максимум. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 17, 2020 Отговорено Ноември 17, 2020 (Редактирано) Аз не мога да си представя, как на видеоклип се чува, че една звукова карта е по-добра от друга. Не вярвам твърде много хора, да направят разлика при тези условия между запис, направен с топ студиен интерфейс и такъв направен със Sound Blaster. Ако приемем, че микрофонните предусилватели имат някакви отличителни неща при клипинг/ограничаване, добре, но все пак една звукова карта може да се ползва и с външни. Редактирано Ноември 17, 2020 от Evtim Djerekarov Цитирай
Voidhanger Отговорено Ноември 17, 2020 Автор Отговорено Ноември 17, 2020 (Редактирано) Е и аз същото си помислих, но осезаемо едното беше по-добро от другото, сигурно е пипнато нещо, щото румънците май имат нещо общо с Kurzweil - болшинството писаници в нета са на румънски. Абе така или иначе това ми е занимавка вкъщи, не е нещо професионално, така че ще ми свърши работа. Май ще се насоча към Focusrite, поне е по-изпитано от другото. Редактирано Ноември 17, 2020 от Voidhanger Цитирай
yamaha Отговорено Ноември 17, 2020 Отговорено Ноември 17, 2020 (Редактирано) Абе и аз не мога да си представя как един най-обикновен захранващ кабел за 220V с дължина метър и половина и цена $$$ ще ми подобри драстично качеството на аудиото (каквато му е рекламата), ама явно има извънземни дето чуват разликите когато кабелът преподрежда атомите да вървят паралелно само в една посока. А сега по темата - аз ако си избирам аудио интерфейс, ще наблегна на стабилността на драйверите, броя канали и екстрите, които ме интересуват, битове, килохерци и разбира се бюджета, с който разполагам. Редактирано Ноември 17, 2020 от yamaha 1 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 17, 2020 Отговорено Ноември 17, 2020 Едно от най-дразнещите неща на повечето интерфейси от този клас е наличието на потенциометри вместо пррвключватели за регулиране на нивата, което прави повтарянето на един и същи сетъп невъзможно. Цитирай
Voidhanger Отговорено Ноември 17, 2020 Автор Отговорено Ноември 17, 2020 Относно кабели и т.н не искам да започвам, че темата е дълга Бюджета ми е 250 макс, ама много макс. Харесва ми и на Native Instrumenets Komplete Audio 2. Избор има, ама кое да е...Гледам да са 192 kHz / 24 bit, Kurzweil е 96 така че отпада. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 18, 2020 Отговорено Ноември 18, 2020 Защо отпада? Можеш да чуеш разлика между 96 и 192 кХц или имаш пари за 2ТВ ССД? 1 Цитирай
axel Отговорено Ноември 18, 2020 Отговорено Ноември 18, 2020 192 кхц е абсолютно излишна опция и има много по-важни параметри, на които може да се обърне внимание. On 11/17/2020 at 1:55 PM, Voidhanger said: ....... Ще съм благодарен, ако някой има впечатления от тези, а може да предложи и друго до 250 лева максимум. Аз лично имам впечатления от моделите на Аудиент и бих ти препоръчал да ги включиш в списъка ти, като имат два модела в този ценови клас. Цитирай
Voidhanger Отговорено Ноември 18, 2020 Автор Отговорено Ноември 18, 2020 (Редактирано) Audient ще ги прегледам, мислех че само по-скъпи модели имат. Audient ID4 ли? Хмммм, Аудиент като че ли е по-добрият избор. Ще се поровя още малко преди да купя каквото и да е, още повече че иде черен петък. Редактирано Ноември 18, 2020 от Voidhanger Цитирай
axel Отговорено Ноември 18, 2020 Отговорено Ноември 18, 2020 И Ево 4, ако ти трябват два микрофонни. Цитирай
Voidhanger Отговорено Ноември 18, 2020 Автор Отговорено Ноември 18, 2020 Изобщо не ми трябват два микрофонни, четейки относно Аудиент няма спор, че е по-добрият избор. Благодаря, точно това ми трябва, нямам тужда от два входа за микрофон или инструменти. Ще купувам и миди клавиатура/ контролер, спрял съм се на Novation Launchkey mini 25, щото ползвам Ableton. Цитирай
Voidhanger Отговорено Ноември 18, 2020 Автор Отговорено Ноември 18, 2020 (Редактирано) Тъй като ползвам guitar rig за записи, поразрових се и навсякъде казват че Audient-a не се разбира добре с Vst и плъгините. Редактирано Ноември 18, 2020 от Voidhanger Цитирай
Voidhanger Отговорено Ноември 19, 2020 Автор Отговорено Ноември 19, 2020 Както и че доста от тези интерфейси създават проблеми с Windows 10. Май ще се наложи вдигане на бюджета. Какво мислите за Solid State Logic 2? Най-вече ме интересува съвместимостта и работата с Guitar Rig и подобните, Ableton и Reaper. Цитирай
synchu Отговорено Ноември 19, 2020 Отговорено Ноември 19, 2020 Ако търсиш стабилност на драйвери и ниска латенция под Windows - RME. Останалите всички са ок като функционалност, но RME e друга категория, като става въпрос за стабилност. Цитирай
Voidhanger Отговорено Ноември 19, 2020 Автор Отговорено Ноември 19, 2020 (Редактирано) Ама там и цените са други. Е какво се оказва - нищо от по-евтините не става за запис на китари в Windows 10 ползвайки vst/amp sims? Не искам нищо друго, освен да си записвам за кеф гаден блек метъл. На стария ми комп, който беше със windows xp и 1гб рам съм го правил и то без никакви външни аудио карти - китарата директно в компа, reaper, guitar rig и ez drummer. Та сега си направих комп за 2000 и не мога да го прравя същото? Все пак се надявах, че това ще допринесе за нещо, а то се оказва че тия кутийки не работят едва ли не. Редактирано Ноември 19, 2020 от Voidhanger Цитирай
Recommended Posts