Lighthammer Публикувано Май 6, 2007 Share Публикувано Май 6, 2007 Та значи слушам си аз туй парче - Jeff Healey Band - Hoochie Coochie Man и ми се ще да мога да докарам подобен тон, а процесорните ми овърдрайв или други подобни леки изкривявания звучат глухо, така че стигам до извода, че ми трябва нещо друго. И така въпроса ми е какво ми трябва? Някое "блусарско" камионче или определено кубе? Китарката ми е скуайър стратокастер с редовно сменяни струни и звучи прилично, така че не мисля, че проблема е в нея, или поне по-голямата част от него не е в нея. Мерси предварително. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
soundcraft Отговорено Май 6, 2007 Share Отговорено Май 6, 2007 поиграй си с екюлайзера,пробвай да сложиш лек хорус и къс ривърб... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Май 6, 2007 Share Отговорено Май 6, 2007 Китарката играе много важна роля, както и вида драйв. За съжаление от твоята китарка е доста трудно да го докараш, поне според мен. Скуайърчето има много остър тон и адаптерите му не са от най-читавите. Все пак игрички с еквалайзера и ефектите биха пооцветили звука, но иначе с китарка с читави адаптери би било доста по-лесно... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RockoBG Отговорено Май 6, 2007 Share Отговорено Май 6, 2007 Може да се дължи на това, че Джеф Хейли е сляп. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lighthammer Отговорено Май 6, 2007 Автор Share Отговорено Май 6, 2007 Е незнам ама дори с тоя уникален начин на свирене пак може да сложи сума ти блусари в малкия си джоб. А иначе мерси за съветите, вече почват да дават резултати. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nasius0123 Отговорено Май 6, 2007 Share Отговорено Май 6, 2007 Като стана въпрос за скуеара,мислите ли наистина че смяната на адаптерите ще направи китарата добра било то за блус или каквото и да е Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
soundcraft Отговорено Май 6, 2007 Share Отговорено Май 6, 2007 (Редактирано) ако сложиш двигател Мерцедес на Трабантче,става ли то Мерцедес?М/у другото,Джеф Хейли свири със Скуайър... Редактирано Май 6, 2007 от soundcraft Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio_k Отговорено Май 6, 2007 Share Отговорено Май 6, 2007 Линка не ми се отваря,но съм чувал други неща на гореспоменатия.За хубав блус саунд си трябва свястна китара,добро кубе(лампово по възможност) и евентуално някое камионче от тип бустър.С процесов евентуално може да наподобиш нещо. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Май 6, 2007 Share Отговорено Май 6, 2007 Трябват кинти.Със обиновен скуаиър за 200 кинта и процесор (освен ако не е някой наистина многог хубав) трудно ще изкараш тоя звук.Трябват хубав лампов усилвател,хубава китара и пръсти.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Май 6, 2007 Share Отговорено Май 6, 2007 със обикновен скуаяр и готин лампов амп лесно се вади малмстиински звук, но не и блус - за блус трябват други "блусарски" адаптери с много аутпут в средите Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Май 6, 2007 Share Отговорено Май 6, 2007 Джеф Хейли си е изрод отвсякъде! Невероятен китарист, пее готино, супер песни!! От много години съм му голям фен - свирим едно негово парче - "CRUEL LITTLE NUMBER". Точно той звучи много специфично, не съм се интересувал с какво точно свири, но никога не бих го сгрешил - достатъчно специфичен и уникален е. Сигурно лесно ще се доближиш до тона му, но да го направиш като него - това вече ще е проблем Така си мисля ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Май 6, 2007 Share Отговорено Май 6, 2007 Наистина убийствен блус тон. Не бях чувал за този китарист - свири с китарата разположена хоризонтално. Като хавайска. Може би я държи така, защото е сляп, не знам, но звукоизвличането му определено е доста по-различно то стандартното и може би тонът му е готин и уникален именно заради това. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
soundcraft Отговорено Май 6, 2007 Share Отговорено Май 6, 2007 ето оборудването на въпросния,но без подробности... Jeff Healey- guitar-Fender Squier Stratocaster strings-Custom gauge .010, .014,.018, 032, .044,.056 - relativelylow action. effects-Wah Wah, Overdrive, Equaliser,Flanger amplifiers-Marshall, Matchless pickups-Rod Evans custom high output low noise pickups Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Май 6, 2007 Share Отговорено Май 6, 2007 (Редактирано) ^^ Да! той свири "нормални" китарни блус рифове, но самия начин на свирене, е адски специфичен - уж блус, уж познати неща, а в същото време много различни! Просто уникален катил! Аз още като го чух - веднага ми допадна, а това рядко се случва на първо слушане да се впечатля толкова много! Шапка му свалям ! Мисля, че бандата му участва и свири във филма "Крайпътна къща" (ако не се лъжа). Редактирано Май 6, 2007 от visiondann Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lighthammer Отговорено Май 6, 2007 Автор Share Отговорено Май 6, 2007 (Редактирано) ^^ Да! той свири "нормални" китарни блус рифове, но самия начин на свирене, е адски специфичен - уж блус, уж познати неща, а в същото време много различни! Просто уникален катил! Аз още като го чух - веднага ми допадна, а това рядко се случва на първо слушане да се впечатля толкова много! Шапка му свалям ! Мисля, че бандата му участва и свири във филма "Крайпътна къща" (ако не се лъжа). Точно...за всичко казано де. А саундтрака, който иска може да си дръпне от тука - пиратлъци аут! Редактирано Май 9, 2007 от MDFk Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts