Jump to content
Българският форум за музиканти

Lighthammer

Members
  • Мнения

    63
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Lighthammer

  1. Това със сигурност е така, ако гониш някакво по-професионално качество. Аз въобще не съм имал това за цел. Просто си пуснах един ритъм и записах разни нещица отгоре заради фън-а.
  2. Много благодаря за отзивите. Infinity, забравих да ти отговоря. Да си призная, май малко ме домързя да мисля и бас. Но всеки е свободен, ако реши да добави такъв. Мисля, че в сайта съм го оставил на свободен даунлоуд. Ако не съм, мога да го пратя на който пожелае.
  3. Не е с "Джаксън"-а, със "Скуайър"-чето е. Иначе благодаря за добрите думи.
  4. Lighthammer

    Game of Thrones theme

    С подръчни средства - евтина китарка, евтин процесор, но пък много се забавлявах, докато го правех. Надявам се и вие да се забавлявате. http://soundcloud.com/iliyan-stanchev/game-of
  5. По-лошото при днешните младежи е, че не приемат съветите от по-опитните батковци. На 16-19 се мислят вече за спецове, а какво ли ще стане по-нататък? Приятел, който преподава китара ми е споделял как деца в 5-ти клас са заявявали, че прекратяват с уроците по китара, защото вече нямало какво да научат. Но това е една друга тема. Не се притеснявайте за флууд-а, всякаква информация ни е ценна. Още повече като разбрахме, че повечето басисти са големи пичове.
  6. Много ви благодарим за отговорите, наистина са ни от голяма полза. Най-вероятно изборът ще падне върху Крюгер-а, защото човекът не бърза с покупката, а и не му трябва чак толкова голяма мощност като на Ашдаун-а. Брей да му се невиди, басистите май са по-отзивчиви и обективни от китаристите! Мерси още веднъж, пичове!
  7. Пускам темата от името на един приятел, който има нужда от комбо и може да си позволи такова в тоя ценови клас, но и той като мен не е много в час с басовата техника и търси съвет. Линк в Томан за Крюгер-а Линк в Томан за Ашдаун-а Свири предимно леки неща, въртящи се около около поп-а, басът му е Корт C4 - 4-струнен с идея за ъпгрейдване към 5-струнен. Не използва слап техника. Ако някой има преки или преносни впечатления за тия усилватели (приемат се и предложения за други), ще ни бъде много полезен със съвет. Благодарим предварително.
  8. Страхотна работа - на музиканти, на озвучители, на организация.
  9. На мен много ми хареса! Keep goin'!
  10. Еее подобни отговори не могат да не стимулират творческия процес! Ще поработим по въпроса!
  11. Цък Това е едно кратко акустично интро, което живот и здраве по-нататък мога да включа към някоя песен. Жичкаджия съм по принцип, но ми хрумват от време на време и разни по-лирични неща. Записвано е с акустичен симулатор, за това не претендирам за убийствен звук. Аз лично много си го харесвам, дано и на някой друг му хареса. Ако не, здраве да е. И наздраве!
  12. Хахаха... струва ми се, че напълнихме БГ с трашари, свирещи в момента нещо друго. И репетициите сигурно навсякъде протичат, като не-трашарите в групата се опитват да озаптят другите, свирещи любимите си песни на някоя група.
  13. Абе вие с кво се занимавате сега?! Я по-сериозно - зарязвайте всичко и да възстановявате тия неща! Супер се накефих аз!
  14. Изравнявам битката на 1 с 4 с моя глас.
  15. Хехехе работата намирисва яко на субективизъм... Ако твоите записи са домашни и изсвирени от дилетант, то аз какво да кажа? Шегата на страна. Според мен, трябва да се спре с това 'туй е по-яко, онуй е калпаво', след като очевидно и двете страни имат фенове. По-скоро може темата да е формулирана, за да се разбере чии фенове са повече. Това не значи, че някой от другите ампове е по-смотан. Разни хора, разни вкусове... Аз лично не гласувам, докато не ги чуя и другите два на живо. Гласувам за тюб ампс сбирка, да си ги мерим като хората!
  16. Гледам, че няма тема за тази серия усилватели, а пък притежавам посоченото комбо вече година и реших да запиша малко семпли за добиване на представа. Първо малко инфо. На линка също има записани звуци с този амп. Китарката е тази, с всичките й посочени атрибути. Чейна е китара - усилвател - см 58 (няма грешка, не е 57), насочен ултра близо към центъра на говорителя (тоест спуснат отгоре ) - евтина звукова карта. Няма никаква обработка, лекият ривърб си е от ампа. Настройки на клийн канала са правени - волюм на около 10 ч., пообрани среди... Малко след началото включвам bright опцията на усилвателя. Свирено само на нек адаптера, разбира се. Clean Всички настойки на мръсния канал са на 12 ч. - гейн, волюм, високи, среди, ниски. Не съм използвал more gain опцията. Dirty Надявам се темата да е полезна на някой. Извинявам се за техническите грешки при свиренето. Rock on!
  17. Lighthammer

    Джаксън

    Хайде и аз да се включа... не за друго, ми щото свиркам с такава от година вече (само че белия аналог). Чисто и просто ще потвърдя 2-3 мнения. Не бих могъл да направя сериозно сравнение с Ibanez - по мое мнение 'на допир' са просто различни и тук не е много редно да се твърди, че единия тип са по-удобни от другия - в тоя клас де. Бридж адаптера за клийн - тц... Но нек-а лично на мен ми допада доста - топъл е и с прилично оборудване може да ти погали ушенцето. И разбира се, ясно е че е предназначена предимно за хай гейн стъф. Състейн - доста. Сега, дали си заслужава парите ми е трудно да преценя. Може би съм по-склонен да дам отрицателен отговор. Май се продава в момента една такава, само че бяла, на много добра цена, така че в пробата е истината. Дано съм помогнал с нещо.
  18. Бе стига с тия обработки на звук, нечъръл лампа и това е! Движението "metalhammer" набира сила! П.С. Батко Кольо пак изпълва душичките ни със саунд и свирня. П.П.С. Иначе много яка тема, жалко че не успях да се включа, но и аз щях да гласувам за 'Б'.
  19. И отново истината е някъде по средата. Според мен Пешо си го е казал най-добре - професионалните музиканти си вземат хонорара и свирят каквото им поискат. Хората, които правят авторска музика и кавъри свиркат на вход, или на договорка с шефовете. Дефакто проблемите на много от групите в крайна сметка НЕ СА свързани със собствениците на заведения, а с тяхната сериозност и отдаденост (ако щете кадърност също). Ако правиш готина музика, примесена с готини кавъри, хората ти се кефят и т.н., това рано или късно ще почне да работи за теб и ще ти вдигне цената. По някакъв странен начин твоята отдаденост към музиката се усеща от публиката и това е едно от най-яките неща при музикантстването (не съм сигурен дали има такъв израз ). И все пак... Музикантска организация? Това би било супер. С какво точно да се занимава и по-важното КАК, много не ми е ясно. Има много хора с повече опит от мен за тия неща, но една добра формулировка на идеи (може би не на форумно ниво, а на среща на живо), би било добро начало, предполагам подкрепено от много други хора като мен - непрофесионални музиканти, с голяма любов към това изкуство.
  20. Само да кажа, първо, че ефекта е мой и след месечни ходения по мъките и пипане от недотам компетентни хора, за което съм си виновен аз, помолих Митака да го вкара в час, което трябваше да направя отдавна; и второ - наистина съм щастлив, че познавам страхотен човек и техник като него, от който съм научил наистина много неща.
  21. Копаейки си в стари интересни темички, прочетох де що има пост по тази и се питам какво ли ще стане ако отново се извади на бял свят? И всъщност, по-важното, какво се е променило (аз съм по-нов член на форума, и когато сте дискутирали тук, съм правел само бегли опити да се занимавам по-сериозно с музика, сега са малко по-усилени )? Бидейки вече из клубове тук-таме, според мен нещата не са МНОГО по-добре в никакъв случай... Предизвиквам новата дискусия, така го разбирайте.
  22. Още едно парче от същия лайв - T.N.T.
  23. Нюанси - Perfect Strangers Едно изпълнение от лятото. Видео и аудио куалити - на прилично ниво.
  24. Дори на тоя волум звучи убийствено. Честно казано, от всички продукти с марка "Гарланд", които съм чул тук (подчертавам - семпли, а не на живо!), саунда на твойто сладурче ми харесва най-много. Но това си е изцяло лично мнение. Малка промяна... не бях чул семплите на колегата sw1tched. Вече имам 2 Гарланд-а на първото място.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.