bigpoppa Отговорено Юни 5, 2014 Share Отговорено Юни 5, 2014 Хора... аз да се върна на въпроса пак! Вокала ми бяга от инструментала не е в ритъм, темпо, както искате го наречете.Все едно съм пуснал някой музикален инвалид да драчи без да е в ритъм.На старите версии не го имах този проблем... а да... става въпрос за Аудишън ЦС 6!!! Моля ако някой знае как да коригирам грешката да помага. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
edgecrusher Отговорено Юни 6, 2014 Share Отговорено Юни 6, 2014 Най-вероятно имаш проблем с латенцията на компютъра. Провери си аудио драйвера и се увери, че използваш правилния. Програмата е сравнително лека и не би трябвало да има проблем при ползване с днешните машини. Аз съм записвал на Пентиум 4 с 512 Рам преди 100г. и си работеше нормално. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bigpoppa Отговорено Юни 6, 2014 Share Отговорено Юни 6, 2014 С външен интерфейс съм, през него минават и микрофона (понеже е лампов) и слушалките. В самата програма съм пуснал всичко как си трябва инпут/аутпут битс. сичко... Ше можеш ли да ми обясниш за "латенцията", че ми е малкооо... абе не знам за k'во става въпрос ( а и мисля, че наистина най-вероятно проблема идва от там) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юни 6, 2014 Share Отговорено Юни 6, 2014 Asio & Latency Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bigpoppa Отговорено Юни 6, 2014 Share Отговорено Юни 6, 2014 Нещо не е наред и не мога да разбера какво... При ММЕ латенцията я намалям до минимум (в случая 30) забавянето намаля, но не изчезвча.При АСИО пак има забавяне, а като намаля латенцията и почва да забива дори се рестартирва аудишъна (АСИО-то ми е ASIO4ALL).Не мога да повчрвам ако е от компа, защото процесора ми е i5 2.7 gHz с възможност за вдигане на скороста при нужда до 3 и нещо (щото е i5).Ползвам звукова карта външна на Behringer U-PHORIA UMC22 а микрофона ми е лампов и много ясно минава през интерфейса, като са на една и съща марка - Behringer...Не мога да вдяна защо по дяволите става така !?!Моля ако някой по-навътре в нещата може да помага, да помага.!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mairomaster Отговорено Юни 6, 2014 Share Отговорено Юни 6, 2014 Какво е това MME? Картата няма ли си нейни драйвъри, които да работят стабилно с ниска латенсия? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юни 6, 2014 Share Отговорено Юни 6, 2014 Надали е от компа, достатъчно корав е да записва 2 канала. MME за музициране не става, забрави го. То е за аудио/видео конферентни софтуери, където не ти трябва запис/възпроизвеждане в реално време. Тази измишльотина ASIO4ALL също е по-добре да се избягва, освен в краен случай (ако нямаш приличен аудио интерфейс с АСИО драйвер). Сложи си "оригиналния" драйвер BEHRINGER_2902_X64_2.8.40.zip и пробвай с него. Той е по АСИО технологията и би трябвало да е с минимална латенция. Трябва да имаш предвид, че е от значение също DAW софтуера, настройките му, настройките на АСИО драйвера (някой път трябва да се пипа отделно, не само от DAW), плъгините които се ползват... Не е рокет сайънс, но не е и като да може за час-два да се научи кое к'во що. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bigpoppa Отговорено Юни 6, 2014 Share Отговорено Юни 6, 2014 Златен си брат... веднага се залавям. Само, ако не е нахално, ше можеш ли да ме светнеш за т'ва последното DAW софтуер и настройки ендо друго за д ане напраа некоя беля. И отново благодаря... помогна много. А... да! Иначе т'ва ASIO4ALL да го махам от компа викаш ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юни 11, 2014 Share Отговорено Юни 11, 2014 Махай смело и тествай с "оригиналните" драйвери на картата, които ти линкнах. За настройките трябва да почетеш, помислиш, попробваш... Някои от тях важат за навсякъде, други са специфични за твоите хардуер/софтуер. Както вече писах - не е толкова елементарно и си иска време и опит. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
samohvalko Отговорено Март 5, 2015 Share Отговорено Март 5, 2015 Здравейте, не съм професионален музикант или певец, но обичам да се записвам върху различни инструментали. Наскоро си взех нов лаптоп, с кой имам някои проблеми при използването на горепосочената програма. Първото е, че като вмъкна инструментал в мултитрак сесията не ми дава да запиша гласа си отдолу защото -sample rates на слушалките, микрофона и лаптопа се разминавали, доколкото разбрах. Уедналявам ги и пак същото.- другият проблем е че и се забавя гласа, тоест аз пея на местата, които трябва, но има някакво закъснение и върху унструментала звучи не на място, все едно закъснявам. Моля за помощ от някой, който е работил с тази програма. Благодаря предварително. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mrtoi Отговорено Март 20, 2016 Share Отговорено Март 20, 2016 Здравейте! Използвам за запис програмата Adobe Audition CS6. Да обаче, ако искам да запиша трак с китара и ефект overdrive да речем, по време на записа не чувам ефекта, а само чист звук от китарата, а овърдрайва трябва да го добавя след записа като ефект. За ефекти използвам програмата GTR 3.5. А пък другата програма, която също използвам Guitar Rig, Адоба изобщо не я вижда. Та въпросът ми е каква програма ще ме посъветвате да използвам, за да мога докато си записвам китарата, да я чувам със звука на ефектите, които съм избрал от програмата GTR 3.5, или някоя друга подобна? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
presly Отговорено Март 21, 2016 Share Отговорено Март 21, 2016 Прочети из гугъл с ключови думи: мониторинг, ASIO, латенция. + задължително хелпа на Адоба, даже почни с него. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Teo 1 Отговорено Юни 3, 2018 Share Отговорено Юни 3, 2018 Аз съм един консервативен потребител на Adobe Audition 1.5. Когато записвам инструментала ми е лесно, каквото ниво искам- се записва, без шумове и особена промяна на качеството. Но като записвам гласа, на по-ниски нива се записва с по-добро качество, но е много ниско нивото,и се налага после да свалям нивото на инструмнтала, което влияе пък на неговото качество. Въпроса ми е- как да вдигна нивото на вокала с Adobe Audition 1.5, и да бъде "по учебник", а не някаква аматьорска импровизация. Благодаря ви. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юни 15, 2018 Share Отговорено Юни 15, 2018 Дефинирай "по-ниски нива" - колко точно и спрямо кои (явно по-високи) е по-добре? Силата на входния сигнал се гласи от преамп гейна на аудио интерфейса. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Teo 1 Отговорено Юни 17, 2018 Share Отговорено Юни 17, 2018 Baby Thomas Например... .записвам си гласа, вокала до някакво ниво,...и после го вдигам по два начина с Effects.....Amplitude....Dinamics Processing............VocalComp-24 +12 db fast......... или Effects...Amplitude...Normalize Въпроса ми е, мога ли да ги използвам и двата начина едно след друго ? Или има ли значение,кое ще направя първо ? Другия въпрос ми е- с кое точно "орязвате" пиковете, за да стане вокала "подстригнат на бритонче" ? Нещо бях чел,че първо трябва да се орежат пиковете, и после да се вдигне нивото ? Благодаря-поздрави Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts