Mechanize Публикувано Юли 18, 2019 Публикувано Юли 18, 2019 Искам да попитам, с какъв Contact Cleaner мога да си почистя електрониката на усилвателя. Да ми кажете дали G-22 върши работа или друг който може да го постигне. И да ми дадете съвет, кое мога да пръскам? имали елементи, за които трябва да внимавам за да не се развали някоя част? дали само потенциометрите или мога да напръскам и част от платката за да мога да освежа максимално електрониката на усилвателя тъй като е на повече от 10 години. Цитирай
Mechanize Отговорено Юли 19, 2019 Автор Отговорено Юли 19, 2019 Не, но понеже е на повече от 10 години искам да го освежа. В интернет хотара пишат, че с този спрей може да се освежи много добре, защото премахва прах и друга мръсотия, кочто се е натрупала от времето. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 19, 2019 Отговорено Юли 19, 2019 G-22 е идеален, аз с такъв фъскам. Той е за потенциометри, суичове, жакове, релета (ако има достъп до контактите). По описанието ми се струва, че G-24 би бил подходящ за останалите неща: Quote Safe for most plastics and materials. High effectiveness in cleaning every sensitive part: removes greases, oils, dust and dirt leaving no residue and obtaining perfect dry surfaces. Suitable for cleaning magnetic tape heads, potentiometers, sensitive components and PCBs. Цитирай
Mechanize Отговорено Юли 19, 2019 Автор Отговорено Юли 19, 2019 Имали опасност за самата платка? Аз, гледах в интернет, че някои хора пръскат по цялата платка, но незнам дали са специални модели. Цитирай
lyubohar Отговорено Юли 19, 2019 Отговорено Юли 19, 2019 Любопитно ми е къде ще отиде тази прах,като напръскате с нещо? Ако е пък има чак толкова много прах-една мека четка и накрайник на прахосмукачка ще свършат работа. Ако пък прахосмукачката е от старите с извод за духане още по добре. 1 Цитирай
Nikolov_76 Отговорено Юли 19, 2019 Отговорено Юли 19, 2019 " освежаване" на усилвател?!?!? Това да не е фикус???? 1 2 Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 20, 2019 Отговорено Юли 20, 2019 Ако има замърсявания от органичен характер по електрониката или натрупвания от флюс от презапояване, се чисти със изопропилов алкохол (и се четка с четка). Такъв алкохол са например спрейовете G-20. Ако има прах, се издухва с компресор и понякога се маха с четка. С четките трябва да се внимава, особено при SMD компоненти, които можете да откъртите лесно от платката. При мръсни потенциометри или ключове, може да се ползва също почистващ спрей. Добре е да се спазва един принцип - първо съхо (въздух, механично) и чак след това мокро (спрей). Няма смисъл да мокрите кълбета от прах - спреят няма, да ги разтвори. При проблемни компоненти (потенциометри, хъркащи или неработещи поради износване или повреда), никой спрей няма да помогне - сменят се потенциометрите с нови. Важно е, да ползвате почистващ спрей, а не проводящ, защото ще си измените съпротивлението на потенциометрите. 1 Цитирай
synchu Отговорено Юли 21, 2019 Отговорено Юли 21, 2019 ^^ Аз продължавам да мисля, че ако нищо му няма - пръскане, мазане и каквото и да е няма много смисъл. Просто редовно се бърше домашната прах и така. 1 Цитирай
Heartman Отговорено Юли 22, 2019 Отговорено Юли 22, 2019 За пръщяти потенциометри ползвам контактния спрей на Филипс Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 23, 2019 Отговорено Юли 23, 2019 Не казвам нищо лошо за продукта, но е странно, че на контакт клийнър са нарисували вериги на велосипеди, панти на врати и т.н. На сайта им пък има само снимка... Някой ако може да помогне с превода на това: Цитирай
Heartman Отговорено Юли 23, 2019 Отговорено Юли 23, 2019 Аз казвам че ми е вършил работа, а защо има такива рисунки?Вероятно маха мизерията от тях.Сега тези неща без смазка не работят, ама това почиства.То и на потовете слагат графит за по-добър контакт.Не знам. Цитирай
Recommended Posts