Jump to content
Българският форум за музиканти

Mechanize

newbies
 • Posts

  17
 • Joined

 • Last visited

Previous Fields

 • Инструмент
  Electric guitar

Mechanize's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

0

Reputation

 1. AVT 50 захранва лампата само с 120 волта. Видях, че други от тази поредица valvestate захранват с 300+ волта. Мога ли да му пусна повече волтове? И какво би станало ?
 2. Също така, започва да издава подобен пищящ звук, когато докосна кабела на говорителя. Това нормално ли е?
 3. Усилвателя ми харесва много, чудех се дали има някои модове които да го отворят повече. А за смяна на частите, питах защото когато го взех известно време свирех без да съм го пипнал, но ми се струваше, че има проблем. Потърсих в интернет симптомите и реших да сменя някои части. Смених филтър кондензаторите, главният транзистор на изхода, на малката отделена платка и всички компоненти върху нея. И усилвателят стана друг, преди беше нестабилен, небалансиран, не се контролираше, звукът беше муден. А сега няма подобни проблеми. Понеже не съм техник, но се справям с обслужването, се чудех дали някои части които трябва да се сменят профилактично, за да ги сменя. Иначе тествах волтовете и навсякъде ми изкарва правилни стойности. Но сега има и един проблем, който не мога да разреша. Когато включа слушалки и усиля звука до край всичко е добре, но в този момент включа ли говорителя, в слушалките се чува ужасно пищене, което намаля при намаляне на звука. Но забелязах че когато си доближавам ръката до говорителя, пищенето се усилва, а когато го докосна пищи още повече. Затова пробвах нещо, допрях кабел към заземяването на шасито на усилвателя, а другия край към корпуса на говорителя и пищенето спря. Искам да попитам на какво се дължи това и дали трябва да заземя корпуса. Дали магнитното поле на говорителя не прихваща някакви смущение, и когато заземя корпуса да го предпазва. Ако някой знае да ме посъветва.
 4. Добре, както и да е с модовете, явно тези solid state усилватели няма какво да им се направи чак толкова. Искам да питам тогава как да разбера дали една интегрална схема е тръгнала на долу, да се разваля. Какви са симптомите? И на колко време е хубаво да се сменят? И не само интегрални схеми, кои часто подлежат на профилактична смяна?
 5. И още нещо, дали ще е възможно да добавя сцена в пред усилвателя, нещо като боост.
 6. Четох в някои форуми, че сцената с лампата може да се преправи, за по-добра работа. Чудех се, дали е възможно да я преправя като на Marshall vs8080? И отново искам да отбележа, че не искам нещо невъзможно. Искам само да подобря звука, колкото е възможно. Защото наистина има неща които не ми харесваха, но със смяна на някои от компонентите звукът се промени драстично, до колкото е възможно.
 7. Това е ясно, аз не търся невъзможното, звук на лампов marshall. А някои съвети, как бих могъл да извлека най-доброто, от това с което разполагаме.
 8. Здравейте, притежавам Marshall AVT50 Combo, и се чудех дали този модел има модове за които някой от вас може да знае. Видях някои модове в чуждестранни сайтове, но те са само по сцената с лампата, като байпасват катодните резистори за повече мощност. Също така четох, че тези схеми на този тип усилватели са доста прости, и ако притежаваш някои знания можеш да преправиш някои от сцените. Ще прикача схемите така че ако някой може да ме посъветва какво мога да преправя за по добър звук, мощност и т.н.
 9. Имали опасност за самата платка? Аз, гледах в интернет, че някои хора пръскат по цялата платка, но незнам дали са специални модели.
 10. Не, но понеже е на повече от 10 години искам да го освежа. В интернет хотара пишат, че с този спрей може да се освежи много добре, защото премахва прах и друга мръсотия, кочто се е натрупала от времето.
 11. Искам да попитам, с какъв Contact Cleaner мога да си почистя електрониката на усилвателя. Да ми кажете дали G-22 върши работа или друг който може да го постигне. И да ми дадете съвет, кое мога да пръскам? имали елементи, за които трябва да внимавам за да не се развали някоя част? дали само потенциометрите или мога да напръскам и част от платката за да мога да освежа максимално електрониката на усилвателя тъй като е на повече от 10 години.
 12. Аз питам за книгата, защото тука в книжарниците я няма, и немога да видя коя е по добра. Но прочетох ревюта и май рок китара for dummies по ми допада.
 13. Благодаря ви за коментарите, някои бяха полезни за това какво точно искам и ще видя какво мога да направя с учителя ,но за начало: Книгата Китара For Dummies полезна ли е? И коя трябва да взема Китара For Dummies или Рок Китара For Dummies?
 14. Аз питам по общо аз си практикувам доста и няма година а мога да свиря анастасия на слаш и други по сложни песни и гледам различни уроци по китара в интернет на англйски , но всеки показва различни неща и незнам дали всичкото това ми трябва, защото някои хора викат че не всичко ми е нужно. Просто искам да знам по точно кои неща да уча с някаква цел а не да си губя времето за неща които не ми трябват. Тоест да ми препоръчате уроци в интернет или книги които мога да намеря, които да са по точни например за леад китара и да не пише странични неща ако ме разбирате.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.