Baby Thomas Отговорено Ноември 12, 2012 Отговорено Ноември 12, 2012 Аз най-сетне успях да си взема и последните два модела, които исках да пробвам - Everly B52 & Ernie Ball Cobalt: И двата модела са относително скъпи (колкото Еликсир). Дават ги, че са от специални сплави с по-висока сепен на магнетизъм и още една камара маркетингови бръщолевици. Като имам впечатления ще пиша... 2 Цитирай
taktun Отговорено Ноември 13, 2012 Отговорено Ноември 13, 2012 @Baby Thomas Пиши за Ernie ball a дали си доволен.Последно бях с титаниеви от 17лв и изкараха ден до пладне.Повече от Фактор Варна струни-никога. Цитирай
Xoce Отговорено Ноември 13, 2012 Отговорено Ноември 13, 2012 GHS Boomers 10-46. Изключително съм доволен откъм съотношението цена/тон/издръжливост, което предлагат тези струни. Цитирай
Kalmar Отговорено Ноември 13, 2012 Отговорено Ноември 13, 2012 Аз най-сетне успях да си взема и последните два модела, които исках да пробвам - Everly B52 & Ernie Ball Cobalt: И двата модела са относително скъпи (колкото Еликсир). Дават ги, че са от специални сплави с по-висока сепен на магнетизъм и още една камара маркетингови бръщолевици. Като имам впечатления ще пиша... Кобалтовите много ги хвалят, ама да видим... За мен до сега нищо не е било Ernie Ball RPS Slinky. Макар да съм доволен и от DR, Ърни имат по-малко напражение и звучат по-добре. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 13, 2012 Отговорено Ноември 13, 2012 @taktun Аз титаниеви си взех от САЩ и изкараха дори по-малко. Не е от магазина искам да кажа... Цитирай
Kalmar Отговорено Ноември 13, 2012 Отговорено Ноември 13, 2012 Според мен някои модели не са направени с цел да държат дълго. При тях целта е само звученето. Слагаш записваш и хвърляш... Въпроса е дали звучат добре.. 1 Цитирай
Fats Отговорено Ноември 13, 2012 Отговорено Ноември 13, 2012 За акустичната китара 0.0160, фосфорбронз, D'Addario. http://www.daddario.com/DADProductDetail.Page?ActiveID=3769&productid=116&productname=EFT13_Flat_Tops__Medium__16_56 Цитирай
Van Dim Отговорено Ноември 13, 2012 Отговорено Ноември 13, 2012 ^^^ Здравейте, Тези титаниевите за които говорите си ги бях взел на няколко пъти от Фактор-Варна и проблеми не съм имал (а не е като да жаля струните много-много) Общо по темата - поради факта че се потя много и обикновенните струни заминават много бързо моят личен избор са титаниевите на Ърни Бол (10-42 за EADGBA) и струните на Еликсир. Тонът е достатъчно добър за мене (и на моите китари- LP копие, суперстрат) За момента на Фендера си съм с Д'Адарио, и още не съм експериментирал с други струни там, въпреки че първоначалните струни (Фендер) ми звучаха малко по-добре. На акустичната ми - Еликсир поради гореизложените причини. DR съм пробвал от оцветените - синьо и черно и ми звучаха малко мътно и глухо но пък 11/10 точки за визия Доста други модели/марки съм пробвал но нищо не ме е впечатлявало особенно. Поздрави. Цитирай
taktun Отговорено Март 26, 2013 Отговорено Март 26, 2013 Здравеите.Реших да продължа струнната дискусия понеже винаги обичам да експериментирам с нови неща.Вчера минах през Динакорда в Варна да разгледам за нови струни.Бяха докарали Gibson и реших да ги изпробвам.Чесни казано саунда доста ме зарадва.Много свеж тон.Свиря с 10-46 в Ми.Понякога свалям в До (Рядко)Изкам да попитам имали тук някои да е ползвал такива струни? Благодаря. Цитирай
agrogrind Отговорено Март 26, 2013 Отговорено Март 26, 2013 (Редактирано) @taktun Преди време, когато основно свирех в Ми пoлзвах стуни на Gibson BB King Signature. Като за стандартна настройка са перфектни. Много готин тон се докарва с въпросните жици. За други модели най-вероятно някой от колегите тук би споделил мнение , ако е ползвал Редактирано Март 26, 2013 от agrogrind Цитирай
Лими Отговорено Март 27, 2013 Отговорено Март 27, 2013 За любителите на евтини и добри струни за акустична китара препоръчвам D'Addario - аз ги ползвам отдавна, особено тези от по 7лв. Цитирай
genatawa Отговорено Март 27, 2013 Отговорено Март 27, 2013 Абе не съм пробвал кой знае колко много струни, но сега съм с Еликсир 09-42 и като гледам не ръждясват за 1 ден като всички останали които съм пробвал. Т.е. най-добрите с които съм бил досега. Има малко компромис откъм чист звук но това въобще не ми пречи дори си ме радва. Цитирай
Лими Отговорено Март 27, 2013 Отговорено Март 27, 2013 (Редактирано) ^Това са струни с хексагонално сечение на жилото и са по-меки от струни с кръгло сечение при един и същ външен калибър/диаметър, ако китариста си търси определена твърдост. Това дава възможност да се ползват по-дебели струни(хексагонални) с удобна гъвкавост и обратно. Кръгло сечение за по-плътен тон при тънки струни с удобна гъвкавост. Редактирано Март 27, 2013 от Лими Цитирай
taktun Отговорено Март 27, 2013 Отговорено Март 27, 2013 Някой с мнение за тези? Бях им хвърлил око ама ги нямаше в магазина.Освен това ги дават че са до 4 пъти по издръжливи.Може и да стават. Цитирай
Recommended Posts