carnalsoul Отговорено Септември 25, 2009 Отговорено Септември 25, 2009 последно сложих Gretsch 11-49 в момента са в изпитателен срок , ще ги видим 'кво струват Цитирай
Yo The Real Отговорено Септември 26, 2009 Отговорено Септември 26, 2009 Сега съм с Extreme 9, преди бях с някъде около 15-ки... затова третата е била навита... о.О Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Октомври 24, 2009 Отговорено Октомври 24, 2009 9-46 ми паснаха доста добре като дебелина... Само дето са Елексир Тънките ми се изплъзват изпъд пръстите като бендвам. Д`Адриото свършваха о-бързо и звучаха по-зле, но ми бяха по-удобни. При следващата смяна се връщам към тях. Цитирай
Slide Отговорено Октомври 26, 2009 Отговорено Октомври 26, 2009 След като Арията ми пристигна й купих Ямаха 9-42. Перфектни струни за мен. Много приятно звънене имат и ги предпочитам пред Ърни бол. А иначе, ползвам съм Д'дарио, но преди много време. Това, което си спомням е, че ставаха на "приятни" раета. Ърни бол си ползвах повече от 2 години. Не си спомням да съм се оплаквал от тях. (Поне не много). Елексир пък въобще не ги обичам. Мазни ми стоят, не са ми удобни за бендове. Поради тази причина никога не бих си взел такива отново. Без значение дали ще ми звънят, ако ще и година напред. Цитирай
bluelemon Отговорено Октомври 26, 2009 Отговорено Октомври 26, 2009 На новата баница сложих rotosound 10-46 и много ми аресаха, следващия път ще си взема roto blues 10-52 и мисля че ще цепят мрака Малко бендовете с 10-ки ми дойдоха ташкън (досега само на 9-ки съм бичил), обаче вече яко ги опъвам Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Октомври 26, 2009 Отговорено Октомври 26, 2009 А иначе, ползвам съм Д'дарио, но преди много време. Това, което си спомням е, че ставаха на "приятни" раета. ... Елексир пък въобще не ги обичам. Мазни ми стоят, не са ми удобни за бендове. Поради тази причина никога не бих си взел такива отново. Без значение дали ще ми звънят, ако ще и година напред. Хм, като се замисля, съвсем накрая като че бяха "отънели" точно на праговете, ако това имаш предвид под раета. ... А баш! Струна в целофан, братче! Може пък и Ърни Бол да пробвам, от тях още никой не се е оплакал... Май... Цитирай
Slide Отговорено Октомври 26, 2009 Отговорено Октомври 26, 2009 За Ърни бол мога да кажа само, че най-много от тях съм късал, но при условие, че съм ги ползвал най-много време, е нормално. БТУ, като си бях взел пръвия комплект Ямаха ми се сториха много меки и удобни за бендове и си мислех, че си въобразвям, но всички комплекти, които съм си вземал до сега, все са били така. Ама все пак струна, метал, колко меко ще е и ква разлика ще има толкова. Цитирай
edgecrusher Отговорено Октомври 26, 2009 Отговорено Октомври 26, 2009 Някой виждал ли е по българските магазини сигначър комплекта на Кери Кинг, този в който има допълнителна 7ма струна? Вчера си поръчах 4 комплекта такива 10-46 + 52 - 7ма или 6-та за дроп тюнинг. Иначе от поне 8 г. свиря неизменно с Ърни Бол и досега (факт) на съм скъсал нито една струна!!! Цитирай
Yves Отговорено Октомври 27, 2009 Отговорено Октомври 27, 2009 ^ Ще се свържем скоро да ми докараш и на мен Имам чувството, че тва са моите струни...поне на хартия Между другото и аз не съм късал струна при свирене, макар и опитът ми да е доста по-скромен...явно много се гаврите с тях Цитирай
Slacoth Отговорено Октомври 27, 2009 Отговорено Октомври 27, 2009 (Редактирано) А слагали ли сте хибриден стандарт струни (например 9-46) на китара със заключване? Питам, защото последно го правих и ми избяга стабилноста на флоуда, а като ги смених със стандартни десетки (10-46) проблема се оправи. Редактирано Октомври 27, 2009 от Slacoth Цитирай
EAmechaniX Отговорено Октомври 27, 2009 Отговорено Октомври 27, 2009 E, ади сега! Що за въпрос?! Някой път направо ме изненадваш! Много ясно, че ще се разбута флойда... Иначе този размер за 25.5'' мензура, направо заспива. Леко се бендва а при ритмите има плътност на тона. Цитирай
Sad But True Отговорено Октомври 27, 2009 Отговорено Октомври 27, 2009 (Редактирано) ^ Нормално е да ти се размести тремолото. Поиграваш си с пружинките и си решаваш проблема. Иначе аз си свиря с Ernie Ball. На Jackson-a са 10-ки, а на Zvetano-то са 11. Обмислям вариант за 12-ки, но не знам дали ще намеря 7-струнен комплект..... Редактирано Октомври 27, 2009 от Sad But True Цитирай
Slacoth Отговорено Октомври 27, 2009 Отговорено Октомври 27, 2009 (Редактирано) Флойда ми бягаше в случая повече, като "фина инотация", а не като местоположение. При хибридите фината настройка влияе в по-различна степен при отделните струни (като част от обороти/въртене), отколкото при стандартен комплект струни. Това ми бяха съмненията, а не как да си сетъпна китарата. Редактирано Октомври 27, 2009 от Slacoth Цитирай
EAmechaniX Отговорено Октомври 27, 2009 Отговорено Октомври 27, 2009 И това е ясно и нормално... Ако сложиш 11-ки ще е същата работа...в малки граници... Цитирай
Recommended Posts