Jump to content
Българският форум за музиканти

Sad But True

Members
 • Posts

  434
 • Joined

 • Last visited

About Sad But True

 • Birthday 11/16/1976

Previous Fields

 • Инструмент
  китара

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • Skype
  stoyan.trifonov

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Варна

Sad But True's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

53

Reputation

 1. Георги (Металиката) Петров. https://www.facebook.com/Уроци-по-китара-Жоро-Петров-1113278882093608/ Добър учител е.
 2. Т.нар. Manual Mode. Бях така до скоро, но ми се ще да ползвам пълната функционалност на проца. Ама ми писна да танцувам като балерина по педалите. Това също е вариант :), не лош при това :). Благодаря. Въпреки всичко, ще ми е интересно да чуя и други мнения
 3. Здравейте, Порових доста из форума, но не намерих подобна тема. Най-вероятно не съм поровил достатъчно, за което моля да бъда извинен. Проблемът е следния: Имам процесор Boss GT8 (като изключим пре-амповете, другите ефекти са ми ОК), който свързвам по 4 кабелна схема към Marshall AVT50, макар че марката и модела на комбото в случая нямат значение защото проблемът се проявява и при свързване с други комбо усилватели. Та, свързвам процесора по 4 кабелна схема, с оглед да мога да използвам ефекти и преди пре-ампа на комбото. Когато процесорът е в Manual mode, превключването на каналите на комбото е абсолютно безпроблемно и гладко, без излишни шумове и пукания. Когато сетна 2 пача (принципно еднакви), единият с включен драйв канал на комбото, а другия с включен чист канал на комбото, при превключване на пачовете (каналите драйв към чист) се получава моментно рязко усилване на звука и след това вече нивото звука си става нормално. Процесора е с ресетнати системни настройки, пробите са правени на Init Patch, т.е. празен пач, без абсолютно никакви други ефекти, включен е само LOOP-a на процесора. Настройките са: Processor Send Level - 100/200 Processor Return Level - 100/200 Processor Out level Knob - middle. Ще се радвам да получа помощ, с която да разреша този проблем. Оставам на разположение и за въпроси. Благодаря предварително. ПП - Порових доста и из нета (предполагам недостатъчно), но не намерих решение на подобен проблем.
 4. Здравейте, Във връзка с казуса описан ТУК и ТУК, бих искал да ви информирам, че на 18.05 и 19.05 ще се проведе фестивал, като средствата събрани от вход ще бъдат внесени по сметката на малката Тимшел, която се нуждае от операция в чужбина.
 5. Много е тъжно, когато държавата абдикира от задълженията си и се налага да пишем по форуми и фейсбук за да намерим помощ за даден проблем. В случая става дума за дъщерята на барабаниста ни, мой много добър приятел, която трябва да бъде оперирана в чужбина, поради безхаберието и тесногръдието на държавната администрация. За съжаление това е поердният такъв случай. Пълна информация по казуса вижте ТУК. Благодаря предварително на отзовалите се.
 6. Здравейте, Въпросът ми е следния: Какво би станало ако към обикновен микрофон се подаде фантомно захранване ( да речем, че е забравено да се изключи от пулта). Какви ще са последиците за микрофона и за човека, който си допре устните до него? Няма конкретна ситуация, просто вчера ми хрумна този въпрос, докато си разглеждах пулта и видях бутона за phantom power. Благодаря предварително.
 7. Здравейте, Вижте този клип На китарата има закрепено нещо, предполагам, че е някакъв whammy bar, но ми трябва точното наименование. Имам бегъл спомен, че съм виждал нещо подобно в нета, но не мога да го намеря. Благодаря предварително. П.П. Човек се учи докато е жив, дори на правопис ДГИБ
 8. Здравейте, С голямо задоволство искам да спомена, че дебютният ни албум най-после е готов. Песните могат да бъдат чути ТУК Официално албума ще излезе пролетта на 2010.
 9. Както писах по-рано днес във "Фукня"-та, от вчера, благодарение на Zvetano, притежавам ето това. Китарата е правена специално за моите ръчички и трябва да ви кажа, че като я подхванах буквално "заспа" в тях. Тона е много добре изравнен в целия честотен диапазаон. Ето и малко технически данни: Construction: Set Neck Scale: 25.5” Body: Mahogany Neck: Maple – 3 ply Fingerboard: Ebony Nut: Zero fret Nut Width: 59mm U Neck Shape 24 Jumbo Frets 14” Neck radius Black Hardware - Q - parts Schaller M6 Locking Tuners Tune O’Matic Bridge w/ strings thru body Neck Pickup: EMG 707 TW Bridge Pickup: EMG 707 TW Electronics: 2 push/pull volume pots, 2 tone pots w/ Gibson style toggle switch Finish: Opaque Black А ето и още малко снимки: Още веднъж, благодарности на ZVetano за хубавата работа.
 10. Здравейте, Не знам дали тази тема е за тук или за изработка и ремонт, така че ако модовете решат нека я преместят където и е мястото. Имам следния проблем, купих си адаптери EMG 707TW (активни humbucker-single coil режим)и ги свързах по схемата, показана на картинката Когато изключа neck-a от toggle switch-a, и в същото време потенциометъра му е отворен до край , а bridge-a е включен , но потенциометърът му е затворен, neck-a се прослушва, доста слабо, но все пак достатъчно . Това се получава и при обратната комбинация т.е. bridge – изключен от toggle switch-a и с отворен потенциометър и neck включен от toggle switch-a и затворен потенциометър. Когато затворя и двата потенциометъра, независимо от положението на toggle switch-a, шума нараства, звучи така все едно масата е откачена. Пробвах смяна на toggle switch и презапояване на всички връзки ( около 20 пъти) и нищо не се промени, и шума и прослушвнето останаха. Свързвал съм няколко китари с пасивни адаптери по този начин и никога не съм имал такъв проблем. Моля, колегите от форума, който се занимават по-сериозно с електроника, за съвет. Дали аз бъркам някъде и има ли начин да се отстрани този проблем. Благодаря ви предварително
 11. Уважаеми колеги, Бих искал да ви запитам за координатите на гореупоменатия клуб. Също така, за да не отварям нова тема, дали има рок клуб в Русе и дали някой има координати. Благодаря Ви предварително .
 12. Та какво може би сте разбрали от заглавието, пилотната песен от дебютният ни албум е готова. Част от нея се намира ТУК - Enjoy Скоро и другата част от албума
 13. Всъщност, съвсем случайно открих фабриката им, докато се мотаех из Гданск, където съм в момента. Влязох в магазина, който е отпред и имах възможност да пробвам няколко китари, които според моето скромно мнение са на доста високо ниво, което не е толкова чудно, като се има предвид колко известни музиканти ги ползват. Ето го и сайта им. А ето и малко снимки, направени от мен.
 14. Здравейте, Понеже наближава нова година, т.е. време да се правят подаръци, реших и аз да си направя един. Става въпрос за следното, решил съм да си купувам процесор, но се двоумя между BOSS GT-8 и Line 6 POD X3. Ако някой запознат може да ме посъветва, ще му бъда много благодаре и дори ако се видим един ден ще почерпя. Много ви моля, не започвайте словесни престрелки, просто ми трябват мнения, и не ме питайте 'ама що не си вземеш лампа", просто ме кефи процесорния звук. Благодаря ви предварително.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.