Пламен Миланов Публикувано Октомври 28, 2018 Публикувано Октомври 28, 2018 На път съм да завърша един много дълъг и мъчителен период на избор на лампов китарен усилвател (който ще ми е първи такъв). По принцип съм се спрял на няколко модела и съм си изкарал някакви изводи, но ще ми е от голяма помощ ако хора, които имат опит с нисък клас лампови усилватели дадат някое друго мнение. Моделите в този ценови диапазон на които съм обърнал по-голямо внимание са : Vox AC10c1, Vox AC15c1, Laney Cub12r, Fender Blues Jr III, Orange Tiny Terror 15W head, Marshall Origin 20 combo, Marshall Class 5 (head / combo). Усилватели които съм отписал поради някакви си мои съображения са: Marshall DSL сериите и Fender Bassbreaker 15. Ако има собственици на изброените ампове, моля да споделят мнение ,дори на тези които съм отписал. Ако си променя мнението за тях е добре дошло! В момента най-много клоня към Vox AC15c1, Vox AC10c1 и Blues Jr III .. в този ред Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 29, 2018 Отговорено Октомври 29, 2018 Няколко съвета от мен: Предвиди си бюджет за смяна на лампите, почти винаги фабричните са смотани. Досега съм виждал само един, който фабрично има добри лампи; Ако нямаш някаква много специална причина да е комбо - избери отделни глава и кабинет, тъй като имат само предимства пред комбо вариантите; Обърни сериозно внимание на говорителя! Примерно този Vox AC10c1 не стига че е 10", ами и някакъв неясен модел. 1 Цитирай
synchu Отговорено Октомври 29, 2018 Отговорено Октомври 29, 2018 В крайна сметка, усилвател си избираш заради това как ти звучи на теб. Какво мнение се очаква? Всички изброени ги има налични в София, със сигурност са изпробвани, доколкото азбирам и в този ред на мисли - взимаш този, който ти звучи най-добре и това е, така или иначе ги избираш по звук с текущите им лампи и говорители Иначе и според мен глава и кабинет е по-гъвкава конфигурация, но при изброените усилватели - много, много няма алтернатива във формат глава. 3 Цитирай
panhead Отговорено Октомври 29, 2018 Отговорено Октомври 29, 2018 (Редактирано) Един от амповете, които ползвам е Fender Blues Jr Tweeted, Made in Mexico. За предпочитане е пред този с черния толекс. Говорителят е по - добър. Усилвателя е относително лек и лесен за пренасяне. Корекциите са достатъчно опростени. Приема добре повечето стомп-боксове. Отличен е за джаз, фънк и разбира се перфектен за blues. Ползвал съм го и за твърда музика. Свирил съм с Vox AC10 преди време. По - горе беше посочено да поогледаш говорителя. Не е за пренебрегване, че този амп не е английски. Ползвам друга серия на VOX към момента, но мод-ната. Моя избор остава за Fender. П.С. Погледни Laney VC15 - изключително лек. 10"-я говорител покрива добър диапазон от стилове. За разлика от Blues Jr имаш изход за външен амп, AUX IN/OUT, произведен е в Англия. Понякога го предпочитам пред Blues Jr, особено за по-твърда музика. Успех! Редактирано Октомври 29, 2018 от panhead Цитирай
Ламби Отговорено Октомври 29, 2018 Отговорено Октомври 29, 2018 За 1440 лева има бугера трирек и е много повече усилвател от разни фендери,маршали,портокали и т.н.Само проба един до друг дава реална представа кое какво е.Все пак всеки амп,за да го пробваш си е със стокови лампи и или звучи добре или не.Не мисля,че ако пробваш 90 ватов ще си вземеш малък за същите пари.Всяка лампова техника е еднакво капризна и си има особености и неспазването им води до неприятно пращене,пукане,брум и микрофонии.Успех с пробите и избора. 1 1 Цитирай
DaftFunk Отговорено Октомври 30, 2018 Отговорено Октомври 30, 2018 Подкрепям Ламби относно това, че ако пробваш 90 ватов или дори 50 ватов едва ли ще ти хареса по-малкия след това ;-) Голям амп = голям саунд. /само и съседите да са философски настроени / Цитирай
synchu Отговорено Октомври 30, 2018 Отговорено Октомври 30, 2018 Абе да кажем, че не е задължително на всички да им харесва голям амп или пък дуъл, трипъл ректифайър с 1500 функции и дефиниран профил и желан звук на задкитарното устройство. 3 Цитирай
Пламен Миланов Отговорено Октомври 30, 2018 Автор Отговорено Октомври 30, 2018 Ами като цяло гледам възможно най-опростения вариант. Нещо с което да мога да записвам вкъщи, а колкото до свирене на сцена - с микрофон пред ампа. Затова не знам дали и 15 вата няма да дойде много. Може би ще се спра на Вокс AC15h (главата) понеже има режим 1.5 ват и 0.15 ват. Не ми трябват FX Loop на този етап, нито да е 2 канала. Просто амп с приемлив (добър) звук и не много гейн. Цитирай
PlamenM Отговорено Октомври 30, 2018 Отговорено Октомври 30, 2018 Успех да записвате в къщи с 90 ватовия амп. Всъщност в София има много малко места където 90 ватов лампов усилвател би бил полезен. Не че не е хубав. Хубав е. Ама няма да ви дадат да го усилите повече от 3. 3 Цитирай
Fashion Отговорено Октомври 30, 2018 Отговорено Октомври 30, 2018 (Редактирано) Ако имаш възможност погледнти Egnater Rebel-20 Mark II и Egnater Tweaker 15 Head, като Tweaker го има и в комбо вариант. Редактирано Октомври 30, 2018 от Fashion Цитирай
urgent Отговорено Октомври 30, 2018 Отговорено Октомври 30, 2018 То ако става въпрос за глави това май са доста удачни варианти:https://www.thomann.de/gb/hugheskettner_tubemeister_deluxe_40.htm https://www.thomann.de/gb/hugheskettner_tubemeister_18_head.htm на добра цена в момента и по коментарите високо оценени ама няма къде да се чуят за съжаление Атенюатори и всякакви други глезотии по цялото шаси, интересна визия.... 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 31, 2018 Отговорено Октомври 31, 2018 H&K има в Music Division и могат да се пробват. Делукс 40 е доста по-харесван от това, което съм гледал/чувал за тия модели. Джефф Уотърс свири с такъв, че и другия китарист там май и той. Лично аз не харесах 18-ката... П.П. Watts are overrated! :) Цитирай
dimitar_ga Отговорено Октомври 31, 2018 Отговорено Октомври 31, 2018 (Редактирано) В ниския клас Peavey Valveking 212 ми вършеше чудесна работа, даже съжалявам, че го продадох. Ако имаш възможност може да го изпробваш и него. Редактирано Октомври 31, 2018 от dimitar_ga 2 Цитирай
Пламен Миланов Отговорено Ноември 3, 2018 Автор Отговорено Ноември 3, 2018 Благодаря на всички за мненията. Информацията която получавам от форума, както винаги е полезна. Като реша на какво да се спра, като го поръчам и ми го доставят, и тествам, ще дам мнение. Това най-вероятно ще стане декември. Цитирай
Caprycorn Отговорено Ноември 5, 2018 Отговорено Ноември 5, 2018 От изредените в първия пост много горещо препоръчвам Orange Tiny Terror 15 Цитирай
Recommended Posts