Jump to content
Българският форум за музиканти


nazgul

Recommended Posts

Значи като я стартирам тази програма и ми изкарва ей този надпис:

Sorry, but your computer does not fulfill the minimum requirements to run GuitarRig. You need a CPU that supports SSE or Alvitec.

И се чудя дали проблема идва от софтуера или от хардуера. Дали трябва да си кача нещо или нещо със звуковата карта. Ако някой може да ми помогне. Благодаря предварително!

всъщност можеш да опиташ да си пуснеш инструкциите. при мен пишеше същото на AMD XP 1800+ . има една малка програма която тества-пуска този вид инструкции. трябва да се разровя за името и, но ако не се лъжа то беше CUPID или нещо от сорта. кофти е че тази програма трябва да я стартираш след всяко изключване на компютъра отново. не че зарежда бавано - около 500к е, но на мен ми беше ултрадосадно.

успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 1.1k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

аз имам друг проблем с Гитар рига, като го отварям през ФЛ6 и на първата смяна на някой пресет ми я крашва и вади 3-4 различни грешки и изключва програмата. През фл 5 нямам тоя проблем?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Официално заявявам (за втори път!), че който ми даде една-единствена бленда за Гитар Риг, която да е достатъчно брутална, та да става поне за траш метъл, да няма шум и да няма гадни артифакти от нойз-гейта, аз ще го черпя каквото каже.

Имам поне двадесет такива бленди, направих си още толкова, давал съм една от тях на АХЕ и те свирят чудесно, но винаги има дразнещ шум, а в повечето случаи - ВОЙ. Отначало мислех, че шумът е пренебрежим, но той със сигурност не е. После реших, че ще подтискам шума с нойз гейт, но установих, че тогава пък при палм мютинг и заглъхване на струна се появяват артифакти, които са по-дразнещи от самия шум (Noise Gate: attack = 1, release = 1)

Ако ти хареса моя звук с удоволствие ще ти пратя блендата, в случай че още не си се оправил с гир-а... шум няма изобщо...

 

може да чуеш в г-мейл в моя лейбъл...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Имам проблем на една машина с вграден звук, който се идентифицира из ХР като VIA AC '97 (не съм отварял кутията да видя чипа точно). Има си микрофонен и линеен вход, които си работят без грижи из ХР като ги вкл./изкл. от sndvol32, но като пусна Gitar Rig (за драйвер се използва ASIO4ALL 2.7) има само един вход в рутинг настройките, който е микрофонния. Но той е моно и не мога да включа две китари за процесинг. В нас съм с Аудиджи 1 и трика става - процесвам две китари или китара+бас с две копия на Гитар Риг и всичко е ОК! Има ли някакъв чалъм да се подкара и там, драйвери ли нещо, АСИО-то ли, знам ли и аз какво да опитам... :cheers:

 

Едит. Вече ми подсказаха, че сигурно съм забравил да селектирам Лайн Ин за запис като пусна sndvol32. Щото верно тия вградените звукови карти можеха да записват само от един източник... :)

Ще пробвам и ще пиша. Благодая за вниманието! :green:

Редактирано от Baby Thomas
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Саунда ми е на дъното 5.1 , имам инсталнат Asio4All 1.8 и като си включа китарата в компа си я чувам през колоните ,но тя не влиза в програмата Guitar Rig. Как ви са настойките някой да ми каже. Включвам я в line in- а ....Незнам какво става ,но програмата не ми усеща китарата? Дайте идея какво да правя. Помощ. Благодаря ви предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи в плйбек контрола на звуковата мутваш лаин ин, а в саунд рекордс го селектираш . Така е по сигурно че щте стане аиде успех :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.