Mechanize Публикувано Декември 21, 2017 Публикувано Декември 21, 2017 От няколко месеца свиря на китара,но неходя на уроци кледам различни уроци за електрическа китара в интернет, но всеки показва различни неща. Искам да знам какво точно трябва да знам гледах книги, ама те са или само за акорди над 500+ не мисля че ми трябват тези всичките, такаче искам да знам кои scales licks и различни техники. И ако може някакви книги да ми препоръчате за рок,метал и можеби блус рок. Цитирай
Mechanize Отговорено Декември 21, 2017 Автор Отговорено Декември 21, 2017 Варианта с учител няма да стане,защото града не е много голям и имаше един ,който искаше само с малки деца а и те много бавно ги учат аз малко закъснях затова искам сам по бързо да напредваме. Цитирай
musicman Отговорено Декември 21, 2017 Отговорено Декември 21, 2017 Това е единствения начин, който ми е известен на мен. За да стане професионалист, човек трябва да ходи на уроци и да практикува. Цитирай
Mechanize Отговорено Декември 21, 2017 Автор Отговорено Декември 21, 2017 Аз питам по общо аз си практикувам доста и няма година а мога да свиря анастасия на слаш и други по сложни песни и гледам различни уроци по китара в интернет на англйски , но всеки показва различни неща и незнам дали всичкото това ми трябва, защото някои хора викат че не всичко ми е нужно. Просто искам да знам по точно кои неща да уча с някаква цел а не да си губя времето за неща които не ми трябват. Тоест да ми препоръчате уроци в интернет или книги които мога да намеря, които да са по точни например за леад китара и да не пише странични неща ако ме разбирате. Цитирай
TONY Отговорено Декември 21, 2017 Отговорено Декември 21, 2017 Хадей да оставим думата професионализъм, защото е неподходяща в случая. Пробвай, като за начало с Guitar for dummies. Има ги в книжарниците, примерно в някой Мол. Но, ако можеш намери учител. Цитирай
sevekom Отговорено Декември 22, 2017 Отговорено Декември 22, 2017 От няколко месеца свиря на китара,но неходя на уроци кледам различни уроци за електрическа китара в интернет, но всеки показва различни неща. Искам да знам какво точно трябва да знам гледах книги, ама те са или само за акорди над 500+ не мисля че ми трябват тези всичките, такаче искам да знам кои scales licks и различни техники. И ако може някакви книги да ми препоръчате за рок,метал и можеби блус рок. Аз бих ти препоръчал Troy Nelson-Guitar Aerobics, но както ти казват и другите, сигурен ли си, че си готов да се обучаваш и развиваш без учител. Това, че в твоя град нямало, звучи несериозно. Трябва да знаеш, че да изградиш прилично ниво като китарист, е задължително да знаеш както акорди, така и скали, маками и др. за да имаш основата. Големият плюс на преподавателя е това, че ще ти каже къде ти е слабото място, дали усещането за ритъм, дали постановката на дясната рък, дали на лявата, усещането за импровизация и ли друго. Иначе за скалите тръгваш от пентатониката, след това разширена с блу тонове, после натурален мажор, минор, хармоничен, слушаш солата на любими китаристи, изваждаш ги, свириш ги, и ако звучат както при тях, верно не ти требе учител! Цитирай
Ламби Отговорено Декември 23, 2017 Отговорено Декември 23, 2017 Професионално значи завършил музикално училище,консерватория.Нотно грамотен не слухар.Да умееш всички чалъми и ако имаш и късмет може да изкарваш и по някой лев.Силно се съмнявам,че ще станеш виртуоз ако не познаваш нотите.Успех. Цитирай
Annonnymоus Отговорено Декември 24, 2017 Отговорено Декември 24, 2017 Абе тия неща не са ли до усещане? Кво значи "не знам дали ми трябва"? Ако ти харесва, свири го, ако виждаш напредък в желаната от теб посока - прави ги тия упражнения и това е. Сега ако ще ставаш професионалист, колегите вече го казаха горе - нотна грамотност, учител и т.н. Цитирай
ultramega Отговорено Декември 24, 2017 Отговорено Декември 24, 2017 Има много примери за успешни професионалисти без грам нотна грамотност и солфеж (например идола ти Слаш).Както вероятно има и много неуспешни с безупречна нотна грамотност.Но при всички положения трябва да си наясно поне с основните теоретични въпроси , без значение дали ще задълбаеш да се научиш да пишеш и четеш ноти. Действително без учител, ще стане много бавно, но не и невъзможно. 2 Цитирай
Dirk Отговорено Декември 25, 2017 Отговорено Декември 25, 2017 Без методика ученето на музикален инструмент е,подобно на ученето на език в среда ,в която не се говори твоя език.Може и да стане някога...с тази разлика,че музикант се става по-трудно Цитирай
G.Varbanov Отговорено Декември 26, 2017 Отговорено Декември 26, 2017 За една година Anastasia на Slash :> Идвам аз на уроци при теб! :> Цитирай
yamaha Отговорено Декември 26, 2017 Отговорено Декември 26, 2017 За една година Anastasia на Slash :> Идвам аз на уроци при теб! :> Абе то и аз я свиря...с уста, но не знам дали ми се получава добре. Все си мисля, че почти за всеки инструмент ученето му само по слух и клипове не е добра идея, освен ако по рождение не си си някой супер върхар и нещата просто не ти се получават от само себе си. 1 Цитирай
G.Varbanov Отговорено Декември 27, 2017 Отговорено Декември 27, 2017 С учене по клипове загубих 3 години. Едва когато започнах с учител разбрах, колко не мога да свиря :> Цитирай
Hillbilly Отговорено Декември 27, 2017 Отговорено Декември 27, 2017 (Редактирано) Чак се зачетох,, Точка1-какво искаш да свириш? Втора точка- ако нямаш подходящ учител за такава музика ,варианта е гаден,аз се отказах навремето,защото не ми се свиреха валсове на Карули на прима-виста,е понаучих нотите,ама пак ги забравих- тренирай си слуха,може и смешно да звучи,но е добре. А,едит,първото ми гадже ме изюрка да ходя на уроци по китара,щото съм свирел ссякаш имам музикално образование,,,е отидох на един,за да разбера,че пентатониките в различни варианти ги знам.."Музиката не е за четене,а за свирене,,"цитата е от голям блус-китарист. Редактирано Декември 27, 2017 от Hillbilly 1 Цитирай
Recommended Posts