Nic Toms Отговорено Март 22, 2009 Отговорено Март 22, 2009 това майче ще е Фл 8.5 от сайта пуснаха ифо http://www.image-line.com/documents/news.p...y_id=1237563404 Цитирай
Spaski Отговорено Април 29, 2009 Отговорено Април 29, 2009 Здравейте, нов съм в форума. Работя на FL stidio 8 след преинсталация изгубих една настройка към FLstudioto, по точно не е зададена ( а наистина не се сещам откаде беше, моля за помощ) Ето и за какво иде реч: Когато отидеш на sequencer и изсвириш нещо на даден инструмент (примерно пиано) по ноти, ако искаш да добавиш струни на нов ред обикновенно ти показва в сиво каде са ти поставени нотите на пианото,а при мен липсва. Това усложнява и забавя моята работа ако някой може да подскаже коя е опцията ще съм му много благодарен. Цитирай
Constantin.FF Отговорено Май 4, 2009 Отговорено Май 4, 2009 Ако може кажете някоя програма която да върши същата работа като FL Studio 8 , но да е на български Благодаря! Цитирай
presly Отговорено Май 5, 2009 Отговорено Май 5, 2009 Ми преведи си я. За има-няма 30 души официални потребители на такъв вид софтуер НИКОЯ фирма няма да се наеме да си локализира приложенията. извод: НЯМА ТАКАВА! извод 2: учи езици - ще ти трябват! Цитирай
Constantin.FF Отговорено Май 5, 2009 Отговорено Май 5, 2009 За да не останеш с погрешно впечатление , програмата не е за мен, нито ми трябва нещо подобно, а с чуждите езици нямам проблеми Цитирай
presly Отговорено Май 9, 2009 Отговорено Май 9, 2009 нищо лично, разбира се! Но нямаше ли как човека, за когото е програмата САМ да попита във форума? Цитирай
peppito Отговорено Май 14, 2009 Отговорено Май 14, 2009 (Редактирано) Здравейте. Прави ми впечатление, че когато изграждам патърни във Фрути Луупс и след това ги редя в плейлиста (за да зазвучат един след друг), секвенсера (примерно) от първия патърн, продължава да звучи и във втория (където искам друг звук) . Получава се много неприятно наслагване, което не зная как да избегна. Искам нещата от първия патърн, да спрат да звучат, когато влезне втория. И не зная как да го постигна.... Редактирано Май 14, 2009 от peppito Цитирай
sobeiro Отговорено Май 23, 2009 Отговорено Май 23, 2009 На български нама да намериш. Но руснаците примерно правят много русификатори за много програми.Ако 4овека знае руски може да му помогне! но разбира се наи -добрия вариянт е да я ползва на английски! Цитирай
soundcare Отговорено Май 25, 2009 Отговорено Май 25, 2009 Ако може кажете някоя програма която да върши същата работа като FL Studio 8 , но да е на българскиБлагодаря! Аз съм начинаещ и мога да ти дам съвет САМО като такъв: Не знам на какво мнение са напредналите колеги във форума,но аз лично не бих използувал каквато и да е програма преведена на български,свързана с музика по простата причина,че : 1. ОК да кажем,че евентуално се оправящ по някакъв начинш тази програма (което много ме съмнява) - как ще търсиш HOW TO на български...пък да не говорим за проблеми с нея..доста ще ти е трудно!НЕ КАЗВАМ ЧЕ НЯМА,но просто са доста малко.... ....доста негативни неща мога да напиша,за това моето мнение е че първичните термини и трябва да се научяат на английски....за да можеш да се развъваш пълноценно! После евентуално на БГ защото литературата за това е малко!НО ИМА....ИМА И КУРСОВЕ ЗА РАБОТА С ПОДОБЕН СОФТУЕР ---->по добре тях! ТОВА Е МНЕНИЕ ОТ НАЧИНАЕЩ ЗА НАЧИНАЕШ......ако си ПРО и знаеш нещата не те знам! Цитирай
Vincent Отговорено Юли 22, 2009 Отговорено Юли 22, 2009 Привет! Малко съм начинаещ в работата с FL studio Но ми възникна следния проблем при работата с него Инсталирах си оригинална версия на East West Quantum Leap Symphonic Orchestra -silver edition Свързах го със FL, хоствам го там, зареждам звуците които ми трабват. съхранявам след това проекта и проблема възниква като се опитам да го отворя (проекта) повторно Тогава цялото FL студио яко зависва Дали някой е имал подобен проблем и дали някой има идея как може да се разреши Версията на ФЛ е 8 XXL P.S Всъщност проблема може да не е в FL а в EWQL , понеже други проекти в които не ползвам EWQL се отварят без проблем Цитирай
Galin Отговорено Май 18, 2010 Отговорено Май 18, 2010 Здравейте приятели! Вчера се регистрирах, тъй като тук сигурно има разбирачи, в случая на програмката Fruity Loops! Проблемът е следния: Имам много готини звуци, които за съжаление звучат със по още един звук и както сами разбирате немога да си направя хармонията така, защото звучат фалшиво щом ги подредя в Piano Roll-a. Има ли начин да отделя двата звука един от друг, за да мога да си ги хармонизирам както аз искам. Цъках в Channel Settings на Edit, данеби нещо от там да се прави.. виждат се две вълни една над друга, тва ли са двата звука и как да ги разделя.. Ако са в интервал, той постоянно остава същият, а аз искам да направя мелодия! Благодаря предварително! Цитирай
Fox Fury Отговорено Май 18, 2010 Отговорено Май 18, 2010 Ако говориш за хармонични семпли няма как да направиш това , което искаш в FL. Това което виждаш (двете wave-форми ) са левия и десния канал. Единствения софтуер, който е способен на такова нещо е Melodyne чрез иновативната технология .Моят съвет е да оставиш работата със готови семпли и да си намериш няколко добри VST инструменти и чрез тях да си композираш мелодиите както си искаш Цитирай
Galin Отговорено Май 18, 2010 Отговорено Май 18, 2010 (Редактирано) Ако говориш за хармонични семпли няма как да направиш това , което искаш в FL. Това което виждаш (двете wave-форми ) са левия и десния канал.Единствения софтуер, който е способен на такова нещо е Melodyne чрез иновативната технология .Моят съвет е да оставиш работата със готови семпли и да си намериш няколко добри VST инструменти и чрез тях да си композираш мелодиите както си искаш Окей, има логика.. Но ще ме светнеш ли по какво се различават VST инструментите от обикновенните семпли.. аз съм музикант и се справям по слух, просто ми трябват готини звукове.. Имаш ли някое готино пиано да ми дадеш линк, а може и към някой друг урок, защото не намирам никаде.. само простотии как се пише в Pianno Rolla и какво е това, онова.. ако имаш някакви обяснения как да си балансирам звуковете, защото имам такива, които пръщят на някой места.. не е от компа, той е мощен. БЛАГОДАРЯ ти много за отзивите Редактирано Май 18, 2010 от Galin Цитирай
Steppenwolf Отговорено Май 18, 2010 Отговорено Май 18, 2010 Тук по принцип Fruity Loops или FL Studio не е особено на почит и малко хора го ползват, доколкото ми е известно. Като каза звуци, не разбирам за семпли ли иде реч или за синтезаторни презети? Ако е второто, просто трябва да поразучиш въпросния синт и ръчно да редактираш презета, след което да си го запишеш като друг файл. Цитирай
Recommended Posts